Reklama

Reklama

Jaga. Košmar ťomnogo lesa

  • Rusko Яга. Кошмар тёмного леса (více)

Obsahy(1)

Démon zvaný Baba Jaga sa jedného dňa oslobodil a zatúži po novej energii, ktorú mu majú dodať deti. Ideálnou sa pre neho stáva mladá rodina, ktorá začala bývať na okraji lesa, kde i on ma svoje sídlo. Baba Jaga má však nečakaného protivníka a tým je Egor, starší brat malého dievčatka, ktoré záhadne z domu zmizlo... (dyfur)

Recenze (72)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Svjatoslav pokračuje vo svojich hororoch s mytologickými postavami, a s výnimkou mierneho zaváhania v podobe Rusalky odvádza dobrú prácu - a ani táto Yaga nie je výnimkou. Opäť šetrí lacnými šokmi či vraždami, a koncentruje sa skôr na atmosféru, postavy a ich vzájomné vzťahy. Trojica teenagerov, ktorí na začiatku filmu ešte veľmi dobre nevychádzali, musí spojiť svoje sily a postaviť sa zlej čarodejnici, pretože tá uniesla malú sestru jedného z nich a dospelých pomocou svojich síl zhypnotizovala. Dokonca sa musia dostať cez krb v jej "chalúpke" až do jej temného sveta. Režisér ma presvedčil, že Rusi horory nakrúcať vedia, pokiaľ chcú. Detské postavy sú úplne v pohode, príbeh ma zaujal, hudba a kamera sú na špičkovej úrovni. Už len na tej "desivosti" treba trochu popracovať, aby som mal aj pocit, že sledujem horor, a nie temnejšiu detskú fantasy v štýle posledných dielov Pottera. Ináč príjemný kúsok a za mňa odporúčanie. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Film Yaga je vizuálně fakt skvělý, herci v pořádku i když chování rodičů je fakt divný, ale možná v Rusku běžný. Celkem dost to připomínalo nedávné The Wretched s čarodějnickou tématikou a také si to vzalo něco z Insidious. Bohužel tomu láme vaz závěr, který jen potvrzuje, že je to jen dětský fantasy "horor", celkem škoda. Každopádně solidní počin, který je lepší jak většina rádoby hororů z USA a to se cení. 6/10 ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rusáci majú svoj štýl točenie filmov ale tento je celkom v pohode. Kamera výborná, hudba tiež a masky aj keď pre horor slabučké tak pekné.Detskí herci prehrali dospelé drevá o 2 triedy a našťastie boli aj sympatickí. Troška mi to pripomenulo nedávno zhliadnutí The Wretched ktorý bol však lepší. Tiež je tu čarodejnica( báť sa jej rozhodne nebudete) ktorá kradne deti a potom na ne rodičia zabudnú. Skôr ako horor je to taká temnejšia rozprávka . Každopádne pre Rusákov palec hore. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já mám tak trochu osobní problém s mytologickými až pohádkovými horory z Ruska. Ne a ne mě něčím zaujmout. Za zmínku určitě stojí alespoň to, jak Rusové začínají povyšovat svoje filmy vizuálně i stylisticky na americkou úroveň a snaží se zaujmout vyšperkovaným prostředím i postavami širší masy. Mě ale bohužel na tento vyumělkovaný styl neužije a kort, když to strašení taky za nic nestojí a je šíleně předvídatelné a nestrašidelné. Ale chápu, že někomu to sedne jako ulité. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spojení hororu a pohádky a přesto tak docela ani jedno a ani druhé. Občas se to trochu táhne, ale děcka v hlavních rolích jsou sympatická a hodně mě bavil celkový vizuál. Ať už umělecky laděné interiéry a celkově moderní architektura nebo svět za zrcadlem/upside down/otherworld či jak to nazvat, který je domovem zlé čarodějnice. Zejména vizuálních inspirací a vlivů je tu celá řada - ruský smysl pro vykrádání se zjevně uplatnil i tady, ale příběh samotný obstojí sám o sobě a jako celek to drží velice slušně pohromadě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V 62. minutě jeden z chlapců v obchodě otevře a poté zavře regál s potravinami. V následujícím záběru ho ale zavírá znovu. (Duoscop)
  • Soundtrack Nicka Skachkova obsahuje celkem 22 písní se stopáží přes 46 minut. Kromě toho film dotváří další 3 písně: „Mephisto’s Lullaby“ hudebníka Xtortion Audio v podání Yaira Albega Weina & Ora Kribose, „Civik“ ruského muzikanta Tonyho Igyho a „Jardins sous la Pluie“ z poslední třetí části suity Estampes Clauda Debussyho. (noelcoward73)

Reklama

Reklama