Reklama

Reklama

Jaga. Košmar ťomnogo lesa

  • Rusko Яга. Кошмар тёмного леса (více)

Obsahy(1)

Démon zvaný Baba Jaga sa jedného dňa oslobodil a zatúži po novej energii, ktorú mu majú dodať deti. Ideálnou sa pre neho stáva mladá rodina, ktorá začala bývať na okraji lesa, kde i on ma svoje sídlo. Baba Jaga má však nečakaného protivníka a tým je Egor, starší brat malého dievčatka, ktoré záhadne z domu zmizlo... (dyfur)

Recenze (72)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jaga bruslí na hraně strašidelného příběhu pro děti a regulérním hororem a to většinou nedělá dobrotu. Pokud jde o řekněme dospělé momenty, tak tu potenciál byl a dá se mluvit o solidní atmosféře i napětí. Nicméně vzápětí film přepne do módu, který cílí na mladší publikum a všechno je špatně. Neprospívá ani chybějící krev či zbytečně zamotaný jednoduchý příběh zdánlivě postrádající pravidla. Po Rusalce jsem od Podgajevského čekal víc. Z mého pohledu se jedná o zatím jeho nejhorší film. 40% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námet Baby Jagy, která přímo vybízí k tomu, aby se na ní filmaři vyřádili ať už vizuálem, originem, gorem nebo příběhem, který tady bohužel nebyl využit skoro vůbec. Nutno říct, že na Rusko to bude jeden z lepších kousků, za řeč stojí výborná kamera a kvalitní vizuální stránka filmu. Co mě nejvíce mrzí, že je zde velké množství výborných scén, nápaditých lekaček a neokoukaných prvků, které ale nemají dostatečně kvalitní “mezivýplň”, která by je držela pohromadě a dávala větší scénaristický smysl. Naštěstí se film ve druhé půlce trochu vzchopí a do konce to nabídne svižnější spád a konečně nějaké rozuzlení, které se ve výsledku docela povedlo. Taková průměrná ruská fantasy jednohubka, která nenadchne, ale (když přivřu oko) ani neurazí, nicméně podle ohlasů jsem čekal možná malilinko víc. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rusáci majú svoj štýl točenie filmov ale tento je celkom v pohode. Kamera výborná, hudba tiež a masky aj keď pre horor slabučké tak pekné.Detskí herci prehrali dospelé drevá o 2 triedy a našťastie boli aj sympatickí. Troška mi to pripomenulo nedávno zhliadnutí The Wretched ktorý bol však lepší. Tiež je tu čarodejnica( báť sa jej rozhodne nebudete) ktorá kradne deti a potom na ne rodičia zabudnú. Skôr ako horor je to taká temnejšia rozprávka . Každopádne pre Rusákov palec hore. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V životě bych nevěřila, že přijde den, kdy dostanu chuť vopíchat Babušku Jagušku. V Mrazíkovi mě fakt nerajcovala, v Hellboyovi už vůbec ne a Kýnu John Wick je sice frajer, ale je to chlap. Jenže člověk míní, Buddha mění a tak sem v téhle ruské hororové pohádce ééé hororu, dostala šukézní Jagu, kterou bych jako chůvu brala a nechala bych se tak 2x týdně pohlídat. Náš hlavní hrdina je ale v pubertálním věku, permanentně nasranej a navíc se zakouká do místní Máši, či Dáši, bo konkrétně Dania se menuje (snad) a tak Jagu prcat, na rozdíl od tatíka nechce a nehodlá jí tolerovat, na rozdíl od vygumovanýho tatíka, že Jaga žere děti a to tak origoš, že co sežere, jako by nikdy nebylo. Jop, všichni vymazaný aj z fejsbůku natož z dutých hlav vodkou posilněného ruského lidu a tudíž, když Jaga čorkne jeho malou ségru, náš hero, jeho skoroholka a týpek co je asi schizofrenik, páč jeho postava prodělá několikrát změnu chování (ultra kokot, vcelku fajn, zase kokot, Mirek Dušín hadr) se rozhodnou malou zachránit, přemoci Jagu a to vše bez prcání. Jako bonus se přidá místní typan co, na samotě u lesa, Jagu už dlouho chce dostat (ne do postele, ale sejmout), jelikož si stejně jako náš hero, zázračně nenechal vygumovat paměť. Zní to mrdle? Ale je to celkem koukatelný, tak neváhej a Jagu dej, pyčo! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mám ruskou kulturu rád. Takže jsem ochoten přejít s lehkým pokrčením ramen Putina, zabrání Ukrajiny, alkoholismus, divnou hudbu i azbuku. A opravdu moc rád bych napsal pěkný komentář k tomuto filmu. Tvůrci mi to usnadnili, protože je to velmi zručně natočené, má to moc pěknou atmosféru, pár dobrých nápadů a herci jsou taky v pohodě. Takkže co? Proč ne? Protože nefunguje celá ta mytologie, spousta věcí nedává smysl a jsou jen na efekt. Už od první minuty, kdy hlas vysvětloval co je Jaga zač a jak to funguje...neznělo to jako dobře vymyšlená pověst. A bohužel se to projevilo v dalším dění. Pravidla hry fungovala jen na někoho a někdy. A jak na sviňu, to jde ruku v ruce s přepálenou stopáží, takže těch momentů, kdy si říkáte ...jak to? proč? je tam víc, než by bylo potřeba. Možná se Podgajevskij rozhodl ušetřit nějaký ten rubl na střihači, ale druhá cesta do pece a linie s chytrou holčičkou a jejím tatínkem, byla docela navíc. Vše se dalo zfrknout hned při první výpravě. Je to velká škoda, potenciál námětu byl veliký a atmošku to mělo místy fakt dobrou. Skoro se mi chce hvězdu přihodit, ale ne...za ten konec ne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V 62. minutě jeden z chlapců v obchodě otevře a poté zavře regál s potravinami. V následujícím záběru ho ale zavírá znovu. (Duoscop)
  • Soundtrack Nicka Skachkova obsahuje celkem 22 písní se stopáží přes 46 minut. Kromě toho film dotváří další 3 písně: „Mephisto’s Lullaby“ hudebníka Xtortion Audio v podání Yaira Albega Weina & Ora Kribose, „Civik“ ruského muzikanta Tonyho Igyho a „Jardins sous la Pluie“ z poslední třetí části suity Estampes Clauda Debussyho. (noelcoward73)

Reklama

Reklama