Reklama

Reklama

Boj o moc

(seriál)
  • USA Succession
Trailer 1
USA, (2018–2023), 39 h 25 min (Minutáž: 56–85 min)

Tvůrci:

Jesse Armstrong

Hrají:

Brian Cox, Jeremy Strong, Matthew Macfadyen, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Hiam Abbass, Natalie Gold, Mary Birdsong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Rodina Royových – Logan Roy a jeho čtyři děti – řídí jeden z největších mediálních a zábavních konglomerátů na světě. Seriál Boj o moc sleduje jejich životy poté, co se stárnoucí otec rozhodne ze společnosti odstoupit a jeho potomci zvažují svou budoucnost. Drama, které se odehrává v New Yorku, zkoumá témata moci, politiky, peněz a rodiny. Logan Roy, tvrdý, vlivný a stárnoucí patriarcha, stojí v čele společnosti Waystar Royco, rodinou řízeného mezinárodního mediálního konglomerátu. Žije se svou třetí manželkou, milující a impozantní partnerkou Marciou. Kendall Roy, Loganův nejstarší syn z druhého manželství, ve firmě působí jako prezident divize a je Loganovým právoplatným nástupcem. Kendallův mladší bratr Roman Roy je Loganův upřímný a prostořeký syn, který se rád baví a ve Waystar už nadále nepracuje. Siobhan "Shiv" Royová, Loganova jediná dcera a nejmladší ze všech dětí, se snaží udělat kariéru v politice. Connor Roy, Loganův nejstarší syn a jediný potomek z prvního manželství, se pokouší vést nezávislý život v Novém Mexiku. Jakmile se Loganovy narozeniny zvrhnou v boj o moc mezi otcem a synem i mezi sourozenci samotnými, začne stoupat napětí. Royovy děti stojí před těžkým rozhodnutím poté, co vypukne spor o vedení společnosti a rodinná loajalita se začne drolit. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (97)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už není quality TV, ale hyperquality TV. Precizně vybroušený diamant, který během svých 4 sérií ani jednou nezakolísá a k jehož každé epizodě by se člověk měl obléct jako do opery a otevřít si kvalitní víno. Dysfunkční rodina nepatří mezi moje oblíbená témata, ale tuhle jsem si komplet zamiloval. Skvěle napsané a fantasticky zahrané postavy, napínavý děj a snappy vtipné dialogy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako třeba v GoT, nebo Yellowstone, se tvůrcům Succession daří vytvořit vyjímečný, samostatně fungující svět s vlastními pravidly a ekosystémem. Navíc doplněným o mistrovsky napsané, hmatatelné, fyzické, křehké i silné postavy plné různých nálad, protichůdných postojů, skvělých interakcí a pohnutých ideologií. To, jak hluboko/daleko šli tvůrci v psychologii jednotlivých postav a jejich ukotvení v imitaci současného moderního korporátního high-profile světa je zcela impozantní a ojedinělý počin. Byla to fantastická jízda, bez výjimky všechny čtyři série se povedly, ale přikláněl bych se k názoru už další nepřidávat. Jednak tomu moc nenahrávají některé shocking twisty z poslední série a za druhé už těch negativních věcí bylo tak nějak dost. Totiž narozdíl od bratříčků výše zmiňovaných, kde si divák našel svoje oblíbené dobré i špatné postavy, má Succession zcela unikátní pozici v tom, že ŽÁDNÁ postava tady není sympatická, příjemná a hodna nějakému fandění. A koukat 40 dílů na souboj bezcharakterních hovad může být i na otrlého diváka místy příliš velké sousto. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky HBO za vtahující, výborně napsaný a zpracovaný svět těch nejbohatších z bohatých, kapitalistických zmrd-praktik a privilegovaných spratků. Bývalý VŠE student ve mně vyloženě plesá nadšením a kdybych býval tušil jak to bude dobrý a zábavný, díval jsem se mnohem dřív :) Zastaralý mediální impérium se zuby nehty snaží udržet u moci a za relevantní, přitom ale ničí samo sebe, což provází nekonečný proces stírání se, šikanování, pletich a podrazáctví v rodině. Krom dění, zvratů a prostředí boduje skvěle cynický a sarkastický smysl pro humor (proti vší morální dekadenci, prázdnotě a smutku na pozadí), řada dokonale obsazených a vysoce záživných anti-hero postav (miluju dvojici Greg & Tom), těší i luxus lokace, přelety nad NYC a krásný hudební motiv v průběhu celé série. Vzestupná tendence s tím, že S03 je zatím nejsilnější a vůbec nejvíc vybroušená. / S04 je pak ještě lepší, brilantní tah se smrtí a v podstatě každý díl zde byl silný zážitek. Kéž by určitá skupina lidí viděla i se sebe-reflexí. (x) "It’s war. Fuck off." 90% ♪♫ ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

To jsem se zas nechal nalákat na extatické reakce některých nekritických konzumentů natahovaných seriálů. Vydržel jsem celých 20 hodin, které mi nikdo nevrátí. Přes slibný začátek to nakonec rozbředne jako většina "neuzavřených" seriálů, a obě sezony jedou podle osvědčeného mustru "8 hodin žvanění a natahování, něčím ten vysílací čas vyplnit musíme, pak ve dvou dílech trochu vyeskalujeme napětí, aby se lidi začali těšit na další sezonu, pak zas 8 hodin žvanění a natahování, něčím ten vysílací čas vyplnit musíme, pak ve dvou dílech trochu vyeskalujeme napětí, aby se lidi začali těšit na další sezonu, pak zas 8 hodin žvanění...". Přitom některé postavy jsou dobře napsané a seriál hezky ukazuje morální bahno vyšší společnosti, a kdyby to byla čtyřdílná minisérie, bylo by to super. Na další neuzavřený seriál se zas jen tak nepodívám. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Co mohl byt Dallas, kdyby byval mel genialniho scenaristu, partu kvalitnich hercu a koule. To, co zde predvadi Jeremy Strong, Sarah Snook, Brian Cox a zhruba tucet dalsich "druhoradych" hercu je vpravde neuveritelne. Serial ma lehce rozpacity rozjezd (tak na 4*), ale jakmile si vsichni ujasni, ze ano, skutecne maji hrat naprosto odporne lidske zrudy, a ano scenar skutecne rika, ze to ma byt cele psycho, zacina skvela jizda, ktera do konce druhe serie ani na okamzik nepolevi. Scena "kanec na podlaze" je pak naprosto legendarni. Nelze, nez doufat, ze dalsi serie si udrzi uz tak nasponovanou vzestupnou kvalitu. ()

Galerie (547)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se mj. natáčel v Anglii na hradě Ledbury, v Dundee ve Skotsku a v Toskánsku v Itálii. (alook)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Reklama

Reklama