Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Velmi chaby pokus o nejaky revival z 80tych. Samotny L. Jackson si z tych hlasok, co mu scenar vkladal do ust, a ktore pozname od Pulp Fiction hadam, z kazdeho jeho filmu, uz asi ani nemusel citat. Cely "coolovy" a radoby "vtipny" hav stoji za deravy gros a neskutocne ma nudil. Neuveritelny cajicek, ktory by chutil pred 20timi rokmi. Nie teraz, ked je x-krat vyluhovany. Slabe dvojhviezdie. Neodporucam. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Minulý film byl trochu jako Drsný Harry, tenhle je spíše jako (třetí či čtvrtá) Smrtonosná zbraň. Velmi, velmi, velmi komediální a s dobrými akčními scénami. Shaft je na tom ve vztahu k synovi podobně jako Indiana Jones v Království křišťálové lebky, akorát že Shaft samozřejmě není Indy, a tak jsou jeho postupy a otcovské rady poněkud, řekněme, motherfuckerovitější. Film má švih a dobře vypadá, navzdory trochu ošoupanému příběhu mě nenudil. Nejstaršího z rodu Shaftů ale mohl do děje klidně zapojit dříve, byla by ještě větší legrace. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je zahorknutá. Netráp sa tým.“ Začnem tým lepším. Nemám nič proti remakom, ale viac sa mi páči, keď tvorcovia nadväzujú na to, čo bolo, ale nejako extra nebazírujú na minulosti. Tiež sa mi páčilo, že Shaft sa vo svojich primitívnych sexuálnych a iných hulvátskych názoroch nepodlizuje. Nie je to vtipné a občas je to trápne a lacné, ale páčilo sa mi, že sa nezmenil a zostal presne tým istým debilom, ako v 70. rokoch (aj keď vtedy to bol otec, nie syn, ale rozumieme si). Páčila sa mi scéna v reštaurácii a to, ako vo finále postava efektne preletela oknom. No, a teraz mínusy. Scenár už horší byť nemohol. Banalita na banalite. Miestami som až užasnuto neveril, akými prastarými klišé sú nás schopní tvorcovia otravovať. Mrzelo ma to kvôli mne samému, ale ešte viac ma to mrzelo kvôli Jacksonovi a Roundtreemu, ktorí si to asi uvedomovali, ale bolo im blbé nezahrať si v tom, lebo ak by odmietli, nahradili by ich nejakí noví herci, ktorí so starou značkou nemali nič spoločné a nebolo by to pre nich tak osobné, ako pre Jacksona s Roundtreem. „Čauky mňauky.“ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson opäť vyšetruje vraždu, ale kým k nej príde, musíte sa preniesť cez ukrutné upišťané neherectvo Reginy Hall, ktorá tam dve-tri minúty otravuje život, až som to chcel vypnúť. Ale keďže pán Jackson vyzerá v 70 rokoch v čiapke stále ako Ben Cristovao, musel som pozerať ďalej. A stálo to celkom za to. Ako akčná komédia to na mnohých miestach funguje. Nie je to nič extra, ale dá sa zabaviť. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Propojení 3 generací Shaftů je fajn nápad, ale reálně stačí ten prostřední maník, popřípadě oba ostřílení starší, protože nejmladší jedinec občas nudí. SLJ je záruka kvality a i v 70 může z fleku hrát čerstvý badass padesátníky. Velkou výtku mám k dabingu, kde mi prostě nesedí slovník - "motherfucker" mě prostě narozdíl od "zm.da" hned neotráví a slyšet českou verzi od mámy, od táty, od syna a všech okolo, to mi tam prostě nesedělo, celkově kvalita hlášek jde nahoru dolu. Ale je to moje chyba, měl jsem dát titulky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama