Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I v této části triptychu se setkáme se zdravotní sestrou Věrou Podlipnou (Simona Stašová), která pracuje na psychiatrii a kterou po jejich vlastních zkušenostech nemohou nechat nečinnou osudy jiných. Znovu se potkáme s tajemným doktorem Zahálkou (Juraj Kukura), který se tentokrát na ni obrátí s problémem jednoho svého známého, jehož syn Milan (Jan Budař) má psychické problémy. Milan, který miluje letadla, žije sám s nemocnou matkou (Iva Janžurová). Pracuje na letišti, kde mu dle jeho vlastních slov údajně nesnesitelně nadbíhá jedna z jeho kolegyní (Jana Stryková). Je do Milana prý až patologicky zamilovaná a k realizaci svých záměrů se neštítí použít ani těch nejšpinavějších možných prostředků. Milan je z toho do té míry zoufalý, že se dokonce pokusí o sebevraždu. Jenže – jak je to ve skutečnosti? Kdo komu vlastně ztrpčuje život? To vše se Věra Podlipná pokouší zjisti, aby opět – jako v obou předchozích dílech triptychu Vetřelci a lovci dospěla k překvapivým zjištěním, ve kterých právě doktor Zahálka nehraje nepodstatnou roli… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nejlepší ze všech zde zúčastněných herců byl Jan Budař, který se v roli toho magora pořádně vyřádil. Jen doufám, že díky své vizáži nebude do takových rolí obsazován častěji. Jedna hvězda je pro něho a ta druhá je pro Janu Strykovou. Ostatní herci si nic nezaslouží. Simona Stašová mě štvala. Já se divím, že se jí Renč nechtěl v nějakém příběhu zbavit. Svým konáním by k tomu jedině přispěla. Přitom jejím vyjednávání s vyšinutými jedinci (jak v předhcozím díle, tak v tomto) jsem se musela smát, protože byla hrozně nevěrohodná. Juraj Kukura v podstatě neměl, co hrát. V závěru by bylo mnohem lepší, kdyby se ten Milan zastřelil, ale na to neměl dost odvahy nebo ho klidně mohl postřelit ten policista. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já bych řekl, že Budař zahrál fanaticky zamilovaného stalkera-únosce velmi věrohodně. Na pohled ultrapravicový tvrďák, uvnitř v podstatě ubožáček, co žije s maminkou a i když vyhrožuje sebevraždou, bojí se smrti, nese si psychický blok z minulosti. Ovšem když mu věci nevycházejí podle představ, dokáže si svůj čin propracovat až do hrozného konce. Nebýt soukromého očka Zahálky, divák by se happyendu nedočkal. Kdoví, jestli si po událostech v epizodě Irena taky nehodila mašli. Každopádně ve skutečném světě pachatel svou kolegyni z letiště skutečně zabil. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stalking. Drsné. Je smutné, když se lidi snaží si nedělat problémy. Zlo se musí potírat. Maminky (Iva Janžurová) je mi líto. Milánku, nechceš, abych ti udělala semlbábu ?. Režisér Renč mě zklamal, že díl neobsahoval další příhody pana Kalivody a pana Linharta. Vtípek nakonec (komisař stojí před benz.pumpou pije kafe z automatu a dlabe bagetu) Kde jste komisaři ? Já, právě jsem v luxusní francouzské restauraci před sebou mám haldu krevet, krásnou přítelkyni, popíjím Sauvignon ročník 2007 proč ? Tak to Vám závidím ! … Vám se tedy vyplatí brát telefon. Doufám, že mi to alespoň nevystydne. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milánku náš, copak děláš? Klímovy bláboly Renč točí svévolí... %-o . . . Pipina Podpilná v akci a do třetice všeho špatně. Na letišti v Brně to zjevně funguje jak někde ve střední Africe, na éřišti si zaměstnanci dělají klubku a skladiště kradenýho dutýfríí chlastu, jednou vyhozený pošuk se dostane v paruce a brylkách s falešnou občankou zpět do práce a tak dále et cetera jedna kravina za druhou - do toho dementně přehrávající pí Janžurová, která se už zjevně nikdy nezbaví >huňkoffského< stylu hraní a šaškující čudlař Budař, který nahodí >krutozlý< kukuč a stádo se za břicha popadá smíchy... Hnus, děs a bída - a prý furt žánr zvaný drama! . . . A myslíte že Renč šuká psy? A potřebuje psychiatra? A co pan Klíma? Má v myslidlech zdravé klíma? A co potřebuje >šašskotelevizácká< tvorba? - - - P.S. Provařený >p.p.< tentokráte s telefonováním od nejmenované pumpy opět nezklamal, ještě jeden procítěný záběr na baner nejmenované cestovky a víc už ta srajda nestojí ani za psí... - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 29.1.2012 na >psí jebničce< , sepsuté hopsícení 23., komentpsáč zde jako psátý - 29.1.2012) ()

tatka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filip Renč určite nechcel, aby som sa posledných 20 minút nahlas smiala. Potkany, vraj stredoveký spôsob mučenia - a potkany sa rozbehli po lietadle a dekovali sa pred jačiacou babou. Policajt, čo neudrží ani moč, ani pištoľ, kľučky a odbočky, len aby sa pán Zahálka dostal na letisko. Panu Zahálkovi by som odporučila nejakého dobrého zubára, napr. Dr. Blechu, zrejme nemá dobre padnúci chrup - šušle. Daniel Barták aka Rammstein vóóóó zind dííííííííí frauen.......ako čerešnička na torte . No na posranie. 1 hviezda za Stašovú. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Je rozporuplné, že na začátku epizody dává doktor Zahálka (Juraj Kukura) Kláře (Hana Holišová) svou vizitku a nastiňuje jí charakter svých služeb soukromého detektiva, ovšem nedlouho potom Věře Podlipné (Simona Stašová) tvrdil, že už svou práci nedělá. (Nick321)
  • Epizoda byla inspirována skutečnou událostí z prostředí ruzyňského letiště, která vyvrcholila vraždou pronásledované kolegyně, za kterou útočník a stalker dostal trest odnětí svobody 15 let. (Nick321)

Reklama

Reklama