Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Garbo mluví! hlásaly reklamy, když hvězda němého filmu Greta Garbo debutovala ve filmu zvukovém. O devět let a dvanáct klasických filmových dramat později byla talentovaná filmová legenda připravena na novou změnu. Garbo se směje! slibovala reklama její první komedie, jiskřivého příběhu o přísné ruské komisařce, která vyměnila svou ženskost za sovětské bratrství – dokud se nezamilovala do elegantního pařížského světáka (Melvyn Douglas).
Ernst Lubitsch, který pracoval s rafinovaně sžíravým scénářem, jehož spoluautorem byl Billy Wilder, věděl lépe než kdo jiný, jak spojit vytříbenost se skvělým vtipem. "I ta nejdůstojnější lidská bytost je minimálně dvakrát denně směšná,” vysvětloval svůj proslulý "Lubitsch Touch”. A přesně tak vnímáme zamilovanou Ninočku Grety Garbo: jako klidně důstojnou a přesto roztomile směšnou. Uvidíte ji stejně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Sudruzka Greta Garbo suchymi terminatorskymi hlaskami rozhodne nesetri a musim uznat ze utok na branicu je to vskutku excelentny. Postupom casu film prechadza do romantickej polohy cim sa tempo filmu spomali ale vobec to neprekaza pretoze ide o romantiku plnu sarmu, elegancie a dovtipu. Velmi prijemne stravene 2 hodiny. 90% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Garbo se sice smála, ale já ne.. Divný film. Garbo všeobecně se mi líbí mnohem více na civilních záběrech, kde je uvolněná, přirozeně krásná a to tak, že velmi a doslova nadčasově. Chápu, že její póza chladné ženy byla tahem filmového studia a ona na tu hru přistoupila. Nebo naopak, to je fuk, ale mě ten její kamenný výraz příliš neoslovil. V Ninočce se směje, pije, baví se, pro mnohé diváky to musel být zlom. Sklidila za to vlnu nespravedlivé kritiky. Mě se veselá Greta vcelku líbila, ale přesto mi to nějak nestačilo. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Já to pořád říkám: humor zabírá jen s vážnou tváří. Soudružka Jakušová není jako nadšené brigádnice z českých poválečných filmů. S nehybnou tváří sfingy rekognoskuje nepřátelské území. Mluví věcně, tvrdě a bez emocí. S aristokratickým Melvynem Douglasem zachází jako s něčím, co našla válet se u cesty a co jí překáží v nerušeném plnění tajné mise. Dobový kritik napsal, že Greta Garbo zvládla komedii s jistotou Bustera Keatona a to přirovnání je úplně na místě. Ale i po své proměně, kdy už neskrývá emoce, je kouzelná a nenechala se stáhnout k opačnému extrému, jak by se dalo čekat. Pořád je to ona, jen už k ní nesedí strohá "soudružka Jakušová", ale láskyplná Ninočka. 100% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi vadilo, že soudružka Ninočka je tu jakožto bolševička líčena jako stroj, který nemá smysl pro humor, je strohá, chladná a věcná, romantika, emoce nebo rozhovor o běžných věcech jí je cizí. To se však změnilo po scéně v restauraci a rázem už jsem věděl, že Lubitschův snímek je na 5*. Od zmíněné scény jsem sledoval skvělou romantickou komedii s perfektní Gretou Garbo a Melvynem Douglasem. S blížícím se závěrem je tu také vkusně a citlivě nastaveno zrcadlo komunistickému režimu (cenzura, obavy hlavních hrdinů, atd.), ale poměrně trefně také kapitalistickému zřízení, což možná nejlépe vystihuje úplný konec filmu. Dávám jednoznačných 5*. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Svižné a zábavné. Kvalitní film pro relax. Přechod z pravověrné soudružky k normální ženě byl sice takový moc rychlý a ne zrovna dobře zvládnutý, ale vem to čert. A také si myslím, že ke Gretě Garbo to chtělo někoho lepšího než Melvyna Douglase. "Jak je v Moskvě, soudružko?" "Krásně. Poslední hromadné procesy měly úspěch." ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl zakázán v zemích Sovětského svazu. (Ded@M@tes)
  • Obliba Ninočky nastartovala vlnu obdobně koncipovaných filmů, mezi nejvýraznější z nich patří Comrade X (1940). (NinadeL)

Reklama

Reklama