Reklama

Reklama

Johanka z Arku: Boží bojovnice

(TV film)
  • Česko Jana z Arku: Boží bojovnice (více)
Velká Británie, 2015, 59 min

Obsahy(1)

Anglická spisovatelka a historička dr. Helen Castor zkoumá život a smrt Johanky z Arku. Johanka byla neobyčejnou osobností – žena bojovnice v době, kdy se věřilo, že ženy nemohou bojovat, sama vedla armádu. Ale Johanku vedla víra, jenže dnes více než kdy dříve jsme si vědomi, že síla víry může vést k dobru i ke zlu. Díky ohromujícímu rukopisu uslyšíme Johančina vlastní slova při soudu, a jak Helen odhaluje Johančin příběh a umístí ji zpět do obyčejného světa, vyvstane skutečná Johanka. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná práca jednej historičky, ktorá študovala stredovek 30 rokov, aby nám poskytla čo najdôveryhodnejšie informácie. Som rád, že sa aspoň v niektorých televíziách dáva šanca takýmto ľuďom a programom. Takto vyzerá inteligentná práca na obrazovke. Skutočne vedecký dokument. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkně odvyprávěný dokument. Konečně jsem se o této historické postavě dozvěděl podrobnosti. Nechtěl bych Janu potkat dnes jako feministku. Líbil se mi závěrečný komentář upozorňující na souvislost s dnešní dobou a náboženským fanatismem, občanskými válkama. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama