Reklama

Reklama

Žena v okně

  • USA The Woman in the Window (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kvůli agorafobii se drží doma, ale posedlost novými sousedy jí nedá spát – psycholožka, co se snaží vyřešit brutální zločin, který na vlastní oči viděla z okna. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

classic 

všechny recenze uživatele

Žena v okne” je ďalším, teda v poradí už druhým po sebe nevydareným filmom, zaujímavej herečky Amy Adams, a ak by som to konkrétne mohol trochu viac špecifikovať, tak jej herecké stvárnenie celkom obstálo, a to v oboch zmienených prípadoch, ale až následne, film ako celok, to podľa mňa nemal ani zďaleka také jednoduché, pričom ani záruka účasti "renomovaného rutinéra" Joea Wrighta, ešte automaticky nemusí znamenať to, že je všetko v naprostom poriadku ? Obsadenie Garyho Oldmana, bezprostredne vnímam, ako hercovu vďaku za jeho predchádzajúci, oscarový triumf v podobe "Najtemnejšej hodiny," kvôli čomu vlastne prikývol na opätovnú spoluprácu s rovnakým režisérom, ktorý sa vracia po štvorročnej filmárskej pauze, a opäť to nie je nič, čo by som si chcel znovu pripomínať, ak nepočítam aspoň hercov mimoriadne psychopatický výkon, kde skrátka dokáže na minimálnej ploche vyťažiť absolútne maximum, čo zase dokazuje najmä to, že herec je zrejme oveľa schopnejším, než človek, ktorý sedí na režisérskej stoličke, a nie je mu k tomu asi bohvieako dobre ?! Jednoznačne najlepšie počiny nakrúcal v prvej dekáde 21. storočia, čo je už hodne veľmi dávna doba, na ktorú asi už len ťažko môže nadviazať ? Na druhej strane, angažovanie francúzskeho kameramana Bruna Delbonnela, v súčasnosti považovaného za totálnu špičku spomedzi všetkých "Mužov s kinoaparátmi" , ktorý nielenže vytvára fascinujúcu kompozíciu obrazu, ale predovšetkým som si ho obľúbil už spred dvadsiatich rokov v Amélii z Montmartru, čiže svoju úroveň si udržiava(l) po celý tento čas, a tak toto je jeden z pozitívnych bodov, prečo dať snímku vôbec šancu. Jednoznačne forma zvíťazila nad obsahom, ktorý ani nechcite bližšie spoznať. Ani výborná práca kamery, bohužiaľ nezastrie vskutku plytký scenár, ktorý akoby tým spadol z vysokého stromu, a počas pádu sa mu pomiešali strany, čím sa v podstate sám znehodnotil. Je to vskutku (ne)obyčajná zlátanina. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Strašlivě nepřekvapivý film, který vás může překvapit jedině tím, jak blbého twistu se celou dobu bojíte. Někdo do obsazení vybral tloustnoucí a blednoucí herce, kteří vypadají, že se trochu trápí, protože se upsali nějakému démonovi nižší třídy vlastní krví a takový Gary Oldman už skutečně vypadá na starého Drákulu, kterého hrál v roce 1991 - jen se omluvím Julianne Moore, která tu vůbec nevypadá na to, že obvykle hraje pomočující se důchodkyně nebo ženy za zenitem, které hledaj ve stáří lásku nebo spíše partnera, co pomůže v USA platit nájem. Když si děláte radost ze stáří herců, něco to vypovídá o zábavnosti filmu. Amy "Marfuša" Adams mě tady nějak iritovala (nejen vzhledem), celé to bylo depresivně nezajímavé a úzkost jsem při sledování pocítil jen dvakrát, když jí upadla zrcadlovka a Apple notebook. Nějaká snaha napumpovat to padání prachu na nábytek a válení se u TV legračně dramatickou hudbou nebo duševní rozhovory (asi) s kocourem jde totálně mimo. Děs, radši béčkový horor než tuhle věc předstírající áčkový zážitek. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Na Ženu v okně jsem se moc těšila. A po těch všech peripetiích, problémech, přesunech jsem se těšila, že je film alespoň na netflixu, když nakonec našel do kina. Protože mě se moc líbila kniha. Takže jo, byla jsem zvědavá na adaptaci. Protože já tenhle žánr mám ráda. **** Natočené je to dobře. Děj šlape a v druhé polovině je z filmu solidní thriller. S mrazivkama a tápáním. Má jenom jeden drobný problém. Bylo to trochu plochý a hlavně první polovina mi dala zabrat a šla proti mě, abych se do filmu lépe dostala. A obávám se, že tu pátou hvězdu dávám hlavně za předlohu. Nečíst, asi dám čtyři. (No, tomu se říká objektivita v praxi.) Z knihy od A.J. Flinna jsem toho cítila víc. Ne jenom jako téma, který je cool a jede stále na vlně. **** Amy Adams byla dokonalá a celou dobu jsem jí držela palce. A hudba dokonale dokreslovala úplně všechno. Jo, skvělý film :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný paranoidní thriller, u kterého jsem velmi rychle odhadl, jak dopadne a dokoukal ho hlavně proto, abych si to potvrdil. Dějově ani atmosférou to nestrhlo, vizuální pentličky fajn a Amy Adams se sice snaží, ale chtělo by to sympatičtější hlavní postavu a zbytek zajímavého castingu má zcela minimální prostor. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takové to hezké nic. Výborné obsazení, kvalitní tvůrčí tým, hezky naaranžované a natočené scény, ale film, jako by nevěděl kudy kam. Celou dobu se tváří jako psychologické drama o roztříštěné duši a s divákem hraje hru, kdy není jisté, co je pravda a co ne aby se ke konci zvrhnul v docela hloupý thriller o hře na kočku a na myš. Nijak mě to neurazilo a technická stránka je opravdu vynikající. Vychytejte deštivý večer a poté vás film výborně vtáhne do sebe, přestože vás úplně neuspokojí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Založeno na příběhu bestsellerové knihy „Žena v okně“ od spisovatele A.J. Finna. (MeanWhile)
  • Úvodná scéna, kde hlavná postava uteká dole schodmi s červeným dáždnikom, sa natáčala 38 krát. (Black_spider)

Související novinky

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

21.08.2020

Herec Jake Gyllenhaal (Bojovník, Demolice) míří do televize. Upsal se novému projektu režisérky Janiczy Bravo (Zola), která teď napíše a natočí adaptaci článku A Suspense Novelist’s Trailt of… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno