Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (258)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Girl In The Spider's Web" je nakoniec celkom okey. Nemyslím si, že je film nejako super zaujímavý a rozhodne sú tu určité problémy, ktoré si treba povedať. Ale najprv pozitíva filmu. Osobne môžem povedať, že chalan, čo hrá Augusta je dobrý a aj celkom sympatický. Vizuálne je tam dosť veľa snehu, čo je super vidieť a celkovo platí, že sa na film pozerá celkom dobre. No poviem úprimne, že nie je tu inak dokopy nič také, čo by som nejako výrazne ocenil. Lisbeth je okey. Mikel je podľa mňa tiež okey. Príbeh je tiež okey. Film dokopy ničím výrazne nevyniká a ťažko sa mi na ňom hľadá niečo, čo by som ohodnotil ako výrazne super. Skôr tápa v okey vodách, kde všetko je dostatočne dobré na to, aby to človeka neotravovalo, ale nemá to nič výrazne silné, čo by tomu dodalo nejaký drive. Čo je pre mňa ale skutočný problém filmu tak to je Sylvia Hoeks. Príde mi ako kríženec bielej čarodejnice z Narnie a Red Queen. Jej monológy ma nebavia, je nesktuočne nudná a nič filmu dokopy nedáva. Všetko s jej postavou je pre mňa bieda. Ani raz som si ju nedokázal užiť. Plus dôvody jej akcií sú pre mňa slabo vysvetlené a nič som z toho moc nepochopil. Neviem či môžem film odporúčať. Osobne v ňom nevidím nič výrazne zaujímavé. Asi by som skôr odporúčal, aby ste počkali, kým bude dostupný v inom formáte. Do kina sa to neoplatí. Hodnotenie: C+ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak mne takýto typ filmu presne vyhovuje na sychravé jesenné večery v neďalekom kine. Ani od toho neočakávam nejaké extra námety na premýšľanie, i keď tam vocpané sú, proste mi stačila super atmosféra a hlavná hrdinka. Lisbeth nás pozýva na turistickú prehliadku Štokholmu a okolia a popravde to je dôvod, prečo je dojem z filmu nakoniec kladný. A samozrejme aj Claire Foy, ktorá podľa mňa obzvlášť nezaostáva za oboma predchádzajúcimi Lízinkami. Dievča by sa podľa mňa malo dať dokopy s Elliotom, alebo skôr jeho druhým ja, pánom Robotom, možno by oboch prešli mindráky. Jej nové fyzické aj mentálne superschopnosti ma neiritovali, ale iritovalo, že sa hrá o osud celého sveta ako za studenej vojny a človek čaká, že zrazu zavolá Ethan Hunt a Lisbeth povie, že v Štokholme je Jason Bourne, tak by mala teda zavolať Elliotovi a nejak mu spoločne heknúť komp ešte predtým, ako za ním príde Jack Ryan. Feministická- revenge linka sa mi páčila, len ona vážne, ale vážne nešla dokopy s tým okolo. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Fajn scénář, jenže co naplat, když Claire Foy ani omylem neoplývá charismou Noomi Rapace a Rooney Mara. Filmová adaptace (švédská i americká) Milénia těžila především ze skvělého obsazení a také z výrazného vizuálního stylu. Když sledujete Dívku v pavoučí síti, tak to chtě nechtě srovnávat prostě budete a na poli režie a hereckého obsazení je to prostě jen slabší odvar předchozích filmů. Což zamrzí, protože příběh je hodně zajímavý. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Popravdě to vypadá, jako by to točili seveřané. Klasická sněžná nádhera, která se vyskutuje kolem Stockholmu a i uvnitř něj má ohromnou atmosféru. Příběh je napínavý tak, že vás to drží ve střehu a jste zvědaví, co přijde dál. Hlavní hrdinka je skvělá a oblíbíte si jí asi hned, stejně jako všechny postavy. Až se divím, že mi nikdo nevadil. Za mě vážně skvělé. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Lidově řečeno - Jason Bourne hadr. Lizi je nejen (skoro) neprůstřelná elitní hackerka, ale už také jako dobře cvičená agentka, až téměř superhrdinka. Téměř jsem mávl rukou nad některými nesmysly ve filmu a nechal jsem se unášet na vlnách akce k očekávanému vrcholu. Tam mě nepotěšila nepřehledná bitka, velice potěšil zásah (tedy zásahy) zvenčí a navíc si ještě holky dvakrát pokecaly, abychom věděli všechno. Z původní série a tajemna se vyklubala velká akční jízda, ale z tohoto pohledu byl film uspokojivý. Fanoušky Stiega Larssona možná potěšil méně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)
  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama