Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (258)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Viděno v kině. Filmová adaptace knižní severské série Milénium pokračuje. Abych to zestručnil, tak je to velice svižný a zábavný film s rychlým tempem, že se divák ani snad nezačne nudit. Především je třeba mít přečtené knížky a shlédnuté filmy. Původní švédská trilogie je rozhodně nejlepší a první příběh Milénia, které zremakoval D.Fincher se také celkem povedl. Tohoto pokračování jsem se docela bál. Už i příběh při čtení knížky (již 4.díl) byl o dost slabší. No, celkově mě tento snímek dost bavil. Jen se v tom už nesmí hledat úplná podobnost a duch této severské série. Je to víc akčnější, američtější a to pravé kouzlo se už bohužel vytratilo. Ale největšími 2 klady jsou postava Lisbeth Salanderové (sice je zde z ní ještě větší superhrdinka), ale ta herečka to perfektně ztvárnila. Druhým kladem je skvělá režie F.Alvareze. Dodal tomu skvělou atmosférou spojenou se solidním soundtrackem. Takže tyhle 2 klady dokázali dost zastínit poměrně větší množství nedostatků. Třeba postava M.Blomkvista zde byla strašně odfláklá. Ten herec působil sice jako sympaťák, ale nedokázal to sehrát. I příběhově ta jeho novinářská zapálenost byla pryč. Stejně jako děj, který byl takový moc bez nápadu. Souboje a akce – to vše bylo ale velmi zručně natočeno. A finále bylo docela urychlené a pro hrdiny moc snadné. Ale když se nad tím střízlivě zamyslím, tak po dalším shlédnutí, to už tolik hrotit nebudu. Čekal jsem to horší a naštěstí jsem dostal další solidní filmový přírůstek do téhle série. Snad se ještě dočkáme nějakého pokračování nebo klidně i nějaké další nové verze. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lesbický Temný rytíř na Ducati, sluha Alfréd Blomkvist, Robin z NSA a Lucius Fox obmotaný kabely. Proti nim Poison Ivan a…jedna příběhová berle z materiálu zvaného osudovost. Přenesení Lisbeth Salander do téměř komiksového světa je volbou, která rezignovala na vrstevnatost a narušování šablon a popularitu mezi fandy série určitě nezíská. Na druhou stranu, jsou tu Alvarezovy tvůrčí schopnosti, které jí zajistí, že neskončí nějakým diváckým opovržením a dokáže jednorázově pobavit. Ať tak, či onak, vzhledem k tržbám se dá předpokládat, že tetovaná dívka bude mít od všemožných členovců na čas pokoj.. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přepracování kultovní švédské klasiky, nejde tentokrát ve stopách temného thrilleru, jako tomu bylo v remaku od Finchera, ale tvůrci film pojali jako takovou ženskou verzi Jasona Bournea a výsledkem je řemeslně slušný, ale jinak docela nevýrazný thriller. Tempo je naštěstí natolik svižné, že film nestihne nudit. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Propánajána, který prase psalo ten scénář? Neskutečně infantilní dialogy, bizarní vývoj scén a nesmyslné chování prakticky všech a všude. Od samotné zápletky, kdy z nějakého ("myslel jsem, že jí můžu věřit" ) důvodu osloví jakýsi programátor protagonistku, aby ukradla NSA program na odpalování raket, což ona přijme (?), přes sekvence typu Lisbeth není schopná vymyslet jiný způsob setkání s Blomkvistem, který by třeba nezastavil výtahy ve dvou barákách až po dialogy typu "Dej mi její číslo!" "Nikdy ti ho nedám!" "Víš, že určitě spí i s jinejma holkama?" "Děvka. Tumáš číslo." Facepalm téměř každou scénu z nějakého důvodu sice tvoří zábavu tak nějak sám o sobě, ale pokud dávám za něco nadprůměrné hodnocení, tak je to zase kvůli důkazu, že Alvarez se stále drží na špici žánrových režisérů. Akční scény a hlavně kamera jsou naprostá špica a u některých scén (klouzající kamera následující pád z okna Lisbeth s Mikaelem, auto vs. les či jednozáběrovka z centrály NSA) se mi občas tajil dech. A o tom tyhle filmy mají být především. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Knihu Davida Lagercrantze jsem nečetl a ani se k tomu nechystám, protože mě to neustálé americké parazitování otravuje, u filmů to ještě jsem schopen skousnout, ale dál už nejdu. Byl jsem zvědav, jak tvůrci zvládnou navázat na Milénium, ale ukázalo se, že s tím neměli nejmenší problém. Šli na to jako kretén u testu mentálních schopností a narvali čtvereček do kruhového otvoru, ve výsledku to sice příliš nepasuje, ale úkol byl splněn. Logika si občas musela dát pauzu, sem tam došlo na dějovou zkratku, ale už jsem, bohužel, viděl mnohem horší záležitosti. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)
  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama