Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množící se důkazy přesvědčují newyorskou policii, že její bývalý příslušník Matt Cordell, proslulý mědvědí silou a hrozivě zjiveným obličejem, stále ještě žije a mstí se všem, kteří jsou zodpovědni za jeho diskreditaci a znetvoření. Poručík Sean McKinney ve spolupráci s policejní psycholožkou Susan Bradyovou vyšetřuje sérii vražd striptérek. Hlavním podezřelým je Cordell. Maniakální policista se však sám dostane na stopu skutečného vraha a v ukradeném policejním autobuse ho dopraví do věznice v Ossiningu, kde před lety došlo k jeho znetvoření. McKinney si uvědomí, že Cordell býval čestným policistou a proto měl být odstraněn... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Slabé béčkové pokračovanie znovu uvádza na scénu maniakálneho fízla Matta Cordella aby dokončil to, čo v prvom diely nestihol - očistiť svoje meno a pomstiť sa skorumpovaným policajtom. Hororová atmosféra jedničky opadla a nastupuje akcia a divoké prestrelky. Záver sa zmení na dobrú komédiu, kde sa z Cordella stáva živúca pochodeň a zapaľuje každého koho vidí. Bruce Campbell sa tu objaví len sotva na 20 minút, zato ho smelo nahradzuje charismatický tvrďák v podaní Roberta Daviho. Moc veľká zábava už to ale nie je, chýba totiž atmosféra prvého dielu ktorý ťažil atmosféru z temných ulíc New Yorku. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Perfektné béčko a dôstojné pokračovanie originálneho Maniac Copa. Robert Davi je proste frajer a celkovo i Maniac Cop sa pochlapil je to o dosť akčnejšie ako originál. Na úvode zamrzí otravné zopakovanie konca jedničky, ale potom sa to slušne rozbehne. Mŕtvych pribúda a pribúda a k tomu hrá slušný soundtrack. Pre mňa je práve táto časť tou najlepšou v celej sérií. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Druhý príbeh šialeného policajta Matta Cordella už síce trochu stratil zo svojho pôvodného kúzla i mrazivej atmosféry, no stále ide o veľmi pozerateľný a zábavný kúsok. Škoda, že tvorcovia zúfalo nevyužili potenciál Brucea Campbella, ktorý tu dostane priestor len na nejakých 15 minút a následne sa do vedenia dostáva nový vyšetrovateľ, ktorého stvárňuje Robert Davi a vďaka ktorému film miestami získava nádych noirovej atmosféry. Ináč je to samozrejme opäť béčko ako vyšité, späť je aj tradičná známa hudba z jednotky, ktorá k Maniac Copovi už sedí tak ako klavírny motív k Halloweenu a oko poteší aj mini úloha Dannyho Treja. Bohužiaľ však na úkor akcie ubudlo hororových momentov a celkovo je film o niečo slabší než prvý diel. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý díl navazuje na jedničku včetně postav, které si ale v příběhu moc nepobydou. Obzvlášť to zamrzí u Bruce Campbella, který zabit tím nejblbější slasherovým způsobem - vrah se za něj "teleportuje" a zabije ho zezadu. Naštěstí místo něj příchází Robert "zjizvená tvář" Davi, který byl počátkem 90. let docela populární. A i ten děj svižně odsýpá, je to spíše akčňák než horor, ale u téhle béčkové série to nevadí. Honičky, vystřílení policejní stanice, zúčtování ve vězení a vše končí výbuchem. Jen škoda, že se Cordell paktoval s jakýmsi sériovým vrahem s vizáží bezdomovce, bez toho by to bylo lepší. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Sakra, nebýt toho tuctového konce s rakví, dal bych snad 4. Zřejmě nesmrtelný Cordell se vrací do ulic N.Y. Pro mně je pokračování rozhodně filmově kvalitnější. Opravdu dobrý scénář a žádné zbytečné průtahy, rychle na věc. Osud Matta se naplňuje a i pro diváka, který není zasvěcen do předchozího dílu, jde o zdařilou, temnou, béčkovou podívanou. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Joe Spinell měl hrát postavu Turkella, ale těsně před natáčením zemřel a nahradil ho Leo Rossi. (henrycruel)

Reklama

Reklama