Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Mladý černý drogový dealer neuposlechne výzvu policisty a je zastřelen. Pak ve filmu 2 hodiny klábosí zástupci černé komunity o tom, jaké to bylo nespravedlivé. Sem tam udělají nějakou demonstraci, rozbijou pár aut a zase melou o tom, jak jsou k nim bílí nespravedliví. Nudou obtěžující film vyprávěný malou holkou a na téma, které mě ani za mák nezajímá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na podobná témata vznikla hromada lepších či horších filmů a pořád je dané téma "utlačovaných" černochů zlými bělochy aktuální. Je těžké dané téma uchopit, tak aby film nepůsobil doslova a do písmene černobíle a v tomto případě se to moc nepovedlo. Upřímně mi docela vadí tenhle typ filmů, kde je divákovi neustále předhazováno, že černoši jsou jen oběti systému. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne náhodou je ve stopáži zmínka o skvělým Straight Outta Compton, ke kterýmu má THUG hodně blízko. Sice až na pár podstatnejch výjimek, ale má. Tou asi největší je sentimentalita. Slzopudnost natřískaná do tohohle filmu, se vás bude snažit dojímat co půl hodiny, a zbytečně přehrocený dramatický scény zas šíleně tlačí na pilu co se emocí ohledně rasový problematiky týče, ale... ale... na mě to prostě fungovalo. Hlavně kvůli suprovým hercům a zatraceně sebejistý režii. Tohle je navíc už několikátej Tillmanův snímek, kterýmu dávám vysoký hodnocení, takže na tom chlapovi asi něco bude. Vobčas je prostě dobrý, pustit si podobný ubulený dramátko o nespravedlnosti ve světě, a královsky se u toho zabavit. P.S. Ať hodí kouzelnickou hůlkou ten, kdo po skončení nedostane chuť na maraton Harryho Pottera. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak je černému v Americe, nevím jak je cikánovi v Evropě, vím jen, že stále je tu rasizmus ať z té či oné strany. Jedna strana se vymlouvá na druhou a hrajeme si na soužití, které nám stále nejde. Jediná cesta vede ke vzájemnému pokřížení ras, až vznikne buď rasa žíhaná, pak si budou lidi počítat, kdo má více skvrn bílých nebo černých, nebo rasa takových středně snědých lidí a to bude nejpravedlivější. Pak bude konec rasizmu, co se týká barvy pleti. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V USA to majú zdá sa zmiešané oblasti stále problematické. Tento film je dobrý, je takou zmesou Kultu hákového kríža bez prvku nacizmu a potom oscarového Crash. Chýba mu možno ten holywoodsky náboj veľkofilmu, ale myšlienkovo je bohatý. Hlavne nie je čiernobiely ani orientovaný jednostranne a to sa počíta. Stojí za to pozrieť. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Název filmu The Hate u Give je součástí věty, kterou pronesl malý Stařin bratr Sekani (TJ Wright), zatímco mířil pistolí na Kinga (Anthony Mackie), který se dostal do hádky s jeho otcem Maverickem (Russell Hornsby) po zapálení obchodu. „THUG LIFE – The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody.“ Zkratka byla vynalezena raperem Tupacem. (kesinaa)
  • Chrise (K.J. Apa) měl původně hrát Kim Lawley, byl však z obsazení filmu odvolán kvůli nahrávkám s rasistickým obsahem, které se objevily na jeho YouTube kanále. (kesinaa)

Reklama

Reklama