Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

tronka 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, čakala som iný koniec, takže som zostala zaskočená... ale asi v dobrom. V romantickom filme je dôležité, aby si obaja sadli, aby mal dej dobré podporné figúrky a odohrával sa v originálnom prostredí. Toto SPRÁVA VO FĽAŠI napĺňa: odťažito mužný Costner si so šikovnou Robin Wrightovou sadol, vedľajšie postavy sú dobré (len čo 74-ročný Paul Newman v jednej zo svojich posledných rolí začne dávať životné rady a Robbie Coltrane vešať svoje fotky po stenách, je to super) a prostredie rybárskeho mestečka má veľa do seba. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Kevin jako milovník ? Nakonec proč ne, charisma na to má. Ne vážně, bylo to příjemné, dojemné a romantické tak akorát, mezi ústřední dvojicí chemie funguje bez problémů. Příběh sice těžko uvěřtelný v dnešní době, ale jako variace červené knihovny pro dámy rozhodně ano. Mně se ta slaďoučká limonáda docela líbila a to je na chlapa, který si v podobném žánru zrovna nelibuje, co říct :-) 65 % ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Klasická romantika po americku. Klasický postup, klišovité dialogy, občasný patos i závěrečná "osudná" událost. Obsazení je však sympatické. Kevin Costner a Robin Wright působí přirozeně a příjemně se na ně dívá. Z ostatních herců potěší Paul Newman v roli Garretova otce, či Robbie Coltrane jako šéfredaktor. "Na co se díváš?" - "Na tebe, jsi krásná." ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl už před delší dobou a zapomněl jsem ho ohodnotit. Narazil jsem na to někde v televizi a podíval jsem se na to vyloženě z nudy, protože romantický drama nepatří zrovna mezi žánry, který bych nějak vyhledával. Kevin Costner hraje podivína, kterej píše nějaký neskutečně dojemný dopisy a tyto dopisy pak následně vyhazuje společně s prázdnejma lahvema od kořalky do oceánu. První půlka je taková ukecaná telenovela, pak Kevin Costner vykoná pohlavní styk a mezitim, co si jeho partnerka v koupelně umývá ze sebe zaschlý sperma, tak on si sbalí tašku a odjede si postavit lodičku, aby na ní mohl zase vyplout a vyhodit do oceánu další odpadky. No ty 2 hodiny jsem u toho teda přežil, ale vleklo se to jak tejden před vejplatou. Občas se tam objevily nějaký světlejší okamžiky při scénách s Paulem Newmanem a Robbie Coltranem. Trochu mi udělalo radost, že ten film skončil tragicky. Žádná romantická svatba na závěr se nekonala. Z toho plyne poučení, že prázdný lahve máte házet do popelnice na sklo, protože pokud je budete házet do oceánu, můžete u toho taky přijít o život... ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Pište si co chcete! Mám ráda Kevina a to jak hraje. Mám hodně ráda tenhle film. Krásnej romantickej film. O vztazích, o lásce. Už když jsem ho viděla poprvé, tak mě dostal. A dostává mě pokaždé, když ho vidím. Závěr filmu...dojímavej jak blázen, na jednu stranu si člověk říká *SPOILER* že je dobře, že "odešel" Kevin za svou milovanou ženou, na druhou stranu je smutný, že tu nechal svou novou lásku...zvlášť, když se se svou mrtvou ženou jel rozloučit...a vlastně "opustil" svou novou lásku...dává to smysl? Rozumíte mi jak to myslím? Zkrátka a jednoduše, závěr je smutnej a prostě je:-( ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)

Reklama

Reklama