Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 1

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (684)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Shallows je pecka a konečně změna od Serra, bál jsem se že 90 minut dlouhý film kde ženská je na kameni, bude pěkná nuda, ale nestalo se. Shallows je zábavný film kde se sice čeká asi půl hodiny než se začne něco dít, ale poté co se film rozjede tak člověk pomalu nedýchá. Žralok je pěkná svině a dokáže sežrat cokoliv. Hlavní herečka hraje standartně, nic světobornýho ale ani nic špatného. Co mě ale přišlo divný byl konec(spoiler) do čeho a jak vůbec se zapíchl(konec spoileru). Velmi dobře natočený a zatraceně nervy drásající. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Z pozice zdejší hororové autority musím konstatovat, že Jaume Collet-Serra vůbec nenaplnil očekávání, která do něho byla vkládána. Shallows disponoval potenciálem na to, aby se stal nejlepším žraločím survival hororem v dějinách kinematografie. Tuto šanci však trestuhodně zahodil a Reef si tak může oddechnout, jelikož poměrně jistě uhájil své dosavadní žraločí prvenství. Vše nasvědčuje faktu, že Jaume Collet-Serra není tak kvalitním režisérem, jak se mnozí diváci domnívali, a že svůj dokonalý Orphan natočil v rámci ojedinělého záchvatu tvůrčí geniality. Shallows bohužel nedokáže výrazněji zaujmout naprosto ničím. Celá stopáž filmu trpí zejména absencí potřebné úrovně napětí, které se nepodaří dosáhnout ani během žraločích scén. CGI efekty se rovněž příliš nezdařily a žralok tak působí vcelku neautenticky. Kapitolu samu pro sebe pak představuje žraločí chování, které se z hlediska etologie paryb zcela vymyká všem standardům a v očích diváka tak oslabuje celkovou uvěřitelnost děje. Přes všechny tyto nedostatky dosud stále koukatelný horor pak pohřbí neskutečně béčkové rozuzlení, za které by scénárista zasloužil jednu za uši. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Blake Lively do tejto úlohy bol výborný ťah. Pôsobí ako športová fanatička a navyše jej aj uveríte, že študuje medicínu. Collet-Serra to na malých priestoroch vie a veľkou výhodou The Shallows je to, že dokážu byť neustále napínavé. Až som začínal potešovať nadšenie. To sa ale vždy výrazne znížilo príchodom CGI žraloka, ktorý pôsobí skôr ako z nejakého sci-fi a cynicky som začal očakávať, že niekde hlboko v oceáne je nejaké vedecké centrum, kde bol takýto typ žraloka geneticky upravený. Samotné finále je síce slušné, len konkrétna scéna eliminácie nepriateľa, alebo skôr spôsob jej režijnej realizácie, mi neprišiel najšťastnejší. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že by mohol takýto "shark fight" disponovať pomerne stráviteľnou logikou. Bavilo, no na počudovanie, napriek krátkej stopáži sa "The Shallows" nevyhol hluchým pasážam. Každopádne, jedna sa o solídny nadpriemerný animal survival s pár vychytávkami, ktoré diváka určite príjemne prekvapia - 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Každému sa nedá pomôcť." Megapecka. S Čeľusťami môj najobľúbenejší žraločí film. Blake Lively si to tu dáva ako najväčší božan pod slnkom a to bez toho, aby bola arogantná. Naopak, je sympatická, pokojná, pokorná, azda až utiahnutá. Napriek tomu je hlavnou hviezdou tohto hitu bez debaty ona - a nie obrovský žralok, ani výprava a to napriek tomu, že výprava je fakt prekrásna a žralok budí hrôzu a rešpekt. Je to napínavé, je to sexy a je to krvavé, hoci nie príliš, ale dosť na to, aby to slabšími povahami jemne zatriaslo. Finále je síce do značnej miery WTF a "prehnané", ale zasa musím uznať, že ak by bolo realistickejšie a teda "skromnejšie", asi by ma nebavilo až tak, ako toto. Pre film bola kľúčová ústredná hrdinka. Strávime s ňou 99% filmového času (ak nie sto) a ak by bola horšie napísaná a slabšie herecky obsadená, bolo by to peklo. Lenže Blake Lively po Navždy mladej dokazuje, že na to má a v titulnej úlohe je skvelá. Hlavne ale mala šťastie na fantasticky, komplexne napísanú rolu. Je to odvážna a statočná mladá žena s traumou, ktorá sa musí vyrovnať so smutnou minulosťou a opäť nájsť zmysel života (paradoxne jej v tom pomôže čajka). Chce prežiť za každú cenu, nevzdáva sa. Kurník, takéto kvalitné postavy nehrá De Niro už posledných 10 - 15 rokov! Ľutujem, že mi táto bomba ušla (uplávala) v kine. Sú tam veci, ktoré mi nie úplne sadli (fakt nevideli veľrybu? Veď z panoramatických záberov z druhej polovice je vidno, že sa nachádzala blízko pláže). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Na tvorbě žraloka se z největší části podílelo švédské studio ILP, které je specialistou na tvorbu digitálních žraloků. (imagoo)
  • Blake Lively si s čajkou vytvorila reálny vzťah. Scéna, kde ju vták pohryzie, je skutočná, pričom producent Matti Leshem poznamenal: "Povedal by som, že vzťah bol komplexný v tom zmysle, že tam bola veľa lásky a skutočne sa spriatelili, ale boli okamihy, keď ste mohli vidieť, že Sully (vták) skutočne vzdoruje. Samozrejme, snažila sa mu pomôcť, ale myslím si, že komplexita a hlboká emocionálna väzba, ktorú medzi sebou majú, robí tento film skvelým."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama