Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (313)

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Ani jedna povídka mě nějak nezaujala... chybí tam příběh, humor či aspoň nějaký překvapivý zvrat. Navíc se mi moc nelíbí styl, kterým to bratři natočili. Je to až moc umělé. Bohužel. Vůbec jsem nepředpokládal, že s tímhle obsazením to může dopadnout až takhle špatně. Za nejlepší povídku považuju asi tu s Dudleym a Neesonem, ale taky to není nic světoborného. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi slabí Coeni, snad si do budoucna vybrali tu slabší chvilku. Příběhy úplně bez pointy, zbyde jen rozkošné ustřelování prstů v první povídce, nádherná příroda v příběhu s charismatickým tulákem Wattsem a sem tam nějaký typický coenovský vtípek, ale je jich tu opravdu pomálu, že by se daly na prstech jedné ruky dělníka na pile spočítat. Co na Coenech obdivuji nejvíc, ten kousavý, sžíravý ironický humor, ten tu skoro vůbec není. Pátá nejdelší povídka je pak skoro k nevydržení, nikam nesměřuje, je to jen takové placání do větru a musím to znova opakovat, ÚPLNĚ BEZ POINTY. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stále som čakal na tú parádu a ono to neprišlo. Keď už poviedky, tak nech sú všetky zaujímavé ako latinské Divoké historky, kde sa proste nemáte šancu nudiť. Lenže tento súbor je úplne iný. Prvé dve sa ešte dali, priniesli aj úsmevné momenty. Odvtedy akoby uťalo. Vizuálne pekné, áno je tu super westernové prostredie, pekná príroda, západy slnka, ale dejovo to má tendenciu klesať stále nižšie, prichádzajú hluché momenty a tie sú vypĺňané napríklad tým, že si postava pospevuje a takto prejdú kľudne aj dve minúty. Slabšie tri hviezdy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konečně novej western, na kterej se dá díky techn. kvalitám dívat. Kamera, lokace, dokonalost. Povídky jsou hodně nevyrovnané. První dvě "zahřívací" jsou moc dobré, třetí s divadlem špatná. Zlatokop dobrý, dostavníku něco chybí, ztracený pes výborný. Trochu víc parodie, trochu muzikál, hodně plkání, ale když dojde na akci, je všechno jak má bejt. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Westernové povídky bratří Coenů s velmi solidním hereckým obsazením mě hodně lákaly, ve výsledku se u mě ale žádné velké nadšení nedostavilo. Celé záležitosti v žádném případě nepomohla rozmáchlá stopáž ani podivné závěry bez pointy. Nesnažím se předstírat, že jsem se nebavil, některé povídky mě bavily velmi, jenže jiné zase podstatně méně. Jsem každopádně rád, že jsem film viděl, ale na víc, než na lepší průměr, to u mě nedotáhl. / "First time?" / 3*+ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Natáčalo sa v amerických štátoch Nebraska, Nové Mexiko, Colorado a taktiež vo filmových štúdiách Santa Fe v Novom Mexiku. (MikaelSVK)
  • Príbeh, ktorý rozpráva potulný umelec (Harry Melling) je "Ozymandias" od Percy Byshe Shelley. (toi-toi)
  • V saloonu po odmítnutí hry s Dead Man's Hand vytasí Curly Joe (Clancy Brown) na Bustera (Tim Blake Nelson) Colt SAA 1873 (7.5 barrel – .45 Long Colt). Jedná se o revolver typu SAO (Single-action only), se kterým lze výstřel provést vždy až po natažení kohoutu do zadní polohy (kohout tak funguje jako pojistka), je tudíž nemožné, aby Buster za použití prkna od stolu způsobil tři výstřely tohoto Coltu bez opětovného natažení kohoutu, které provede Curly Joe pouze při dotazu: „And if I don't?“ a poté už nikoliv. (uncass)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama