Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová je trochu nesmělá, a navíc vinou nemoderního účesu, nevzhledných brýlí a bazarového oblečení patří spíš k outsiderům. Přesto žije spokojeně s matkou, svobodomyslnou malířkou Helen, a nejlepší kamarádkou Lilly. Celý její život však převrátí naruby příjezd babičky Clarissy. Mia se překvapeně dozvídá, že babička je královnou malého evropského království Genovie, že její otec byl korunní princ a že je dědičkou trůnu. Matka jí vysvětlí, že podle dohody s otcem se o svém původu měla dozvědět až v osmnácti letech, babička se jí snaží objasnit, že její nástup na trůn ovlivní budoucnost malé země, protože o trůn se ucházejí i další zájemci. Navíc povolá šéfa bezpečnosti Joa, aby na princeznu dohlížel. Mia nakonec souhlasí, že bude brát lekce správného chování a získá tím čas rozhodnout se, zda přijme genovijský trůn. Mezitím musí řešit i běžné školní starosti, výsměch pohledného spolužáka Joshe, o jehož objetí sní, výčitky Lilly, že na ni nemá čas. Na ambasádu dorazí vizážista Paolo, který se svými asistentkami promění tuctovou středoškolačku v atraktivní dámu. Proměna má však i nemilé důsledky. Znechucená povykem je Mia rozhodnuta vzdát se trůnu. Jenže pak jí babička předá deník, a v něm Mia objeví dopis od svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Disney studio přineslo svoji verzi příběhu o tom, jak se z ošklivého kačátka stane půvabná princezna. Ne, tohle s o rok starší kolumbijskou telenovelou ´Ošklivka Betty´ skutečně nemá nic společného, i když společné motivy by tu byly. Vyprávění o zakřiknuté Mii, do které si každý ´kopne´, přináší především lehký humor, jednoduchý děj, k tomu romantickou atmosféru a typické dívčí trable. A tak je divácky zaměřen především pro mladé dívky, které námět nejvíce osloví. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Režisér natočil romanci pro dospělé (Pretty Woman), o totéž se pokusil pro teenagery. Nepodařilo se mu to tak přesvědčivě, přesto nebyl tento film tak zlý. Anne Hathaway je kouzelná jako třídní ošklivka a otloukánek i jako princezna. Odehrává dobrý part jištěna zkušenými Elizondem a Andrewsovou. Zkrátka je to americká pohádka pro (hodně!) mladé. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Pro tuhle knížku jsem měla vždycky slabost a pro tenhle film taky. Já nevím, vždycky se mi to líbilo a film mi nepříjde vůbec špatnej, takže asi vážně nepochopím myšlení některých lidí co tu hodnotí. Je to pohádka, kouzelná pohádka zasazená do San Franciské střední školy. A hlavně se díky tomuhle filmu proslavila Anne Hathaway (vypadá tu fakt divně :D) 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velká americká blbost, ale koukat se na to ještě dá. Asi je to tím, že takové filmy dávají v televizi pořád a já jsem na nich trochu vyrostl, ale já prostě nemám to srdce hodit tuhle teenagerovskou slátaninu někam do odpadu. Anne Hathaway se mi líbí a k Marshallovi chovám za Pretty Woman jistý respekt, takže jim udělám tu laskavost, že se na jejich společné dílo už nikdy vícekrát nepodívám a zůstanu u celkem vysokého hodnocení. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Na tehle film jsem alergickej. Je to stašně debilní příběh o nepopulární holce, co zjistí, že je vlastně princezna. Následuje snůška trapnejch situací a ještě trapnějších situací. A ničeho jinýho jsem se prostě nedočkáte. Mj. kdybych měl vybrat TOP 10 nejodpornějších herečer, určitě by se do něj vešla Heather Matarazzo. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Film vychází z knihy „Princezniny deníky“ od americké spisovatelky Meg Cabot. (Mara12)
  • Film je inšpirovaný skutočným životom spisovateľky Meg Cabot, ktorej zomrel otec a mama začala randiť s jej učiteľom. (Raccoon.city)

Související novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama