Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

freddy 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější sport + vynikající a nezapomenutelný komediální výkon Toma Hankse = jeden z nejlepších filmů o baseballu, které jsem kdy viděl. Co do kvality se s ním může rovnat z filmů o baseballu snad už pouze film Přirozený talent. Ale v čem tkví výjimečnost filmu Velké vítezství? Částečně to může být v tom, že film se odehrává během druhé světové války, a filmy odehrávající se v nedávné, ale přesto docela vzdálené minulosti, pro mě mají určité kouzlo. Stejně tak může hrát ve výjimečnosti tohoto filmu svou roli i fakt, že tenhle film je již 18 let starý, a já mám pořád pocit, že v 90. letech se točily mnohem lepší filmy než v současnosti. A nakonec samozřejmě největší zásluhu na tom, že tenhle film vnímám takto pozitivně, mají vynikající herci a herečky. Tom Hanks mě rozesmál opravdu mnohokrát, ať už to bylo svérazné uvedení se v šatnách, nebo jeho první zápas, který na lavičce prospal, nebo hodně zajímavá etuda v autobuse, či jak ke konci filmu sejmul onoho otravného chlapce ("Vy prohrajete, vy prohrajete!") a radoval se z toho skoro stejně jako z homerunu. Ale nebyl to jen humor Toma Hankse, který z tohoto filmu dělá kultovní záležitost, bylo to totiž také vynikající herectví všech hereček, které filmu pomohlo k tomu, abych ho vnímal jako jeden z nejlepších filmů o sportu, které kdy byly natočeny. Není o čem pochybovat, film si těch pět hvězd zaslouží a já mu je s radostí uděluji. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená komédia z prostredia ženského baseballu. Jednak je to tak decentne vtipné a zároveň sa dokonale vydarili postavy celého tímu. Či už hlavné ale aj vedľajšie bez nejakých väčších epizódiek. Do veľkej miery za to môže skvelá hviezdne herecké obsadenie. Ešte aj Madonna to výnimočne uhrala a Rosie O'Donnell nie je protivná. Dokonca ma po toľkých pozretiach prekvapilo, že tú večne nafrnenú sestru hrá Lori Petty. S normálnym účesom som ju ani nespoznal. Aj keď sa babinec vydaril, tak najzábavnejší na celom filme je Tom Hanks ako večne ožratý, životom sklamaný tréner. Je to jednoznačne najvtipnejší výkon jeho kariéry. A vzťah medzi ním a postavou Geeny Davis má tiež pekný vývoj. Film občas aj zvážnie. Nakoniec ešte spomeniem krátku ale o tiež vtipnú úlohu Jona Lovitza. Škoda, že nemal väčší priestor, ale aj tých pár minút ako vždy využil dokonale. Finálny zápas je tiež dostatočne napínavý, takže výsledkom je kvalitná športová komédia, ktorá sa dá pozrieť aj opakovane. 9/10. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

,,Vite co? Vypadate jako penis z cepici!" - a podobnych humornych hlasok tu bolo viac, nez dost. Aj napriek obdobiu pocas druhej svetovej vojny, kde priatelia alebo manzelia baseballovych hracok riskovali v Europe svoje zivoty nestracal film na humore a to predovsetkym vdaka skvelemu scenaru a perfektnym dialogom. Hudba Hansa Zimmera bola ako vzdy krasna a k tomu som si oblubil este smutny soundtrack od Madonny - This Used To Be My Playground pri zaverecnych titulkoch. Pre Toma Hanksa sa pomaly koncila era zaskatulkovanych komedialnych hrdinov a o rok neskor si ho Jonathan Demme pozval do Philadelphie a hned ziskal aj svojho prveho Oscara. Film je podla skutocnosti a vzdy si ho rad znovu pozriem... 06.10.2009 _____ Tom Hanks - (Jimmy Dugan) +++ Geena Davis - (Dottie Hinson) +++ Lori Petty - (Kit Keller) +++ Madonna - (Mae Mordabito) +++ Jon Lovitz - (Ernie Capadino) +++ Bill Pullman - (Bob Hinson) +++ David Strathairn - (Ira Lowenstein) +++ Garry Marshall - (Walter Harvey) +++ Rosie O´Donnell - (Doris Murphy) +++ Ann Cusack - (Shirley Baker) +++ Tea Leoni +++ Produkcia: Penny Marshall +++ Hudba: Hans Zimmer +++ ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Děj vypadal skvěle, ale jakmile jsme se do něho ponořili už jsme věděli, že bude velký problém. Víte, nás tyto feministické řečičky a rádoby herečky v čele s Madonnou moc nezajímají. Tom přišel až skoro v polovině filmu. Jinak vyprávění, síň "slávy" - to jsme zvědavi, jestli něco takového existuje i zápasy jsou skvělé. 75% Jinak pefektně odlehčení sportovní film s krásným, opravdu krásným koncem! ()

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, než dát pět hvězdiček. A to nejen proto, že mě ten film prostě bavil a že mám ráda filmy o baseballu. Ta pátá hvězdička je za to, že je to film o ŽENSKÉM baseballu a toho si cením. Žádný takový nikdo jiný nenatočil. O mužské lize je jich spoustu, asi proto, že dámská liga není tak populární a v Americe je mužský baseball národním sportem. A přesně to bych viděla jako důvod, proč natočit film, jako je tento. Geena Davis mi do role nejlepší profi hráčky krásně sedla a Madonna... dokonce bych řekla, že tato role byla napsaná přímo pro ní (- "A co kdyby se mi v zápalu hry roztrhly šaty a vyletěly mi prsa. To bych mohla získat davy ne?" "A on ještě existuje chlap, co neviděl tvý kozy?"), role jí sedla, jak napsal Gemini „svým výkonem (výjimečně) nepohoršující Madonna“, jednoduše byla dobrá. Tom Hanks ani nebyl potřeba, svou roli odehrál parádně a přesvědčivě, byl také zdrojem zábavy, ale pro mě nebyl právě on tahounem Velkého vítězství. Jak už jsem řekla, tím tahounem je ženský baseball. Okamžitě bych se sebrala a šla si taky odpálit pár míčků :). ()

Galerie (83)

Zajímavosti (15)

  • Geena Davis sa niekoľko dní pred začiatkom natáčania stala súčasťou produkcie ako dočasná náhrada za Debru Winger. Geena mala hrať postavu Dottie Hinson, jednu z najlepších amerických hráčiek bejzbalu. Počas niekoľkých týždňov Davisová predviedla perfektný výkon v hraní bejzbalu, až sa tvorcovia napokon rozhodli jej rolu ponechať. (Original.M)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno