Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (597)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I řekl Bůh: Držte už piču! A bylo. Postapokalyptický film, který spěje ke třetímu dílu se spásou nebo mimozemským plavčíkem a dýdžejem se sluchátky v podobě  Matky pluků. Mýlím-li se, dám si dva otčenáše, velmi potichu. Nejlepší na dvojce bylo tiché kino, bylo nás totiž celých pět. Znovu do stejné, stejné, stejné, ano zejména stejné, řeky nevstupuj. Tři, samozřejmě příznačně a v očekávání epičské trojky. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"There are people out there. People worth saving." ______ Narozdíl od prvního dílu už pokračování hororové hitovky 'Tiché místo' sice nemá onen signifikantní moment překvapení, ale stále jako málokterý žánrový souputník neskutečně inovativně operuje s diegetickými prvky a normativy postapokalyptickýho mikrosvěta, kde byť jediný rámus znamená okamžitý ortel smrti. Režisér a scenárista John Krasinski, manžel jedné z protagonistek Emily Blunt, navazuje přesně tam, kde jednička kontroverzně skončila, a jako minule opět nabízí velice konzistentní a z hlediska koncepce nesmírně originální žánrovou podívanou - ačkoliv je oproti předchozímu dílu míň komorní, zato víc akčnější a všeobecně dobrodružnější, díky čemuž divák společně s protagonisty zkoumá kontury onoho fikčního univerza a prohlubuje tak jeho kuriózní komplexnost. Akorát místo dospělých, kteří byli u kormidla v prvním díle, nyní v mnoha případech přebírají otěže děti, na kterých stojí jak příběh, tak i herectví - k nim se připojila herecká posila v čele s irským sympaťákem Cillianem Murphym, který si celý film mimoděk a zcela legitimně krade pro sebe.... 'Quiet Place Part II' má nesčetný množství superlativ který nelze vynachválit, ale stěžejním gró je opětovně doopravdy geniální práce se zvukovou složkou a principem ticha, s čímž se automaticky pojí perfektní využití šponování napětí umocněné bravurním soundtrackem Marca Beltramiho - divák je posléze sám připosrán strachy, aby pod nátlakem adrenalinu nevydal byť jedinou hlásku - což platí dvojnásob pro neuvěřitelně napínavý finále, z něhož jsem si málem urval obě koule.... Tenhle filmový experiment by si upřímně řečeno nejlíp zasloužil samostatnou seriálovou adaptaci od Netflixu - nejen z toho důvodu, že expanze tohoto dystopickýho univerza má nezměrný potenciál - navíc metráž 97 minut je pro celovečerák kurevsky málo. Snímek se samozřejmě nevyhne typickým žánrovým klišé ani scenáristickým koninám, který jsou fakticky jedinou vadou na kráse, ale nehledě na negativa je druhá část 'Tichého místa' bez jakýchkoliv pochyb nadstandard hororovýho žánru, nezapomenutelný akustický zážitek, a celkově plnohodnotný sequel tematizující sílu lidský rezilience, na jehož závěrečný akt se mimořádně těším. Lepší rodinný film který je zároveň alegorií o tom, že děti jsou patrony budoucnosti a médium zvaný rádio umíráček rozhodně nehlásí, letos nehledejte - myšleno (ne)ironicky.... // VERDIKT: svět patří dětem. 8,6 decibelů z 10 // ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

No, ten pocit novosti je pryč a zbývá docela tradiční postapokalyptický horror, který ale popravdě už není tolik děsivý. Krasinski tu trochu chybí, Murphy ho nenahradí, jeho postava není ani tak zajímavá, ani sympatická. Emily a mimčo jsou tu většinu času do počtu. Film je hlavně o dvou starších dětech, které se v druhém díle konečně naučí bojovat samy za sebe. Stačí to? Mě ne. Třetí díl by to opravdu chtělo něčím novým opepřit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $61miliónov║ Tržby USA $160,072,261║ Tržby Celosvetovo $297,372,261▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,360,634║ Tržby za predaj DVD v USA $5,631,769║ Na pokračovanie to dosť obstálo a trocha to príbehovo rozširuje a obohacuje túto rozbehnutú tému o invázii podivných príšer. Technicky za ten rozpočet výborná práca, dej stále pútavý, dusná atmosféra delikátna, jediná škoda je že tam je miestami príliš tých naivných scén tam sú tie nešťastné rezervy filmu. Ináč spokojnosť a kľudne môže séria pokračovať ďalej, túto tvorbu Krasinskému kvitujem. /80%/ ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Vím, že to s filmem nemá nic společnýho ALE taky Vám přijde, novej look stránek CSFD, totálně vymrdanej? Měsíc sem tu nebyla a když se, po všech strastech mého žlutého života, vrátím na "důvěrně známou půdu" zjistím, že musím pár hodin studovat, co a jak. Konečně sem, snad, příšla na to, jak napsat recenzi (pokud se teda zobrazí). Možná sem to neměla zkoumat pod vlivem a zhulená, ale na mou obhajobu - Já sem pod vlivem a zhulená furt. Tak a teď k filmu. Kdo mě trochu zná ten ví, jak hrozně miluju Tiché místo a tak je až s podivem, že sem se na dvojku podívala dobrovolně, bez pistole u hlavy. Důvod je jednoduchý - Nevěřila sem, že by to mohlo dopadnout hůř než absolutně vymrdaná jednička a cokoli nad odpad sem tak brala jako krok dopředu. Nechápu jak je to možný, ale film musel asi být šťastnej, že mu dám šanci a tak se mi odvděčil čistokrevným průjmem, co neurazí, nenadchne, ale rozhodně nenasere a tak, i když je to pořád totálně nelogická píčovina, tak je to, oproti jedničce, koukatelná nelogická píčovina. Pošahaná rodinka je stále pošahaná, hluchá holka snad ještě šerednější, její brácha ještě víc na přes držku, ale Cilian Murphy zachraňuje, co může a jelikož se děj odehrává na více místech, než jedna chajda a pole, tak se to dokáže tvářit i jako celkem normální postapo. Teda normální....Hluchá je ještě větší génius než byla (a ještě větší píča, než byla), emzáci jsou ještě tragičtější - Ty hovada neumí plavat, neumí lítat, neumí nic a stejně nám vyhladili armády celýho světa. Jako sorry, ale jak mohli zlikvidovat námořnictvo a letectvo? Vždyť se topěj tam, kde je mi voda po kolena a to mám metr padesát...No nevadí. Většina přeživších je stále po mozkové obrně, ale oproti jedničce je to stejně kolosAnální krok kupředu a tak je dost možný, že trojka bude koukatelnej film. Což je něco, čemu bych donedávna nevěřila. PS: Ten buzíček, jak se chytil do té pasti a řval, jak když ho klátěj na sucho do prdele, aby se o chvíli později zjistilo, že to zranění je jen povrchový...Já bych ho tomu emzákovi předhodila. Není pro matku nic horšího než porodit takovýho retarda. Ale tak víme, že celá rodinka byla "povedená"... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Z důvodu celosvětové koronavirové pandemie byla zrušena celosvětová premiéra filmu, která byla plánována na březen 2020. (Duoscop)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 160,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 297,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama