Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

Trevor 

všechny recenze uživatele

The Silence podobne ako Tiché miesta zaujal svojským, zatiaľ neopozeraným spôsobom, ktorý ľudstvo priviedol takmer na pokraj vyhynutia.Taká normálna rodinka bez hviezd pre Netflix priniesla taký normálny postapokalyptický rodinný príbeh. Samozrejme, liberálny fašisticko-čaptavský odpad reprezentovaný vymletým stádom s briadkami a stredovekým imidžom, rovnako ako zmýšľaním si prišiel na svoje o čosi viac, pretože, ako inak, jediný kresťania zle zvládli vývoj udalostí a ako jediný sa dostali do správ. Tie liberálne prasatá by mohli podstúpiť operáciu, v ktorej im do hlavy nakaká ruský bezdomovec alkoholik, aby ich IQ dosiahlo konečne úroveň hodnú ľudskej bytosti. Prečo tie prasatá doku***a každý dobrý film??? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lepší než Tiché místo a o něco slabší než Bird Box. Po proražení závalu v jeskynním systému se na světlo vyřítí hejno masožravých okřídlených bestií, které připomínají mutanty netopýrů s vetřelcem. A protože žili v neustálé tmě, jsou slepí a řídí se výhradně sluchem - což má svoji logiku. Minimalistický survival má nekomplikovaný děj, sympatické postavy a tísnivou atmosféru. Triky jsou obstojné a dostačující, slušná kamera a největší napětí je tehdy, když je ticho. Obklíčeni v autě, obsazená lékárna a sekta pošahanců, kteří se vyrojí vždy spolu s nějakým neštěstím. Pomohli by ve skutečnosti pasažéři podzemky mamince s miminkem? Nejspíš ne. To vědomí je děsivější než samotné rozsápání. Poslední dobou tu máme takový nešvar, nějak se nám rozmáhá TICHO.... ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Oblíbený  moderní apokalyptický námět, kde uvěřitelnost oné apokalypsy rovná se téměř nule. Netopýři budou muset holt na svém světokoncovém potenciálu ještě zapracovat, nejde jim to ve filmu ani v reálu. V tomto Silence se svými dražšími  a slavnějšími bratříčky docela jasně prohrává,  démoni a mimozemšťani maj prostě větší aporating, to je jasná věc!  S přivřením obou hemisfér se tu ale pak dá užít vcelku pohodová sci-fi povídka  i s několika  překvapivě příjemně hutnějšími chvilkami, třá s chřestýši v rourách.   Ovšem po zjevení se zvěstovatele Pánova zjevení jsem zase klesl na mysli, nějak se mi nechce věřit,  že postapo přichází po apo bez jakéhokoliv intermezza. Ale tak, uvidíme, pořád je naděje, že si tohle budeme moci brzy ověřit na vlastních kůžích nebo spíš plicích, že.  Co je mezi dvojkou a trojkou? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Totálně béčkový námět se zápletkou na úrovni filmů studia Asylum, ale jeho zpracování je už Netflixovské, tedy relativně áčkové a ani herci nejsou žádná béčka (hlavně mladá Šipková se mi moc moc líbila). A závěrečná konfrontace s pošuky z církve Mlčenlivých film povyšuje nad obdobné šablonovité mozkovýplachy o útěku/o skrývání se před monstry a o dédym, který zachraňuje svou rodinu. Rozhodně mě to bavilo víc, než přehnaně vyhajpovaný (a dějově příbuzný) A Quiet Place, skvělá relaxačka. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

2/3 (Tiché místo, Potichu, Bird Box). V úvodu bych měla na srdci dvě věci. Poděkovat uživateli D.Moore za odkaz na film. To je první. A teď ta druhá. Je tady poměrně málo komentářů, tak jsem si je prošla. Srovnávat Potichu s Tichým místem je, ne hloupé, ale jako seminárka, kde si vymýšlíte zdroje, na které odkazujete. Tim Lebbon, autor knižního Vetřelce, napsal v roce 2015 knihu, která je filmu předlohou. Bohužel, u nás nevyšla, a po shlédnutí filmu mě to mrzí, protože byl prostě dokonalý. A kdyby byla kniha byť z poloviny tak dobrá jako její předloha, je to výhra. Takže ohledně nápadu, přemýšlejte znovu. Fakt film vykrádá námětem Tiché místo, které vzniklo ve stejnou dobu jako tenhle film, který ale šel ven později, přestože předloha vznikla dřív? Jasně. Ok. Jedinou nevýhodou je, že vyšel až po Tichém místě. Možná strach, zda to lidi bude bavit? Vždyť je bavil i Bird Box, tak to netflix risknul. Obsah filmu mě bavil. Když budete moc nahlas, sní vás cosi, co vypadá jako kombinace hnusnýho vetřelce, netopýra a dinosaura. A byly fakt děsivý, když seděly na drátech! Protože tady už od prvních minut víte, co jsou ty potvory zač. A jelikož je tady dost postav, dalo se s tím dobře pracovat a ukázat, jak se v podobné situaci zachovají různí lidé. Ale když chcete porovnávat. Citlivější přechody mezi tím, co slyší ostatní a Ally, než v Tichém místě. Ale tím porovnávání končí ;) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama