Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík VB v přestrojení za dělníka hledá mezi pracovníky obsluhy kolesového velkorypadla vraha mladé ženy. Který ze zjištěných možných motivů je však ten pravý? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Lepší z normalizačních detektivek, byť lehce překombinovaná a vystavěná na naivitě až dětinskosti dospělých představitelů (Pavlatův hrdina žije v tom, že vraždil, byť se jeho oběť našla na jiném místě, než kde ji předtím zanechal). Iritovala mě technická stránka, z poloviny se to odehrává ve tmě, se kterou se tehdejší kamery vůbec neměly rády. Jinak jako by si tady kulturní fronta vyřizovala účty s dělnickou třídou. Nebyl snad jedinej člen party kameníků, kterej by se nenamočil do vraždy mladé ženy v podání Carmen Mayerové. Měli jsme tady násilnýho nevěrníka, vyděrače, agresora, lháře... Soudruhům na schvalovačce z toho muselo cukat v obočí. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tohle by se dalo nazvat dělnickou detektivkou (bez jakéhokoliv negativního zabarvení dobou), protože se prakticky celá odehrává v dole a hrdiny a i podezřelými z vraždy jsou horníci. Ti jsou skvěle typově obsazeni a s takovými herci snad ani nejde natočit vyloženě špatný film. Atmosféra je dobrá, pěkně temná, stejně jako obraz. Zpracování slabší, spíš televizní než jako celovečerní film. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Noc je někdy zlá a temná jako tér, v černém kupé sedí černý pasažér. Noc mývá srdce z olova, a nevíš proč je taková, proč právě k tobě nechová se fér." Poměrně dobře napsaná kriminálka z neotřelého prostředí lomu, při níž občas člověka (zejména díky skvělé Fišerově hudbě a černobílému vizuálu) až mrazí. Skoro to má až noirový charakter. Scénář je napsán tak, aby divák moc neměl šanci poznat vraha. Sice asi tušíte, že ten, co je hlavní podezřelý, to spáchat nemohl, ale jinak stopy k odhalení skutečného pachatele tam v podstatě nejsou. Zato poručíka VB v přestrojení za dělníka, jsem odhalil naprosto bezpečně. Zaujala mě jinak ústřední melodie z baru zpívaná Karlem Zichem. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím se Sudem a je zbytečné to více rozepisovat. Kvalitní scénář a dobří herci. Velmi věrohodné. Bohužel se tady hlasuje podle jmen a mnohem slabší filmy mají lepší hodnocení. Skvělý Pavlata, který po filmu Bylo čtvrt a bude půl znovu předvedl, jak je dobrý. Zvláštní, že později dostával méně a méně příležitostí. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři hvězdičky, závěr a la Agatha Christie, všichni podezřelí v půlkruhu, ale to bylo jedině správné rozhodnutí scénáristy. Mnozí asi namítnou, že to zase bylo z pracovního prostředí, ale tam přece většina z nás prožije třetinu svého života, hrdiny nebyli žádní gangsteři, ale parta dělníků na hnědouhelném dolu. I tam se stávají vraždy... Jenže trošku předem bylo jasné, že by film neměl žádnou cenu, kdyby Pavlata skutečně vraždu spáchal. A ten Kostka mi byl hned podezřelý, že jde o fízla... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v hnědouhelném dole Obránců Míru v Komořanech u Mostu. Ostatní scény se točily v Teplicích a v Mostě. (skudiblik)

Reklama

Reklama