Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tak tady už populární fantasy pohádka značně hraničí s extrémní nudou. Scény nejsou tak zajímavé jako předtím, chybí některé postavy z prvního filmu a hlavně tu skoro nic není tak jak bylo dřív. Film je často hodně nudný a zdlouhavý, ale aspoň že létající pes je pořád stejný. Stejně tychle, jak jsem k snímku přišla, se i vypařil z hlavy a celou sérii Neverending Story posunuje do kategorie slušných, ale nudných filmů. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl této trilogie (připravovaný remake nepočítám) se mi svým zpracováním líbil více-méně stejně, jako ten první. Ačkoli mě zde žel Bohu zklamal příběh jako takový. Zdálo se mi, že jde jen o trošku jinak převyprávěnou jedničku. Co se komentářů pod tímto dílem týče, tak trochu nechápu tak velkou averzi. Být tvrdohlavým zastáncem prvních dílů a zarputilým odpůrcem pokračování je sice zajisté ušlechtilé "povolání", ale tady se to nehodí. Ano, film je o poznání slabší, než první díl, ale rozhodně to není žádný odpad. Stále se jedná o pěkný snímek, kde se setkáváme se starými známými a znovu zde prožijeme napínavé dobrodružství. Rozhoduji se mezi třemi nebo čtyřmi hvězdami, ale protože je zde tento film takto neprávem podhodnocený, uděluji filmu čtyři hvězdy a věřím, že se lidé dál nenechají strhnout davem a svá nízká hodnocení alespoň o hvězdičku zvednou. ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh má to štěstí, že není trilogií, nýbrž že dvojka a trojka jsou prostě volnými pokračováními, na kterých se podíleli úplně jiní tvůrci. Wolfgang Petersen a jeho Nekonečný příběh jsou proto z obliga. Je to samostatná, jedinečná filmová fantasy pohádka, na které se jeho následovníci pouze přiživili. Ačkoliv pozor! Autor předlohy Michael Ende se od Petersenovy verze distancoval jako od příliš líbivé. A je pravda, že se od jeho knihy poměrně značně odchýlil (natočil sice nádhernou, ale pohádku. Kdežto Endeho kniha je spíše spletitým surrealistickým bludištěm). Nechci snad říct, že by se dvojka víc blížila autorově představě (jednička končí tak v první třetině knihy, dvojka ve druhé. Nekonečný příběh 3 NEMÁ s knihou nic společného), ale Miller se přeci jen předlohy držel věrněji (což netvrdím, že je dobře). ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Stane se málokdy, aby druhý díl překonal svého předchůdce! Nekonečnému příběhu 2 tomu rozhodně není. Veškeré kouzlo, které mně ohromilo v jedničce je nenavrátně pryč. Samozřejmně mohlo to dopadnou daleko hůř. Já jsem celkem spokojen. Chyba je určitě v režisérovy. Pro mně absolutně neznámý režisér George Miller, který neměl snad žádné pořádně zkušenosti před tímto filmem. Wolfgang Petersen měl alespoň výborný film Ponorka. Docela by mně zajímalo, kdyby na režisérskou stoličku usedl znovu on, tak jestli by se něco změnilo. Ale myslím, že určitě. Příběh už není tak geniální, jako byl v jedniččce. Hloupé diaolgy a hlavně všechno vypadá uměle a až směšně levně. Herci taky nic moc. Jonathan Brandis a Kenny Morrison nejsou rozhodně Barret Oliver a Noah Hathaway, co se týče hereckého výkonu a hlavně vzhledu. Brandis a Morrison nemají ten pravý šmrnc jako ti dva v jedničce. Vůbec mi zde nesedli. Ani jeden se sem moc nehodil. A co považuji za trestuhodné, tak je song "Never Ending Story" v závěrečných titulcích, kde je nějaký příšerný a uši rvoucí remix. Škoda, že se to takhle podělalo! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa ani zďaleka nie tak hrozivé, ako sa vo všeobecnosti o tomto filme traduje. Problém je samozrejme vo večnom porovnávaní s nedosiahnuteľným prvým dielom, ktorý skrátka skončil dokonalým záverom a pokračovať sa zdala byť holá zbytočnosť. Každopádne som si tento film ako teenager celkom užil, možno aj preto, že som očakával totálnu katastrofu. VIDENÉ ZNOVA 2/24: NP 2 je samozrejme zlé pokračovanie dokonalého filmu, ale ako samostatná detská osemdesiatková fantasy obstojí celkom slušne. Dôvodom je myslím slušný scenár, ktorý pekne graduje a má skvelú pointu, avšak réžia je sotva priemerná a s výpravou a kostýmami je to ako na húpačke. Raz katastrofálny gýč, inokedy pekný gýč. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Michaela Endeho. (Hans.)
  • Ve filmu se objeví několik záběrů Atreje na koni z předchozího filmu. Přesto není Noah Hathaway uveden v titulcích. (HappySmile)

Reklama

Reklama