Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Hafran 

všechny recenze uživatele

Režisér Miller má neuvěřitelný záběr od filmů typu Happy Feet až po Mad Maxe ;) Tohle je ale jeho skvost 80. let, Jack Nicholson hraje naprosto famózně a všechny tři dámy jsou bezchybné. Kontrast odpudivého a naprosto neodolatelného Ďábla v maloměstském zapadákově je veselý a mrazivý zároveň a vytváří jednu z nejnápaditějších a nejsložitějších společenských satir v příjemném komediálním hávu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Všeho moc škodí, aneb brutálně přeplácaný mix komedie, satiry, hororu, thrilleru a kdo ví čeho ještě. Žánrově prakticky nezařaditelný film, který se vyhýbá jakékoli škatulce (což je sice plus), ale přílišný důraz na všechny články filmu (vizuální efekty, vypružené dialogy) ruší celkový požitek a stahuje tak tento výtvor do průměru rychlostí nadzvukovou. Nejde ani tak o to, o čem, ale jak. Herecky ovšem bezpochyby velmi silné - především Jack Nicholson předváděl výtečný výkon, avšak ani přes jeho nesporné kvality jsem některé reakce rádoby okouzlených žen nevěřil. Nic proti režijní kreativitě a pestrosti, avšak toto dílko v mých očích překračuje hranici akceptovanosti (to jest vysoké hodnocení). A to jsem ještě nezmínil, že několik scén bylo věru zbytečných/zdlouhavých. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

I když dámy v hlavních rolích hrají obstojně, tento film je o někom jiném, má jen jednu star a tou je Jack Nicholson. Není třeba komentovat hraní onoho génia, všichni ho známe. Bylo by to moc jednoduché udělat film a sázet na to, že máme Nicholsona a proto budeme dobře hodnoceni, ale to není případ eastwických čarodějek. Ty mají totiž i skvělou hudbu, napětí a slušný humor. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Těžko zařaditelný snímek, který ač velmi specifický, tak ve všech úhlech pohledu dosti bizarní. Miller až příliš sází na extravaganci a běhá od žánru k žánru. Rozjíždí se v nadržené komedii, poté udělá pár zastávek v satiře a dramatu, aby nakonec skončil ve výstředním fantasy hororu. Někdy je taková spletitost žánrů ku prospěchu věci, zde nikoliv. Herecky však nadprůměrné. Jack Nicholsonů předvádí jednu z prvotřídních kreací ( i přesto, že ďábel v Konci světa či Ďáblově advokátu na mě zapůsobil více). Dámské osazenstvo srší šarmem a je sexy, což zajímavým způsobem ukázala Míša Pfeifferovic, kdy během tenisu odpálila míček zadkem. Některé momenty vyzní vtipně a nechybí jim nápaditost. Celkově vzato však film o pořekadlu v jednoduchosti je krása nikdy neslyšel. 65% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vášeň bez preciznosti, to je chaos.." Šílený génius George Miller touhle svou žánrově vůbec ne snadno denfinovatelnou adaptací vlastně nasazuje Updikeovi parohy a nechává stejně šíleného Jacka Nicholsona si do posledního (vz)dechu užít jeho oblíbenou polohu.. Hereckou polohu samozřejmě..;) John Updike se vyžívá ve středech - A to nemíním jen tu střední americkou protestantskou třídu, kde dochází ke střetům extrémů !! -zato extremistovi Millerovi mnohdy ani nestačí mantinely.. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Podľa Georga Millera sa producent Jon Peters len tak odrazu rozhodol, že chce, aby sa vo filme objavili mimozemšťania, aj keď to v rámci príbehu nedávalo zmysel. Miller si myslí, že Petersa ovplyvnil kasový úspech filmu Votrelec 2 (1986). Dokonca sa jedného dňa objavil na natáčaní s kaskadérom oblečeným ako mimozemšťan a povedal Millerovi, aby ho dal do akejkoľvek scény. Miller a Jack Nicholson potom opustili scénu, až kým si Peters svoj nápad nerozmyslel. (Arsenal83)
  • Režisér George Miller v rozhovore pre austrálsky magazín Cinema Papers začiatkom 90. rokov prezradil, že natáčanie bolo mimoriadne náročné. Štúdio mu kvôli zníženiu nákladov zasahovalo do produkcie. Ak požiadal o dve kamery, dostal jednu. Keď potreboval 50 komparzistov, dostal 10. Frustrovaný odmietol natáčať, pokiaľ nebude po jeho a štúdio ho plánovalo vymeniť, až zasiahol Jack Nicholson, ktorý podporil Millera a vyhlásil, že v prípade jeho nahradenia odíde z produkcie. (Arsenal83)
  • Susan Sarandon přišla s nápadem, že poté, co se její postava Jane vášnivě pomiluje s ďáblem a dojde tak k její proměně z ušláplé paničky, by její vlasy měly být divoce nepoddajné. Producent Jon Peters (bývalý kadeřník, mimochodem) si tento nápad zamiloval, ale problém nastal, když se začala řešit paruka pro Susan. Nakonec situaci zachránila Cher (Alexandra), která dala Susan hustou kudrnatou zrzavou paruku z vlastního koncertního fundusu a zlaté šaty, které na sobě nakonec Susan má ve scéně, kdy létají nad bazénem. (Dixieboy)

Reklama

Reklama