Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (754)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokud jste byli zklamáni comicsovými ženami v akci, jako jsou Captain Marvel a Wonder Woman, tak tenhle origin(ální) nášup určitě  potěší vaše akční choutky. Akce dominuje a je ve více  jak dvouhodinovém filmu kvalitně  rozložena a zrežírována. Překvapující je, že na režijní  sesli trůnila žena, co se v minulosti akčními záležitostmi nikterak vyloženě neprezentovala. Cate Shortland ví,  jak zabavit diváky. Dějství má dramatický  rozměr, dvě malá děvčata  jsou v úvodu odtržena od svých  rodičů, načež v ději následně skočíme o 21 let, z holčiček jsou půvabné holky, z nichž minimálně jedna nemenstruuje (fakt). Sluší se podotknout, že se opětovně potkali až v dospělosti. A pomsta na tyranovi jménem generál Draykov na sebe nenechá dlouho čekat. Dialogy a psychologické pochody se příliš nepovedly,  tudíž je jedině dobře, že  při každé možné  příležitosti se o slovo hlásí akční rejdy a digitální tuning. Zajímavostí je, že starší ze dvou hlavních protagonistek, Scarlett Johansson, ztvárnila mladší ze sester, kdežto o 11 let mladší Florence Pugh hraje starší sestru. Navíc hlavní hvězdu filmu solidně zastínila. Nástup postupem času hlásí jejich taťka David Harbour, který hnil celé roky ve vězení, a také jejich mamka Rachel Weisz. Film má smůlu v tom, že  je mládeži  přístupný, takže jakýkoliv drastický potenciál je nemilosrdně zadupán v zárodku, což je škoda. Na světě  je akcí protažené svěží comicsové dílo, které má všechny důležité divácké atributy a režijně funguje i nemálo příjemně překvapuje. 8/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[73%] Viděno v kině a to v CZ dabingu. Co se týče dabérů, tak jsem celkem spokojen, až na Florence Pugh – ta mi přišla trochu jak přiožralá, ale co už … ;) Nyní k filmu. Rozhodně to mohlo dopadnout o ždibec lépe, ale také i mnohem hůře. Ve finále jsem s touto rádoby vsuvkou do světa MARVELU spokojen. Natasha ve své sólovce a ještě bych klidně uvítal ještě jeden obdobný film. Marvelovky to až tak zřetelně nepřipomene, ale má to i světlejší stránku. Akční sekvence jsou rozložené po celém rozsahu filmu a není jich vyloženě moc. Finále s řítící základnou ve vzduchu je klasicky, marvelácky přehnané, ale jinak tu máme docela dobře natočené scénky, které sice v hlavě moc neutkví, ale neurazí. Najdou se tu i nějaké ty fighty, které jsou místy méně přehledné, ale není to tak hrozné. Příběh není moc zajímavý, ale svoji logiku a pointu to má, takže super. Scarlett je úžasná jako vždy, stejně mě bavila i její filmová sestra Florence Pugh nebo David Harbour, který byl vtipný jako vždy, i když ty vtípky byly občas trochu přestřelené. Rachel Weisz mě zde vůbec nebavila, ani se sem moc nehodila. Zato Ray Winstone mi zde docela pasoval. Hudba byla taková optimální. Od tohoto typu filmu bych více očekával emocí, doladit příběh, zpestřit akci apod, nebyla to žádná velká pecka, ale propadák taktéž ne, já se bavil. Nebudu to sledovat opakovaně, ale někdy se k tomu jistě vrátím. PS: Po titulková scénka mi přišla vcelku zajímavá. Jsem zvědav, v jaké části tohoto MARVEL universa se ta scéna projeví (jestli vůbec). ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson se těžko vyrovnávala s tím, že si její „rodiče“, jinak ruští špioni, přestali hrát na rodinu, protože společná mise skončila, a Scarlett i se sestrou musely zapomenout na rodinnou idylku. V dospělosti je z ní trénovaný zabiják, výcvikem prošla i toho času uražená ségra, aby poté, co rozbijí půlku kuchyně a doškrtí se záclonou, rozpoutaly oslomůstkoidní divočinu. Přitom první půlka baví. Obě herečky v hlavních rolích jsou moc fajn, akce je slušná, atmosféra temná a pohlcující. Jenže pak se z toho stane přestřelené divadlo, které rozhodně nelze označit za svěží nebo na zadek posazující. Střih je nervózní, finále už je pak tradiční marvelovský digibordel. Za sebe alespoň oceňuju, že se neobjevil nikdo z gymnastické party, teda z Avengerů. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je vážně ironie, že jen co si člověk začne zvykat na čas-od-času dětinský humor v každé druhé marvelovce, přiblíží se jeho infantilnost až takové hranici trapnosti a celkové mimóznosti, že se do filmu vůbec nehodí. A pokud tu navíc byla nějaká snaha o přiblížení se kvalitám divácky nejvděčnější špionážní série současnosti, tak Ethan Hunt si ve svých misích rozhodně nemočí na ruce, aby zabránil omrzlinám, že ano. Pokus o napínavý akční thriller nevyšel. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

První polovinu jsem byla nadšená, ta je totiž vážně skvělá. Dobře zde fungovaly akční scény, byl zde jistý nádech osudovosti a Scarlett Johansson s Florence Pugh tvořily skvělou dvojku. Jenže druhá polovina se začala značně táhnout. Věci a skvělé nápady, které jsem doufala, že se rozvinou ve druhé půlce, vyšuměly úplně do prázdna, zcela zde nefungoval humor a film také trpí díky velice slabému záporákovi. Je to hrozná škoda, protože ten potenciál tam byl obrovský, takhle je to jen takový marvelovský průměr. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Keď Natasha (Scarlett Johansson) nakladá svoje vozidlo a vkladá doň žlté kanistre s palivom, má na sebe očividne biele nohavice. Jazdí vo svojom aute až do scény na moste s Taskmasterom. Keď vystúpi z vozidla, má na sebe tmavé nohavice. (Pat.Ko)
  • Red Guardian má na pravém rameni vytetované dvě růže a pod nimi dvě jména, která po přeložení znamenají Yelena a Natasha. (NiWi)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama