Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou úsměvného příběhu je osmnáctiletý zednický učeň a dobrovolný hasič Matěj Hůrka, který žije u babičky na malebné vesnici, ze všeho nejvíce miluje přírodu a chtěl by být lesníkem. Kromě toho ovšem prožívá první lásku k hezké Barče Cupalové, která se vrátila k rodičům po delším pobytu ve vzdáleném okresním městě. Matěj je však příliš nesmělý, a tak než se večer na tancovačce rozkouká, přebere mu Barču suverénní frajírek Evžen. A zatímco jeho babička přemýšlí, jak vnukovi, kterého po smrti jeho matky vychovává sama, oznámit, že se bude vdávat za energického důchodce Vokurku, Matěj se potýká se svými vlastními milostnými problémy a dalšími poněkud choulostivými potížemi. Schůze představenstva družstva řeší jeho přestupek proti mravnosti, když se večer koupal v lesním rybníku a "střetl" se tam s děvčaty, která se také koupala, samozřejmě nahá. A zatímco Matěj prochází dalšími mírně lechtivými peripetiemi, začíná si Barča uvědomovat, že skutečný charakter není samolibý frajírek Evžen, ale právě Matěj. Než však budou moci strávit noc v objetí, musí se ještě mnohé stát. Například se objeví zkušená, atraktivní Tereza, která se na krátký čas o Matěje zajímá, uchazeč o funkci předsedy Cupal přijde o naději, když je přistižen ve stohu s půvabnou sekretářkou Zdeničkou, shoří jedna stodola a Matěj se stane hrdinou. (TV Nova)

(více)

Recenze (92)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina sice vypadal poněkud bizarně, ale všechny holky ho chtěly. Dokonce nakonec sbalil i tu svou vysněnou, kterou přebral Podhůrskýmu. Jinak Podhůrský tam měl fakt vostrou hlášku. Stará mu přinesla pivo a řekla, že to trvalo tak dlouho, protože právě naráželi novej sud. A Podhůrský pivo vyleje na zem a řekne něco jako: "No to si snad děláš prdel. Tohle pít nebudu. Padej pro nový." Jó, takhle se s čubkama musí jednat :-) Ale bylo tam víc takovejch hlášek, který mě pobavily. Ještě mě dostalo, co do toho filmu vybrali za exoty. Hlavně kámoš hlavního hrdiny byl solidní modýlek. Vypadal asi jako Jack Osbourne, ale byl snad ještě ošklivější, což je při levelu ošklivosti Jacka Osbourna docela husarskej kousek najít někoho takovýho. Prostě tenhle film je tak divnej, že mě až zaujal. Doporučuju sledovat pod vlivem alkoholu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Normální normalizační křeč. Milan Muchna byl prý dokonce prevít na přednosti Yvetty Kornový (ale ta se nedala) a Bróňa Poloczek viděl v Ivanu Wiesnerovi až Pucholtovský typ. Což bych až tak dalece neviděla a Miladu Ježkovou bych vystřelila na měsíc, i když pan Vokurka byl silná konkurence ;) Navíc Zdeněk Podhůrský je tak malá hvězdička, že kdyby nechodil s Ivetou Bartošovou, tak si v životě nezapamatuju, že tenhle obličej má nějaké jméno. Holt někdo umí, někdo chodí. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ony by ho i holky chtěly, kdyby nebyl takový psí čumák a ňouma. Očekávala jsem něco ve stylu Vesničko má středisková. Toho jsem se vůbec nedočkala. Příběh je hrozně nudný. Režisér to vůbec nezvládl. Někteří herci neměli ani pořádně co hrát a to bylo herecké obsazení velmi slibné. Na té vesnici bych žít nemohla. Dobrovolně bych se přestěhovala do většího města. ()

Realmond 

všechny recenze uživatele

Tato komedie, je vlastně hrozně zajímavý úkaz české kinematografie, herecký výkon hlavního hrdiny (což je tedy velmi zajímavý úkaz už sám o sobě) je tak kostrbatý až je vlastně hrozně autentický a svým způsobem zajímavý, spolu s ním i dalších kolegů jeho z řad převážně neherců. Herci v tomto filmu nasadili klasickou laťku. Celý film působí odlehčeně, vtipně a autenticky, což myslím že byl i záměr. Takže vlastně všechno dopadlo jak mělo. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem ten film po několika desítkách let zase viděl, a tak přemýšlím, co bych k němu napsal. Protože z toho nejsem moudrý, přečetl jsem si všechny komentáře. A pořád nevím. Jako klasický venkovský balík musím uznat, že na té vesnické retro poetice s hezky hrajícími, leč poněkud falešně zpívajícími dechovkami, poutí, záběry na pole a louky a schůzemi JZD něco rozhodně je. O poznání horší už je to s dějem, který nemá ani hlavu ani patu, což je ještě ke všemu umocněno velmi topornými (ne)hereckými výkony (fascinující byl Podhůrského frajer, který se k nápadnici choval tak ošklivě jenom proto, aby vyniklo Matějovo přitroublé dobráctví), které kontrastují s naopak tradičně skvěle zvládnutou menzelovskou figurkovitostí ztvárněnou pány Jegorovem a Poloczkem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Zdeněk Podhůrský když byl na vojně, tak na ten film museli jít. Vojáci volali, že by mu dali nakládačku, protože tam hrál zápornou roli a ve filmu se špatně choval k dívce. On měl štěstí v tom, že byl ostříhaný a nikdo ho nepoznal. (cariada)
  • Yvetta Kornová když si přečetla scénář a zjistila, že se tam má svlíknout došla za režisérem a řekla, že to neudělá. On jí mezi čtyřma očima řekl, že to po ní chtít nebude. Pak přišel onen den a co se nestalo chtěl, aby se svlékla, což odmítla a musel se stopnout celý natáčecí den, což byl veliký malér. Naštěstí se producent a pak i celý štáb za Yvettu postavil. (cariada)
  • Bronislav Poloczek vzpomíná, že ho při natáčení šoupli do traktoru a dali mi šesti radliční pluh a měl půl hodiny na to, aby se naučil s tím zacházet. Povedlo se mu skončit i v příkopě. (cariada)

Reklama

Reklama