Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou úsměvného příběhu je osmnáctiletý zednický učeň a dobrovolný hasič Matěj Hůrka, který žije u babičky na malebné vesnici, ze všeho nejvíce miluje přírodu a chtěl by být lesníkem. Kromě toho ovšem prožívá první lásku k hezké Barče Cupalové, která se vrátila k rodičům po delším pobytu ve vzdáleném okresním městě. Matěj je však příliš nesmělý, a tak než se večer na tancovačce rozkouká, přebere mu Barču suverénní frajírek Evžen. A zatímco jeho babička přemýšlí, jak vnukovi, kterého po smrti jeho matky vychovává sama, oznámit, že se bude vdávat za energického důchodce Vokurku, Matěj se potýká se svými vlastními milostnými problémy a dalšími poněkud choulostivými potížemi. Schůze představenstva družstva řeší jeho přestupek proti mravnosti, když se večer koupal v lesním rybníku a "střetl" se tam s děvčaty, která se také koupala, samozřejmě nahá. A zatímco Matěj prochází dalšími mírně lechtivými peripetiemi, začíná si Barča uvědomovat, že skutečný charakter není samolibý frajírek Evžen, ale právě Matěj. Než však budou moci strávit noc v objetí, musí se ještě mnohé stát. Například se objeví zkušená, atraktivní Tereza, která se na krátký čas o Matěje zajímá, uchazeč o funkci předsedy Cupal přijde o naději, když je přistižen ve stohu s půvabnou sekretářkou Zdeničkou, shoří jedna stodola a Matěj se stane hrdinou. (TV Nova)

(více)

Recenze (92)

topi80 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem ten film po několika desítkách let zase viděl, a tak přemýšlím, co bych k němu napsal. Protože z toho nejsem moudrý, přečetl jsem si všechny komentáře. A pořád nevím. Jako klasický venkovský balík musím uznat, že na té vesnické retro poetice s hezky hrajícími, leč poněkud falešně zpívajícími dechovkami, poutí, záběry na pole a louky a schůzemi JZD něco rozhodně je. O poznání horší už je to s dějem, který nemá ani hlavu ani patu, což je ještě ke všemu umocněno velmi topornými (ne)hereckými výkony (fascinující byl Podhůrského frajer, který se k nápadnici choval tak ošklivě jenom proto, aby vyniklo Matějovo přitroublé dobráctví), které kontrastují s naopak tradičně skvěle zvládnutou menzelovskou figurkovitostí ztvárněnou pány Jegorovem a Poloczkem. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Díky obsazení řady neherců jsou některé scény jedno velké panoptikum. Na hlavní dějovou linku se nabaluje řada postranních příběhů (boj o místo předsedy družstva, nevěry dospělých...), dočkáme se i ekologického poselství a krádeže stavebního materiálu během požáru stodoly. Mnoho scén a dialogů je vtipných už jen svou absurditou, kterou uměla plodit husákovská doba v míře převeliké. Štěstí, že se tomu dnes už můžeme jen smát. ()

Reklama

Emily483 odpad!

všechny recenze uživatele

Varování: Tento film způsobuje nervové tiky v podobě nepřestávajícího kroucení hlavou, náhlého zvedání obočí či nekonečných povzdechů ,,pfff,, a ,,achjo,,...dále nečekané záchvaty smíchu u scén, kde vůbec nebyly zamýšlené, a při delším sledování může navodit pocity zoufalství. Pokud nevěříte, ještě pár poznámek: V hlavních rolích herci/neherci, který byste neuvěřili ani nos mezi očima, na ty strnulé pohyby a skoro nulové emoce se nedá dívat (začínáte mít pocit, že jste vlastně sami oskaroví herci). Dialogy samy o sobě hrozně napsané a ještě špatně podané (vlastně celkem nelogické a většinou dost trapné). A co je nejhorší, scénář/příběh nezajímavý a jen hooodně těžko uvěřitelný (napsalo by to i dítě). A k tomu si přidejte nějaké laciné erotické scény... ehm ..stačí? ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ony by ho i holky chtěly, kdyby nebyl takový psí čumák a ňouma. Očekávala jsem něco ve stylu Vesničko má středisková. Toho jsem se vůbec nedočkala. Příběh je hrozně nudný. Režisér to vůbec nezvládl. Někteří herci neměli ani pořádně co hrát a to bylo herecké obsazení velmi slibné. Na té vesnici bych žít nemohla. Dobrovolně bych se přestěhovala do většího města. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"To by se hodilo i dneska, to není špatnej nápad." Nechápu, proč je pod tímto titulem, slovo komedie.Tento film, který je doprovázen nádhernou muzikou skladatele Jana Klusáka a která obsahuje i některé motivy z hudby k seriálu Nemocnice na kraji města, mně spíš připadá, jako lyrický a místy dojemný příběh dospívajícího chlapce, který má své vlastní názory a morální hodnoty a proto ho jeho okolí bere jako podivína a blázna, ale který si i přes tato různá příkoří, dokáže získat lásku dívky Barči, do které se zamiloval a stává se i místním hrdinou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Bronislav Poloczek vzpomíná, že ho při natáčení šoupli do traktoru a dali mi šesti radliční pluh a měl půl hodiny na to, aby se naučil s tím zacházet. Povedlo se mu skončit i v příkopě. (cariada)
  • Kulturní dům, kde se konal vesnický bál, se nachází v obci Bzová čp. 166. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Film se natáčel např. v Týně nad Vltavou. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno