Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už dlho sa mi nestalo, aby som bol tak rozpoltený z výsledku nejakého sci-fi. Výborne zvládnutá výpravná stránka a niekoľko fajn veľkých celkov a celkovo super zvládnutá atmosféra, presne, ako od osemdesiatkového scifíčka očakávam. No ale potom sú tu veľmi, ale veľmi slabé dialógy, niekoľko patetických scén, ktoré emocionálne vôbec nefungujú a v každom momente predvídateľný scenár. Nie som veľkým fanúšikom prvého dielu, takže ani zmenu štýlu nijako obzvlášť neprežívam, proste béčko, ktoré sa mohlo stať pri lepšej konštelácii hviezd klasikou žánru, ale právom sa tak nestalo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Typický príklad sequelu: to najlepšie z jednotky (stínanie hláv) mínus niekto odíde (Queen) plus iní pretrvajú (Mulcahy) plus jedného charizmatického zlosyna nahradí druhý (Michael Ironside) plus iné postavy sa naopak vrátia (napriek tomu, že minule zomreli). Highlander 2 je nezmyslene bizarné sci-fi (2024?! Štít?!?), čo ho stavia po bok dvojky, trojky atď. Planéty opíc - podobne zhovadenej sérii, ktorej prvý diel bol skvelý. ()

Reklama

Aargh odpad!

všechny recenze uživatele

Odpornost, jakou jsem už dlouho neviděl. Umírněné historické fantasy bylo nahrazeno strašlivou sci-fi slátaninou, která postavila na hlavu celý děj prvního dílu. Tajemný příběh o několika vyvolených, kteří spolu bojují v průběhu staletí, tvůrcům očividně nebyl dost dobrý, takže ho "vylepšili" nápadem, že nesmrtelní přiletěli z jiné galaxie z planety, odkud je vyhostil zlý diktátor (nápad jak vystřižený z toho nejstupidnějšího béčka). Aby toho ještě nebylo málo, zbytek děje je přesunut do rádoby temné budoucnosti, ve kterém svět ovládá nadnárodní korporace, vlastnící umělou ozónovou vrstvu (!!). Toto všechno je rozemleto v tunách dalších klišé, nesmyslů, nudných postav a stupidních soubojů (surfující highlander vs. letadýlko). Bod bych mohl dát jedině za vtipkující postavu Ramireze, ovšem ihned ho musím Connerymu zase odečíst za to, že svou přítomností vůbec podpořil vznik takového hrůzného zprznění prvního Highlandera. Fuj! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jak z kultu udělat koninu, nebo-li proč neudělat volné pokračování, ve kterém popřu základní myšlenku a vytvořím si svou vlastní. Přesunout příběhově Highlandera do dnes už ne tak vzdálené budoucnosti, mi samo osobě nevadilo, ale překopat myšlenku samotného zrodu Highlanderů, to se tvůrcům opravdu nepodařilo. Vůbec nechápu Widena s Bellwoodem napadlo, že divák pobere, že přesto, že MacLeod v prvním filmu vůbec nevěděl, proč je nesmrtelný, tak tady byl do 16. století už jako nesmrtelný poslán ještě ze vzdálenější minulosti. Nebo popření skvělého seznámení MacLeoda s Ramirezem zahodit a překopat to tak, že se vlastně už dávno znali. Prostě po scénáristické stránce se jedná o úplnou blbost, která naštěstí aspoň v některých místech odkazuje na předchozí film a v pozadí je občas k zaslechnutí melodie Queen.  Jako samostatný film, s popřením existence předchozího dílu, je Síla kouzla průměrným sci-fi, ale jinak je to blbost. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Connery senilnel už v roku 1991. Dôkazom je jeho účasť tu, ale jeho Ramirez je so svojimi hláškami, ráznosťou a šarmom najväčším kladom filmu. Film by bol gýčový, keby mal dobrú kameru. Ani tú však nemá. Niekto si zjavne ukájal producentské chúťky, no s malým rozpočtom. Higlander nemá kvalitné nič. Ani hercov, ani výrazné úlohy, ani režijnú či scenáristickú oporu. Dejový oblúk je predvídateľný, každá scéna vyzerá nudne, no v rukách inovatívneho kreatívca mohlo ísť o niečo lepšie. Dialógy len z nutnosti, z dôvodu, že už prešla doba nemého filmu, okrem pár hlášok sú úbohé, predvídateľné, totálne zbytočné, dokonca hlúpe. Šerm vedia lepšie aj hocktorí ochotníci. Zle natočená, úbohá akcia bez invencie v dobe, po klasikách ako Rambo či Terminátor nemohla mať úspech, tobôž nie teraz. Lambertovi sa jeho neherecké výrazy dali odpustiť v prvej časti série, no druhýkrát už nie. Avšak, s celkovou kvalitatívnou stránkou filmu veľmi dobre ladia. Ak hľadáte definíciu nudného podpriemeru céčkového filmu upadnutého do zabudnutia, nech sa páči. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • V roce 1995 pospojoval režisér Russell Mulahy některé vystřižené, nepoužité a alternativní scény, které posléze vydal pod názvem Highlander 2 Renegade Version. (Terva)
  • Snímek se umístil na 9. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Natáčení postihla smrtelná nehoda, když jeden z techniků spadl z jeřábu. (HellFire)

Reklama

Reklama