Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 5
USA, (2022–2024), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (231)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Těch seriálů ze světa Star wars je prostě moc. Některé jsou dost slabé (Boba Fet) a některé jsou úžasně (Mandolorian). Potom je tu Andor, což není vůbec špatný kousek, ale oproti druhé řadě Mandoloriana to prostě není Star wars a tím ve srovnání hodně ztrácí. Postavy ujdou, příběh také, akce je fantastická. Pár dílů se ale docela vleklo a nic moc se v nich neodehrálo. A kvůli nim dávám "jen" 4 hvězdičky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ÚTLAK JE PROJEVEM STRACHU. A VĚZTE, ŽE JEDNOU PŘIJDE DEN, KDY VŠECHNY TY OKAMŽIKY VZDORU PROLOMÍ HRÁZ IMPERIÁLNÍ MOCI…“  Tak tady končí veškerá pohádka! Tohle je jinej svět, jiný téma, trochu jiný zpracování… tohle je seriál pro dospělý. A navíc můžu víc zabřednout to těch „imperiálních“ a „povstaleckejch“ problémů. Takže za mě – paráda! (I když jsem měl při prvních dílech strach…) /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o prequel k „Rogue One: Star Wars Story“ (2016), který sleduje postavu Cassiana Andora pět let před událostmi filmu. 2.) Původně měl mít seriál 5 sezón. Gilroy a Luna se ovšem rozhodli udělat jen dvě. Důvodem je čas. Jednak jejich (poctivá výroba by zabrala cca 15 let), ale hlavně prý jde stárnutí (tedy věk) hlavní postavy. 3.) Thx za titule „Vojtěch Kostiha“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

LND 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Star Wars seriál… z úplně prostého důvodu. Nevidíme tam žádné jedie skákající trojitá salta, světelné meče všech barev a tvarů ani další největší armádu/zbraň/flotilu než doposud, ba dokonce ani nic, co by vyloženě podporovalo výrobu a prodej hraček. Místo toho sledujeme obyčejné lidi, kteří jedou hustle hard a snaží se přežít v drsném světě, ať už jsou to nesourodé povstalecké skupiny, dělníci a obchodníci z Ferrixu, doživotně odsouzení vězňové, imperiální kariéristé nebo vše riskující politici. To vše perfektně zasazené do nám již známého světa, který má své kouzlo. Epizody 6 a 10 jsou naprostý strop. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Mám so seriálom viacero problémov. Napríklad, že všetky postavy sa chovajú neskutočne šablónovite, niekedy až na hrane idiotizmu. Všetky postavy majú tú a plocho napísaných. Útek z veznice bol pre mňa veľký pateticky klišoidný epic fail. Ale asi najviac mi vadí nemožnosť nájdenia si jedinej aspoň trochu uveritelnej, alebo sympatickej postavy.... podľa toho ako sa správajú je mi jedno, či prežijú alebo nie, čo je u mňa "no go" na ďalšie pokračovanie v sledovaní... škoda, na začiatku to vyzeralo sľubne... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ač první dva-tři díly dokáží vystrašit tím, že Andor bude jen další nezáživný obligátní spin-off ve stylu Knihy Boba Fetta, posléze se ukáže, že opak je pravdou. Od pečlivě naplánované vesmírné loupeže, až po vězeňské epizody připomínající Hru na oliheň říznutou Černým zrcadlem, v Andoru každým dílem přituhuje. Na pozadí nervydrásajícího dramatu se pak daří vykreslovat machinerie Impéria a tedy pěkně provázat příběh se světem Star Wars. 8/10 ()

Galerie (320)

Zajímavosti (44)

  • Wulff Yularen (Malcolm Sinclair) byl admirál, který za Republiky velel námořním silám Republiky pod vedením generála Anakina Skywalkera. Po pádu Republiky ještě sloužil jako imperiální admirál, následně opustil námořnictvo a přidal se k imperiální rozvědce. Zkušenosti již měl z republikové rozvědky a ze senátní rozvědky. V událostech Andoru je již vysoce postavený plukovník v této organizaci. Ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) je již ředitelem Imperiální rozvědky a patří k nejvyšším důstojníkům v radě Grand Moffa Wilhuffa Tarkina. Zemřel 0 BBY při zničení 1. Hvězdy smrti. (Veskoslav)
  • V epizodě můžeme zahlédnout masku palácové stráže chrámu rytířů Jedi, která patří do sbírky Luthena Raela (Stellan Skarsgård). (Veskoslav)
  • Osobní zbraň Cassiana Andora (Diego Luna) je Bryar Pistol, modifikovaná puška. Stejnou zbraň ve „Star Wars Legends“ používal Kyle Katarn, hlavní hrdina hry „Dark Forces“. Ironií je, že Kyle Katarn v původní hře ukradl plány Hvězdy smrti. Tento příběh je součástí univerza „Star Wars Legends“. (Veskoslav)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama