Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 7
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (134)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tento spin-off sa nám snaží dokázať, že za všetkým netreba hľadať nutne mimozemšťanov. Stačí si dať halucinogénne huby a aj napriek "evidentným" spiknutiam na vyšších miestach, budeme všetci bratia. Každý divák totiž tuší, že pravda je tam vonku a spolu s materialisticky skeptickými Muldrom a Sculyovou, chce uveriť pseudofilozofickým žvástom, ktoré s patričnou dávkou sarkazmu zo seba chŕlia v každom dieli. Staré Akty X som bral ako skoro seriózne sci-fi, ktorému táto akože intelektuálna paródia nesiaha ani po členky. Je totiž znesvätením kultového seriálu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"This is the End". Fanúšikovia možno ani nedúfali, ale dlho plánovaný návrat Muldera a Scullyovej nakoniec vyšiel. Akurát vo forme, ktorá zrejme najviac poteší iba najskalnejších z nich. Šesť dielov sa nakoniec ukazuje ako veľmi málo, pretože všetko podstatné sa deje v úvode a na konci a priestor medzi tým sa vypĺňa dielmi značne nevyrovnanej kvality. V konečnom dôsledku mal tento návrat mal určite väčší zmysel ako druhé filmové dobrodružstvo, ale nemusel by tak očividne mrhať potenciálom. Finále, ktoré šliape od úvodu do konca, síce revival uzatvára vo veľkom štýle, ale súčasne za sebou necháva príliš veľa mostov, aby mohlo byť považované za definitívne. 70% ()

Reklama

Fr

všechny recenze uživatele

,,CELOU DOBU NÁM LHALI....“... /// Osobní posedlost agenta Muldera neskončila, a tak Chris Carter znovu otevírá Akta X. Agenti mezi řečí zavzpomínaj na minulost, bavěj ftípkama na svůj účet a zpochybňováním sama sebe. Mám dojem, jako by se vrátili právě kvůli tomu. Nakonec je jedno, jestli vraždí člověk, zvíře nebo něco jinýho. Oba (agenti) jsou nostalgicky „IN“ a kvalita příběhů klasicky kolísavá. Přitom třeba zápletka se Spartánským virem by vystačila na celovečerák! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, proč mám mimozemskou DNA. 2.) Jsem fanda. A pravdu hledám někde tam venku… /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Velmi špatné.... a nesmyslné pokračování.... navíc na mě Anderson budí velmy rušivým dojmem.. protože jí prostě jako scullyovou nepoznávám.... Mulber je v pohodě, ale mohl tam být jako třeba nový Skiner. Finální trapárna s kuřákem mě ani nepřekvapila.. Vzkříšení kultu se rozhodně nezdařilo. Ono taky křísit něčím čím se tenhle kdysi legendární seriál pohřbil sám je sebevražda... navíc ta nepřítomnost gore, to jsem se zase jednou zasmál... haha... O_o za mě zatím ne. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konzervativním fandům The X-Files (kterým jsem třeba i já) doporučuju zhlédnout díly 1, 2 a 6 a teprve potom případně i 3, 4 a 5, ušetříte si tím možná spoustu rozčarování až zklamání, kterýmžto jsem se já bohužel nevyhnul. A aby taky ne - po skvělé jedničce a vynikající dvojce přijde... co vlastně? Pokus o humor? O humor na úrovni dvanáctiletých mentálů? Myslí si snad tvůrci, že na něco takového jsou diváci seriálu zvědaví? Chtějí snad touhle demencí oslovit mládež? Tu už asi v dnešní seriály přesycené době osloví těžko, a jen se jim podaří znechutit pamětníky. Pevně doufám v pokračování (děj je po šestém dílu rozehraný dobře), ale v pokračování ve starém dobrém stylu a ne v rádoby vtipné ironii a nadsázce, které unikátní atmosféru tohohle kultu posílají do pekel. SHRNUTÍ: 1.díl - slibný a slušně navazující rozjezd 2.díl - mutantí sourozenci jsou pro mě vrchol desáté řady 3.díl - nejapný pokus o humor s megaporcí uslintaného pathosu (stará Scully) 4.díl - mimořádně protivná a oplizlá agentka Einstein a její submisiv Miller mě vůbec nebavili 5.díl - trapný pokus o jakousi sociálně-humanistickou agitku 6.díl - konečně zpět v osvědčených kolejích, konec dobrý - všechno dobré. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama