Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po návrate z emigrácie (od r.1974) v novembri 1989 sa Němec vrátil k námetu z konca 60.rokov- ku Klímovej novele Utrpení knížete Sternenhocha, avšak s odstupom od predlohy a až paradizujúcim nadhľadom. Mladé knieža sa ožení s dcérou vojenského vyslúžilca, tá však prejavuje odpor a končí v hladomorni. Knieža, zmietané láskou a výčitkami, zošalie, odmieta jej smrť a miluje sa s rozkladajúcou mętvolou. Dieťa - plod ich jedinej noci lásky - záhadne zmizne, aby sa objavilo na pohrebe rodičov ako položena-polomuž s dvoma hlavami, ponášajúcimi sa na hašterivých rodičov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

U některých scének jsem se zasmál, ale ani trochu si nejsem jist, zda byly myšleny jako vtipné, či zda prostě byly jen směšně trapné. Jako celek tenhle film patří do trezoru, ne snad pro "zakázané myšlenky", ale prostě proto, že jde o snůšku zhovadilostí a trapností a bude lepší, když už jej nespatří žádné lidské oko. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Repríza po dvaceti letech mi potvrdila, že je to naprostej úlet, kterej nemá v české kinematografii obdoby. Výborně vybrané obsazení, hlavně role Abrháma, která je taky asi jeho celoživotní úlet. Čok je vysloveně vhodný typ pro hlavní roli. Pěkná výtvarná stránka a dobrá reklama na Žižkovský vysílač. Otázka je, jak to bude bavit nebo otravovat lidi, kterým nestačí bavit se nad tímhle druhem filmu. Ale lepší než artovní kousky Němce ze 60.let :) ()

Reklama

Jansen 

všechny recenze uživatele

Dokonalé, dokonale špatné. Na poli „estetiky hnusu“ Němcův (post)revoluční opus osciluje někde mezi pokřivenou bizarností Alejandra Jodorowského a zvrácenou oplzlostí Johna Waterse. Vilém Čok jako obscénní a neduživý vládce dohlíží na své pražské knížectví z výšky žižkovského vysílače. Ivana Chýlková exceluje v roli jeho jedním dechem submisivní i dominantní milenky. Ve scénách, kdy v deliriu fluše do kamery, silně připomíná fame fatale newyorského undergroundu Lydiu Lunch. Mistrovské, ale od Němce přece jenom nikoliv příliš překvapující. Že by Mučedníci lásky let 90. na Klímovy motivy. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Je to velká odvaha pustit se do zfilmování Ladislava Klímy (kéž by tak někdo zkusil mou oblíbenou Slavnou Nemesis...ale kdo??), ale film se bohužel s předlohou velice silně míjí. A pokud se dokážeme oprostit od toho, že by měl mít tenhle film nějakou předlohu, zůstává nám dosti ujetý a nepovedený experiment. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Netuším nakolik museli být herci jako jsou Ivana Chýlková a Bolek Polívka zoufalí aby se upsali takové p******* a aby někdo takovou věc napsal musel být luxusně sjetý... Beze sporu nejhorší film století s úlistným "herectvím" Viléma Čoka, který je snad horší než Dan Nekonečný se svými skřeky a cingrlátky. Přehrávání všeho co se událo mi přišlo ještě příšernější než v Ordinaci v růžové zahradě a tudíž shledávám slovo PŘEHRÁVÁNÍ mottem tohoto filmu. Takovýto paskvil bych pouštěla místo vražedné injekce v USA jako trest smrti. Přežila jsem celý film a třěští mě z něj hlava neskutečným způsobem...Bohužel ani herectví Ivany a Bolka nezachránilo takovou hrůzu. Nepochopila jsem snad vůbec nic co se na mě hrnulo za hnusy - vysílač televize nova jako rezidence t*pce "knížete", provolávání hesla - sláva knížectví, vlající trapno-vlajky, kalhotky s obličejem Čoka, svatební hostina kdy se všichni vrhnou na dort, věčně zpitá postava Pavla Landovského, hnusné dvouhlavé děcko na konci, všudypřítomné sexuální narážky a "sexuální" scény....Nebylo to vtipné ani trochu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film navštívilo v kinech 320 511 diváků a vydělal 3 454 837 Kč. (Pumiiix)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama