Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

První cca 3-4 řady je to vysloveně geniální Star-Trek na úrovni možná ještě trochu lepší než TNG. Obsahuje moje nejoblíbenější ST prvky jako jsou Borgové, druh 8472, Q a simulátor... Bohužel, s postupem času kvalita hodně klesá (a to nemám nic proti Sedmé z devíti). Takže nakonec vzhledem k začátku pouhé 4*. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohými odmítnutý, přesto výtečný seriál. Po statickém pobytu na stanici Deep Space Nine konečně pořádná kosmická "road-movie". Postavit posádku Federace do situace, kdy je vzdálena desítky let cesty od svého domova, a tak musí konfrontovat lety prověřená pravidla vesmírné flotily s těžkou realitou, byl výtečný a svěží. Výborné herecké výkony, výborně napsané postavy a mnoho skvělých epizod. Postupem času bohužel i rutina a příliš vycpávkových dílů. I tak je Voyager právoplatným nástupcem Enterprise a kapitán(ka) Janewayová nedělá Kirkovi ani Picardovi ostudu. Holt, emancipace, milí konzervativní trekkies! ()

Reklama

R´Hell

všechny recenze uživatele

Ač jsem zarytá fanynka sci-fi literatury i filmu, Star Treku jsem nikdy na chuť nepřišla. Proto nechci Star Trek Voyager hodnotit. Nějak mi překáží celá filosofie Star Treku - mimozemšťan se tady pozná jen podle pozměněného obličeje (nevím, jestli někdy někde v ST bylo, že jsou geneticky zkříženi s lidskou rasou, proto mě omluvte, pokud tlápu nesmysly), přestože jinak vypadá jako člověk, a to postavou či oblečením (všimla jsem si, že i mimozemšťanky nosí podpadky, to znamená, že i vývoj kultury a vnímání krásy je stejné?). No ve zkratce řečeno, Star Trek je pro mě nezajímavý a postavy jsou příliš bezcharakterní. Navíc mi chybí i rafinovaná propracovanost, pro kterou mám žánr sci-fi tak moc ráda. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že z pôvodného Star Treku som nevidel ani jeden diel a ani po tom netúžim, no Nová generácia s Patrickom Stewartom ako kapitánom Picardom je pre mňa kultová záležitosť. O to viac ma mrzí podoba Voyageru. Nemám nič proti obsadzovaniu žien do hlavných rolí, no predstaviteľke kapitánky chýba akákoľvek charizma a to isté sa dá povedať aj o zvyšku posádky. S výnimkou Borgov vesmírnym rasám chýba zaujímavá charakteristická povaha a ich masky pôsobia amatérsky smiešne. Masky v podobe veľmi viditeľných kusov latexu bizarne poprilepovaných na rôzne časti tvárí hercov pôsobia naozaj ako práca maskérov z ochotníckeho divadla. Našťastie scenár Voyagera nie je taký katastrofálny, no aj tak je to veľmi slabý a nudný spin-off. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Další Star Trek, který jsem sledoval, s napětím až do konce a možná, že se mi o kousek líbil víc než nová generace, možna i proto, že Voyager měl kapitánku pro kterou nebylo snadné zvládnout odlišné členy posádky. A navíc velmi daleko od země.Také setkání s Borgy a pomoc Sedmé s pochopením lidské mentality, to vše za neustálé snahy dostat se domů, je skvělé. ()

Galerie (327)

Zajímavosti (71)

  • Epizóda bola neskôr rozdelená a v repríze vysielaná, ako dve časti - Vlastní krev a Vlastní krev, 2. část. (koba)

Reklama

Reklama