Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Červeného trpaslíka se příliš nezdařil. Návrat na Zemi je jaksi unavený, zdlouhavý, pokouší se o velkolepost, ale přitom se mu to nedaří. Gagy jsou slabé, humoru pomálu, všechno je jaksi zatuchlé a unavené. Zbytečně je přidaná nová postava, která jen svědčí o scenáristické těžkopádnosti a neelegenaci. Obzvlášť v porovnání s živějším pokračováním Red Dwarf X mi nejde do hlavy, proč je Back to Earth ani ne průměrný... 4/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle vlažnějšího hodnocení lze odhadnout, že mnoho erudovaných kritiků z řad ČSFD nemá anunk o filmu Blade Runner, z kterého si velikonoční vydání Red Dwarf utahuje a čerpá, a nebo se prostě ještě nedokázali dostat přes to, že i herci stárnou jako jiní normální lidé. Tyhle tři unikátní díly patří k tomu nejlepšímu, co lze v rámci humorné sci-fi v dnešní době najít. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z tohoto "návratu" k Červenému trpaslíkovi docela rozporuplné pocity. Jako velký fanoušek jsem si jistě přál, aby dále pokračoval...ale to čekání bylo až moc dlouhé. Nápad nových třech dílů není špatný, ale provedení je mnohem horší. Herci jsou starší a vypadají na to...ale to nevadí. Horší je vizuální stránka, kdy místo laciných kulis jsou použity laciné počítačové triky, které vypadají mnohem hůř než cokoliv z Červeného trpaslíka kdy předtím. Ale i to bych tvůrcům odpustil, kdyby tyto tři díly nepostrádaly to hlavní - vtip a hlášky. Narážky na historii Červeného trpaslíka nebo na Blade Runnera jsou fajn, ale když hodina "trpaslíka" vyvalá na mé tváři jeden úsměv, tak je něco špatně... ()

svik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi to hrozně líto ale každý z nás je zvyklí na něco jiného, legrace sršící tragické komedie atd... zdali to mužeme brát jako vysvětlení konce trpaslika posle režiséra tak prosím ale ne určitě jako pokračování, ale i přes to jsem za tuto trilogii moc vděčný snaha se cení a u trpaslíka teprv Děkuji moc. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti kultovnímu seriálu, který má osm senzačních sérií a spoustu humoru, mi tohle připadá jako velmi slabý odvar, na vtipy už asi nebyla síla,každopádně mi tady chyběly... byla to spíš sentimentální třídílná zbytečnost, která nemusela bejt vůbec natočená, scéna s Kočanskou mi přišla úplně navíc... konec nebyl zrovna takový jaký sem si představovala, tudíž mě to moc nepobavilo, ani nepřekvapilo, stačil by mi bohatě konec s Rimmerem... ač to nebylo ukončené. A když už bylo natočený Zpátky na zemi, tak se mi nelíbil ten výmysl,ohledně seriálových postav. Jen za kouzlo herců a původní režii dávám průměr. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V této sérii je řada odkazů na film Blade Runner (1982). Například budova ve znělce, Kocourovo (Danny John-Jules) neustálé skládání origami, scéna v mrazící místnosti, proskočení skly v obchodě či scéna, ve které posádka trpaslíka přibližuje fotografii na televizi. (DJDVD)
  • Předchozí řady seriálu produkovala společnost BBC. Tuto sérii vyrobila kabelová televize Dave TV. (korbitch22)

Reklama

Reklama