Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsou všechny postavy starší a celkově to "starý" Trpaslík moc nepřipomíná, jsou zde ve vtipech a dialozích používány stejné postupy jako v minulosti. A to mi moc nesedlo, najednou ty hlášky ve mě nevyvolávaly smích. Nevím, čím to je. Ale je to Červený Trpaslík a jsem za něj rád. Druhej díl mi přišel mnohem zajímavější. Zatímco počet vtipů se ještě snížil, příběh se stal mnohem zajímavějším. Ještě víc mi to ukázalo, že jde o čisté fanouškovství, které se nesnaží navázat na původní seriál, ale spíš jen pomrkává na fanouška. Origami. Třetí díl je skvělé zakončení. Myslím, že je nejlepší sledovat všechny tři části najednou. A za Back to Earth jsem rád také proto, že je to splněnej fanouškovskej sen, vidět trpaslíka po tolika letech. U kterého jiného seriálu tohle zažijete? (Ne, nemluvím o nemocnici na kraji města) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle: Nehodnotím, ale bylo by to za 4*. To, na co jsme někteří tak dlouho čekali, je tady. Legenda jménem Red Dwarf se konečně po těch dlouhých letech dočkala pokračování. A zatím je to parádní. Hlášky jsou vcelku na úrovni, není to vůbec trapné. Nicméně, je to značně jiné, než starý Trpaslík. Někteří přijdou s tím, že právě proto se jim to nelíbí. Ale já nečekal, že po těch letech mohou natočit naprosto stejného Trpaslíka. Takže, jak říkám, zatím nehodnotím, ale nesmírně se těším na další dva díly. A prosím, fandové, mějte na paměti, že to mohlo dopadnout mnohem hůře. Buďme rádi za to, že to konečně je. Jediný vážný zápor vidím v absenci Hollyho a Kochanské. (Ale dozvíme se, proč tam nejsou). Po druhém díle: Tak se nám to začíná vysvětlovat. Líbí se mi myšlenka toho, že vlastně jsou ve skutečném světě a oni jsou "jen" charaktery. Už se nemohu dočkat závěrečného dílu. Po třetím díle: Takže je zde závěr a já jsem spokojen. Nejenže se téměř vše vysvětlí, ale jsou tam jistá otevřená dvířka pro případné pokračovaní, (ale já tu nebudu spoilerovat), takže za mě jasných pět. A nejen proto, že Trpaslík je můj nejoblíbenější seriál. UPDATE: Po zhlédnutí s (opět) brilantním dabingem z díly ČT, nechávám plný počet. Ano, pokračování je jiné, ale to nutně neznamená, že je špatné. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je mi to opravdu líto, víc než 3 nedám. A to jen proto, že ČT mám opravdu moc rád. (Myslím Červeného trpaslíka, ne tu šaškárnu na Kavkách, co si čím dál méně raději platím proti své vůli!!!) Pokud má tento kousek sloužit jako sonda zájmu o pokračování seriálu, pak pro budou jen skalní fandové, a to asi není příliš věrohodné. Sorry ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanoušek Červeného trpaslíka se musel zlanařit blahem, když zjistil, že oni tvůrci natočí pokračování o tom jak se Lister konečně vrátí na zem, jenže s tím vším vyvstaly na povrch i otázky, zdali to bude stále tatáž kvalita na jakou je fanoušek zvyklý, což byl zásadní problém, protože ne všechno zlato se třpytí. Po shlédnutí prvního dílu, a nebudu se tím příliš tajit, jsem byl naštvaný a měl jsem na to názor takový, že bych byl radši, kdyby to tvůrci nechali tak jak to prostě bylo, jenže další dva to rozlomily a já se bavil tak jak to od trpaslíka čekám. Teď už čekám jen na jednu chvíli, až česká televize udělá dabing a (snad) to nezmrší, protože ačkoliv jsem Trpaslíka viděl i v originále na dabing prostě nedám dopustit. Jde o zvyk a taky hlavně o to, že jsem to s českým dabingem viděl asi pětkrát a originál mi prostě nepříjde tak vtipný. Také je dost možné, že s dabingem tomu dám pět hvězdiček, prozatím to jsou čtyři, solidní, protože je vidět, že to tvůrci nemysleli vážně a natočili to spíš jen z čistého fanouškovství, což je pro fanouška hezké a příjemné a rozhodně z toho musí mít radost, nebo teda já určitě měl, i když ze začátku převládalo spíše zděšení. Nakonec je to klasický trpaslík ale přesto trošičku jiný, jen se na to musí brát s odstupem času, protože na tohle se určitě bude dobře vzpomínat. Jenomže konec Červeného trpaslíka bude ale stále jen jeden aneb JEN SYMPAŤÁCI UMÍRAJÍ MLADÍ. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako fanynku Červeného trpaslíku mě nadchlo, že jsou natočeny tři nové díly. Věděla jsem, že už to nebude Trpaslík v pravém slova smyslu, ale těšila jsem se, že zase uvidím známé tváře v nových dílech. A vlastně mi seriál všechno splnil. Sice už tak není typická trpaslíkovská atmosféra, ale beru to jako setkání tvůrců, herců a herečky po několika letech, aby si zavzpomínali na Červeného trpaslíka, užili si to a potěšili své příznivce. Mě potěšili určitě. V Making of zaznělo, že tentokrát technická stránka hrála 50 % celé práce a já jsem si hned řekla, že to bylo zbytečné, protože právě ta nedokonalost dodávala Trpaslíkovi ještě větší kouzlo a bez něj bych si ten seriál tolik neoblíbila. Ale vše jde dopředu... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od původních sérií je robík v minisérii Zpátky na Zemi vytvořen kompletně počítačem. Pohyb jeho hlavy obstaral Danny John-Jules (Kocour) s modrou ponožkou navlečenou na ruce. Ta byla poté v postprodukci nahrazena CGI modelem robíka. (Raztubyl)
  • Předchozí řady seriálu produkovala společnost BBC. Tuto sérii vyrobila kabelová televize Dave TV. (korbitch22)

Reklama

Reklama