Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík se vrátil vší parádou (já vím, já vím, u Kocoura to ani jinak nešlo) a desátá série je prostě radost. Čtvrtá epizoda Zapletení je sice na můj vkus zapletená až příliš, ale přinejmenším tři díly (s Ježíšem, s Listerovým a Rimmerovým otcem) se nebojím zařadit k tomu nejlepšímu, čím kdy Trpaslík na divácké bránice zaútočil. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, ne že bych se nezasmál. Ba naopak, smál jsem se docela dost. Přesto mi u toho bylo nějak smutno. Už to prostě nejsou ti mladí kluci, co se poflakují po vesmíru. Trpaslík pořád nikam neletí, Rimmer je zase hologram a nejvíc to připomíná první dvě série. Nevím co, ale něco tomu chybí a nostalgie to úplně nenahradí. ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je unikátní seriálový úkaz: 25 let stále ti samí herci plus mnohaletá přestávka a přesto jako by se seriál vrátil do svých starých zlatých časů. Už jsme zažili slabší řady 6 a 7, které napravila parádní 8., 9. řadu radši zapomenout, ale tahle 10. je opět skvost. Jen škoda kontroverzního 3. dílů, který mi kazí jinak veskrze pozitivní dojem. Co ještě dodat? Snad jen: Hoši, dopřejte nám to potěšení a natočte další řadu...nebo dvě...možná tři až čtyři... ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po trochu divném a předigitalizovaném Back To Earth, kde bylo opravdu na Trpaslíkovi digitalní všechno jako chodby nebo robíci, tak už opravdu regulerní 10. řada je návratem ke klasickým kulisám a modelu Trpaslíka s občasným využitím CGI a natáčením před živým publikem. A zpět jsou ty staré dobré dialogy, které dělají z trapslíka to, čím je. Překvapení roku a snad možná i další série. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco devátá série byla jakýmsi nedopečeným předkrmem, ty pravé umaštěné hody nastaly až letos návratem legend v jubilejní desáté řadě. Trio Dave, Arnold a Kryton baví jako za starých časů a Kocour mě sere pořád stejně. Už se těším na český dabing. „Je rok 1971. Švéd vrazí s autem do stromu. Co způsobilo nehodu?“ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Lister (Craig Charles) si utahuje z Rimmera (Chris Barrie), že v okamžiku své smrti volal maminku. V dřívější epizodě Já na druhou se však Lister dozví, že Rimmerova poslední slova byla: "Polévka Gazpacho." (teemaker)
  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)

Reklama

Reklama