Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Mikita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřila jsem, že se můžu ještě tetelit blahem a těšit se na NOVÉ díly Červeného trpaslíka. Po 3 dílech už jsem nadšená. Jde o to, zvyknout si na absenci dabingu a na oplácanost hlavních představitelů a jste skoro zpátky v čase, kdy byl Trpaslík vtipným dílkem, které jste sledovali stále dokola. 10tá série nabízí skvělé hlášky i vypointování každého dílu. Už jsem dlouho nezažila pocit, že jsem měla chuť, pustit si znovu díl seriálu okamžitě po zhlédnutí. A voilá. Ten dětinský pocit je zpět. Srážím hvězdičku jen za to, že Rimmer zbytečně krotí mimiku svých nozder. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle je Červenej Trpaslík, jak ho známe. Herci nám sice trochu zestárli, ale není to nic, co by dojem kazilo. Nějaké to místečko je možná slabší, jenže to ve finále nikdo nevnímá, protože tu najdete zase TAKOVÉ MNOŽSTVÍ kulervoucích frků. Reálně asi o deset míň, ale z nostalgie- 100 %. Oblíbená část- řidič a los ()

Reklama

DannyJ 

všechny recenze uživatele

Ááá moje modlitby byly vyslyšeny! Konečně někdo pochopil, že tenhle seriál prostě musí pokračovat. Po celkem nepodařenym pokusu obnovit Red Dwarfa pomocí 3 "závěrečnejch dílů" přichází neskutečně vtipná a originální nová série, která (což je podle mě největší pozitivum) je skoro totožná svým stylem jako staré díly! Herci sou teda už pěkný dědci ale stejnak si to dávaj perfektně! Doufám, že už to nikdy neskončí! ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po trochu divném a předigitalizovaném Back To Earth, kde bylo opravdu na Trpaslíkovi digitalní všechno jako chodby nebo robíci, tak už opravdu regulerní 10. řada je návratem ke klasickým kulisám a modelu Trpaslíka s občasným využitím CGI a natáčením před živým publikem. A zpět jsou ty staré dobré dialogy, které dělají z trapslíka to, čím je. Překvapení roku a snad možná i další série. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, co bylo devátou sérii, tak u mě s desátou zavládla naprostá spojenost a návrat do starých kolejí. Sice ještě neovládám hlášky tak automaticky, jako z prvních osmi sérií, ale to se časem poddá. Takže návrat k seriálu po dlouhé době byl nakonec dobrý nápad, byť to tak u devátá série vypadat nemuselo. A já bych ji nejradši zrušil... byť pár věcí se tam taky najde. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Lister (Craig Charles) poté, co vstoupí do konverzace s palubním počítačem Pree, v záběru na Pree z kabiny mizí a znovu se objevuje. (GordonCZ)
  • Premiéru první epizody 10. řady sledovaly na televizní stanici Dave 2 miliony diváků. (gogos)
  • Rimmer (Chris Barrie) zmiňuje, že jeho matka byla členkou Jidášovy církve, a proto dostal jméno Arnold Jidáš Rimmer. V dřívějším díle Poslední den ale Rimmer popisuje, že oba jeho rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne, a to kvůli tiskové chybě ve výtisku Bible, který měli doma. (GordonCZ)

Reklama

Reklama