Reklama

Reklama

Xena

(seriál)
USA / Nový Zéland, (1995–2001), 98 h 9 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Hudson Leick, Karl Urban, Alexandra Tydings, Adrienne Wilkinson, Márton Csókás, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(134)

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Její odvaha změní svět. (oficiální text distributora)

Recenze (548)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky z nostalgie za to, jak jsem jako malá nosila stejný účes, pořád se ptala kamarádek, jestli vypadám jako Xena a taky za to, že jsem doma měla barbínu Xenu a.. no, konec vzpomínání. Když se na Xenu podívám v nynější době, tak je mi za ty hvězdičky skoro trapně, ale ne, rozhodně se nepřidám ke stádu ovcí, které udělují odpad seriálům, jenž v mládí milovali a teď se za to stydí. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tenkrát se na Xenu vážně dalo koukat, a to více než dost. Fantasy svět mě bavil, baví a bavit bude a tehdy mi vážně bylo jedno, jestli je postaven na reálných základech nebo ne. Je to přece fantasy (pro ty méně chápavé). Jako by snad nynější Game of Thrones byla postavena na reálných základech nebo co, kdo to kurva řeší? Občas si ty komentáře po sobě přečtěte, než vyplodíte takové hlouposti. A když už, tak posuzujte i vámi oblíbené kousky podle stejného metru. No jinak z nostalgie musím dát větší hodnocení než bych dal normálně a i z principu, že někteří jedinci tu bezmyšlenkovitě odpadují bez pádných důvodů. Jako děcko jsem Xenu žral a proto hodnotím vysoko. Za seriál hovoří i fakt, že ikdyž má jen 43%, přesto má 286 oblíbenců a je 218.nejoblíbenějším seriálem. Např. takový protipól (co do této statistiky) je Legend of the Seeker, který má 71% a je 214.nejoblíbenějším seriálem. 70% ()

Reklama

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Kdysi, jako žačka základní školy, jsem tento seriál milovala. Ale nyní, s odstupem času musím říct, že je to naprostá stupidita a příběh jednotlivých epizod otřesný. A aby žena přeprala tlupy chlapů bez zjevných známek únavy či zranění? Tomu se dá jen těžko uvěřit, i když si na pomoc vezme zrzku s klackem. A ten její bojový pokřik, páni. Za ten by se nejspíš styděla i ženština pochybných mravů. Kladně hodnotím pouze sympatického boha války Árese a Lucy Lawless, kterou mám ráda. Jen ve skrytu duše doufám, že tohle nebere jako největší poklad své herecké kariéry. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Xena" (Lucy Lawless) je niečo ako transexuálny, ženskými hormónmi napichaný "Herkules" (Kevin Sorbo). Je to verná kópia lacného televízneho seriálu z akože antických čias, ktorý v deväťdesiatych rokoch minulého storočia točili v USA. Akurát, že namiesto mýtického starogréckeho poloboha tu hrá hlavnú úlohu urastená, prsatá superhrdinka Xena. Je to nasnímané v rovnakých papundelkových scenériach, v rovnakých lacných kostímoch a v rovnako nízkej filmárskej kvalite. Prihadzujem však jednu hviezdičku za Xenin neprehliadnuteľný sado šmrnc a náturu lesbickej dominy. ** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Xena! Můj oblíbený seriál mládí. Jajajaja. Xena je správnej béčkovou seriál, bojové sény jsou super, humor ujde. A do toho pár dobrých herců tj Bruce Campbell kterej jako mistr zlodějiny dokonale obstál. Sice seriál nějak moc v dnešní době nenadchne ale i tak mám ho rád. Ale 5* si nechávám pro Herkula kterej si mi líbil o něco víc. ()

Galerie (556)

Zajímavosti (70)

  • Epizoda "The Way" byla stažena z vysílání kvůli protestům hinduistů. Nakonec ji do vysílání opět zařadili, ale na konci v titulcích promluvila Lucy Lawless (Xena), Renee O'Connor (Gabriela) a mluvčí hindské komunity Sunil Aghi, aby vysvětlili, že producenti v žádném případě nechtěli hinduismus znevažovat. Sunil Aghi byl po natočení spotu kritizován za to, že se v něm objevil, protože není pro hinduisty zástupcem jejich náboženství. Zajímavostí je i to, že toto prohlášení bylo vytvořeno během natáčení 5. série, proto fanoušci vůbec poprvé měli možnost vidět nové kostýmy Xeny i Gabriely. (fiLLthe3DD)
  • Inspirace pro epizodu "The Bitter Suite" můžeme hledat v tarotových kartách a také v příběhu Alenky v říši divů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama