Reklama

Reklama

Herkules a Minotaurovo bludiště

(TV film)
  • Česko Herkules v Minotaurově labyrintu (více)

Obsahy(1)

V tomto filmu se s Herculem setkáváme v době, kdy se již zdá, že všechny příšery na světě byly vyhubeny. Z Hercula se stal rolník, starající se o svou rodinu a vzpomínající na staré časy plné dobrodružství. Jednoho dne Hercula navštíví starý přítel Iolaos a spolu se vydávají do Alturie, aby přemohli bájného minotaura. (Stegr)

Recenze (61)

Sancty 

všechny recenze uživatele

Piaty a zároveň posledný film o Herkulesovi so Sorbom. Na vtedajšie pomery stále parádne spracované. Nostalgia samozrejme znova účinkuje. Písať o scenári ako o hnoji tentoraz nemá zmysel, pretože tu žiaden nie je. Iba tona flasbackov z predchádzajúcich filmov a jedno bludisko s obludou. Ak by sa vyhodili všetky vstupy do minulosti, ostal by materiál postačujúci na seriálovú epizódu. A to je dosť málo. Všetko ostatné bez zmeny, čiže CGI hnusné ako sa na 90' roky patrí, brakové kulisy, divné handry, srandovné bitky a blablablabla... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ta část, kde se bojuje s Minotaurem, není vůbec špatná, ale než se k ní dostanete, tak v podstatě musíte protrpět hodinu záběrů, které jste viděli v předchozích filmech. Tohle je přesně to, co nemám na televizní produkci rád. Prostě se použije starý materiál a vy máte pocit, že sledujete nový film. Tady je toho nového opravdu minimum. Škoda, ale byl jsem rád, že se vrátil Iolaus. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Už tenkrát, když jsem byl ještě mladší, mě štvalo, že hlavní bitka mezi záporákem a Herkulem je až příliš krátká. Nechápu to dneška, proč vznikl tento samostatný film a ještě v názvu Minotaurus, když s ním byl hotov za pár minut. Obzvlášť, když to podle legendy byl jeho bratr. Je to obrovská škoda. Lepší mohla být i postava Minotauruse. Snad se ještě naskytne příležitost k natočení remake, byť za cenu, že by to bylo bez Sorba. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Pátý a poslední samostatný film o Herculovi je dle mého názoru nejslabší ze všech těch filmů, po boku s Amazonkami. Nemůže za to ani tak film, jako nudné flashbacky z předchozích dílů, které zabírají snad polovinu filmu a vzhledem k tomu, že jsem to všechno viděl chvilku předtím, mě to vážně nebavilo. Ale i tak se to dá překousnout a objeví se také Ioalus. ()

Antal89 

všechny recenze uživatele

Osobně tent ofilm hodnotím asi jako nejhorší z celé "herculesovské" série. Zápletka je sice dobrá, ale divák je při sledování zcela zklamán neustálým time-breakem, kdy Hercules a Iolaos se neustále vracejí k dějům, které se staly v předchozích filmech a které zabírají prakticky víc než třetinu celého filmu. Samotnému Minotaurovi je zde věnováno minimum času a vůbec není objasněno, proč se dostal do této nezáviděníhodné situace božského vydědence. Já osobně navíc nechápu, že titul nese název Minotaurovo bludiště vzhledem k tomu, že jediné, co ve filmu vidíme je uzavřená jeskyně, ve které má Minotaur nachystané kukly pro své oběti, ze kterých chce udělat své vojsko pro Olympanům. Film ode mne proto dostává i přes to všechno pouze jednu jedinou hvězdičku za nápad a výpravu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Podle legend se Herkules nikdy do Minotaurova bludiště nepodíval, protože Minotaura zabil rek Théseus. (Darth Revan)

Reklama

Reklama