Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(11)

Obsahy(1)

Už jsou to tři roky, co u reichenbašského vodopádu proběhl souboj mezi profesorem Moriartym a Sherlockem Holmesem, po němž oba skončili na dně rokle. Watson se vrátil do Londýna a mezitím se stal policejním patologem, který se přes ztrátu drahého přátele doteď nepřenesl. Jednoho dne je povolán k vraždě Ronalda Adaira a po jednání u soudu narazí na mrzáka, kterým se ve skutečnosti ukáže být samotný Holmes v přestrojení. Ten Watsonovi osvětlí, co se tenkrát u vodopádu opravdu stalo a proč se následně musel skrývat. Nyní však nastává vhodná doba k jeho návratu, protože jeho nepřítel udělal zásadní chybu. Po znovushledání se může dvojice dvou největších vyšetřovatelů na světě opět vrhnout na řešení zdánlivě nerozluštitelných záhad… Další osudy detektiva Sherlocka Holmese a doktora Johna Watsona podle předlohy Arthura Conana Doylea se dočkaly v sérii s názvem Návrat Sherlocka Holmese natočené mezi léty 1984 až 1986 výrazné obměny v obsazení. David Burke, který ztvárnil Johna Watsona, dostal pozvání do Královské shakespearovské společnosti a vzhledem k tomu, že by se nemohl nadále plně věnovat své roli, byl nahrazen Edwardem Hardwickem, neméně úspěšným hercem, co v roli Watsona zůstal až do konce seriálu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Loki_Six k tomuto seriálu (14)

Série 1 (1986) (S01) 

"Observe... and learn!" ()

Prázdný dům (1986) (S01E01) 

"About that chasm... I had no serious difficulty in getting out of it for the simple reason that I was never in it." ()

Opatské sídlo (1986) (S01E02) 

"Only one, but a remarkable person. Strong as a lion, active as a squirrel, dexterous with his fingers and finally, remarkably quick-witted." ()

Musgraveský rituál (1986) (S01E03) 

"Whose was it? His who is gone. Who shall have it? He who will come. Where was the sun? Over the oak. Where was the shadow? Under the elm. How was it stepped? West eight by eight, south seven by seven, west six by six, south five by five and two by two, and so under. What shall we give for it? All that is ours. Why should we give it? For the sake of the trust." ()

Druhá skvrna (1986) (S01E04) 

"The motives of women are so inscrutable. I mean, how can you build on such a quicksand? Their most trivial action may mean volumes or their most extraordinary conduct may depend upon a hairpin or a curling tong!" ()

Ohyzdný žebrák (1986) (S01E05) 

"This is a trifle, of course, Watson, but there's nothing so important as trifles." ()

Škola v Priory (1986) (S01E06) 

"Watson, you have a blazing talent for observing the obvious." ()

Šest Napoleonů (1986) (S01E07) 

"And now, Watson, I commend to you the universal answer to almost all problems: Sleep." ()

Série 2 (1988) (S02) 

"The London criminal is certainly a dull fellow. The thief or the murderer could roam London on a day like this as the tiger does the jungle, unseen until he pounces, and then evident only to his victim." ()

Ďáblovo kopyto (1988) (S02E01) 

"To work the brain without sufficient material is like racing an engine, it cracks itself to pieces." ()

Stříbrný lysáček (1988) (S02E02) 

"Watson, I have made a blunder, which I am afraid is a more common occurrence than anyone would think who only knew me through your memoirs." ()

Vila Vistárie (1988) (S02E03) 

"One must not confuse the unlikely with the impossible." ()

Reklama

Reklama