Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek

(série)
  • USA Volume 1

VOD (1)

Epizody(18)

Recenze (51)

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zajímavý seriál, který mě zpočátku trochu odrazoval tím že na sebe díly nenavazují ale po chvíli vám dojde, že to je na tom to SUPER. Tvůrci mají obrovské možnosti a obrovské množství nápadů pro jednotlivé díly, které jsou od sebe velice odlišné a každý si najde něco co mu padne a zamiluje. Mě se třeba nejlépe hodnocené díly přišly nadhodnocené a ty které mají zase špatně hodnocení tak mi přišly geniálně napsané a vizuálně podmanivé. Velice doporučuji všem co hledají něco nového a svěžího.    8/10 ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5/10 – Tak tohle mě vůbec neoslovilo. Pár zajímavějších epizod by se našlo, ale jinak za mě jednoznačně nejnudnější a nejtupější sérka z celého Love, Death & Robots. Platí, že to byl pěkný nápad, dát takhle prostor i méně známým tvůrcům ukázat, co v nich je, ale bohužel se ukázalo, že mnohdy nic extra. Vyskytlo se sice pár epizod s originální a zajímavou animací, ale dejme tomu 80 % z nich vypadá přesně jako stovky animáků, které běžně vycházejí. Z toho, že tohle ale dělal někdo nový si na zadek nesednu. Samozřejmě může to být i tím, že už jsem animace, které vypadají jako hraný film, děsně přehlcený a odmítám to nějak významně oceňovat. Soustředil jsem se tedy na děj / prožitek a většinou to za moc nestálo. Je tu nepřeberné množství epizod, které jsou doslova o ničem, jen nezajímavé neprokreslené charaktery se 20 minut mlátí a klátí hlava nehlava. Mohl jmenovat: Mrtvý úhel, Šťastná 13, Obleky, Svědectví a tak dále. Pak jsou tady taky díly, které nejsou zcela bez nápadu, ale je to taková blbost, ještě rádoby vtipná, že to na mě dojem taky zrovna nedělá. Např.: Alternativní historie, Doba ledová, Když moc převzal jogurt a vlastně i ten Dobrý lov. Pak se mi tam pár epizod líbilo, ale zas to bylo jak prohnané přes kopírák. Řekněte mi, kde probůh vězí originalita v epizodě Za souhvězdím orla – něco takového už jsem viděl tolikrát. To samé platí i o dílu Na Sonnie si nepřijdete. Pěkný zápas dvou monster a tím asi tak hasne. Hrozně mě mrzelo, že tu většina epizod postrádá jakoukoli myšlenku, spokojí se jen s rádoby chytrou pointou. Tři roboti byli úsměvní, Požírač duší mě zaujal svou animací, to mi připadalo takové neokoukané (v porovnání se zbytkem) a Tajná válka ruských komoušů proti trapným bestiím měla pěknou atmosféru. Dobrý lov mě zpočátku hodně zaujal, ale pak se to podivným způsobem přetavilo ve uměle vypadající robo-scifi. Můj jasný favorit je artově pojatá Zimova modř, která je taková poklidná a na zamyšlení; člověk má pro jednou pocit, že cílem nebylo udělat válčící digibordel. Verdikt: "Pokud si místo toho pustíte ranní animáky na déčku, neuděláte chybu." ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové rozporuplné pocity z toho mám... a spíš v negativním slova smyslu. Je tu hromada víceméně průměrných až podprůměrných povídek, ale v té mdlé záplavě se naštěstí daly najít dva skvělé díly (Zimova modř (což je JEDINÁ povídka se skutečným přesahem, ne jen jednoduchou, stokrát řečenou myšlenkou), Noc ryb) a pak pár takových ucházejících a aspoň trochu zajímavých (Požírač duší, Za souhvězdím orla a když přivřu oči, tak i Tři roboti - a když obě oči zavřu, zatnu zuby a budu tvrdit, že to končí jinak než to končí a že to kvůli tomu není jen moderní agitka, tak i Dobrý lov). Zbytek nestojí moc za řeč, snad jen kromě dvou příšerných dílů (Měňavci a Mrtvý úhel). Pokračovat v tomhle seriálu asi ale nebudu. Sice ty jednotlivé segmenty mají dost příjemnou stopáž a tenhle seriálový koncept mám rád, ale většina dílů mě prostě neoslovila a to mě zrovna neláká na další sérii. Jednou ji možná dám, ale teďka asi ne. Podrobněji k jednotlivým segmentům v komentářích k nim. Slabé 3* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tematicky velmi volně svázaná (láska, smrt + roboti? často ani jedno z toho :-)) sci-fi antologie se samozřejmě potýká s nevyrovnanou kvalitou (či atraktivitou) jednotlivých povídek, nicméně vyloženě podprůměrnou nenabízí – maximálně o ničem, jednoznačně převažují výborné až geniální. Na hranu ždíme dospělý rating explicitním násilím, nahotou, myšlenkami, a pohrává si s různorodými animačními styly a přístupy studií z celého světa, od fotorealistických po krajně karikované. Super, že už se kutí další série. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V případě LD&R je třeba brát jednotlivé epizody zvlášť. Ta různorodost je příliš veliká. A stejně jako každému sedne něco jiného, není šance hodnotit všech 18 epizod stejně. Někdo bude slintat nad Jogurtem a Zimou, někdo nad luxusní animací (asi polovina všeho) a někdmu bude asi stačit jen bobr svědkyně... u mě hodně napovídala kvalitě délka. Přece jen když téma pokulhává, víc než 10 minut (včetně titulků) nevyvaříš. Takže tady bez nádsázky platí, že na délce opravdu záleži. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • V 9. minutě chybí v jednom záběru postavám obličeje. (Duoscop)
  • Na začátku je řečeno, že je hlavní hrdinka u „satelitu LV-426“. Což je odkaz na film Vetřelec (1979). (Guilemot)

Reklama

Reklama