Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hollywoodská herečka Suzanne Valeová se po předávkování drogami dostane do nemocnice. Doktor Frankenthal jí zachrání život a herečka je umístěna na rehabilitační kliniku, kde ji navštíví její matka Doris, která je také známou herečkou. Když je Suzanne propuštěna a promluví se svým agentem, dozvídá se, že podmínkou její další práce je souhlas s tím, aby zůstala v péči své matky. Rozladěná Suzanne souhlasí. Dostane roli v laciném kriminálním filmu, ale před natáčením se musí podrobit testu na drogy. Z různých stran slyší námitky vůči svému hereckému výkonu. Na klidu jí nepřidá ani soužití s Doris. Obě ženy se často hádají a Suzanne matku obviní z toho, že ji navykla na drogy a sama je navíc alkoholička. Suzanne se pohádá se svým přítelem, producentem Falknerem, kvůli jeho záletům a rozejde se s ním. Doris má autonehodu, při níž je lehce zraněna. Tato událost matku s dcerou opět sblíží. Suzanne se cítí líp a má znovu chuť do práce. Dostává nabídku na novou roli od režiséra Lowella. Znovu se setkává s doktorem Frankenthalem a se zjevným potěšením přijímá jeho dvoření. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno v prosinci 2010) Když koukám na více a více filmů s Meryl, přemýšlím, proč už takovou dobu nezískala Oscara. Není to tím, že by hrála špatně. Ale pak se vždycky kouknu na nějaký film, za který byla nominována, a Pohlednice z Hollywoodu není výjimka, a zjišťuju, že hodně z těch filmů zkrátka není tak dobrých, že to bude asi její handicap, možná dobrá postava (skvěle zahraná) v průměrném filmu zanikne. To si říkám i tady. Pohlednice z Hollywoodu měla neskutečný potenciál, dalo by se z toho vytěžit silné drama, které by sošky mohlo nést, navíc když vidím jméno režiséra Mikea Nicholse a vzpomínám, jaké skvělé filmy mimo jiné natočil, nechce se mi ani věřit, že z takové spolupráce vznikl tak průměrný film. Je to velká škoda, Meryl tady válí i jako zpěvačka (ty písničky znám už hodně dlouho samostatně), jako herečka je to samozřejmost... A všechno se to tak nějak ztrácí a vyšumí to, film vás ani dvakrát nebaví... ()

Tristesse 

všechny recenze uživatele

Miluju Meryl Streep a miluju knihu Postcards from the Edge. Ale jako film to úplně nefunguje. Knížka je chytrá a sarkasticky humorná, film však vyznívá dějově poněkud nevěrohodně a tak trochu násilně. Nakonec Mike Nichols sice natočil vynikající Absolventa, ale také nevýrazné a tuze sentimentální dílko Myslete na Henryho. A tohle je tak někde mezi... ()

Reklama

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

nicmoc. nechápu proč byla vystřižena prakticky celá část z léčebny a ve filmu nevidíme si Meryl vzít ani jedinou ze jmenovaných drog. Vždyť to mohlo být na celém filmu to nejzajímavější. aswell, film si trochu dělá švandu z klišovitých dialogů v hollywoodských filmech, ale pak je sám okatě ukazuje. eh? ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Aj keď Meryl Streep a Shirley MacLaine hrajú skvele, mám pocit, že tam sa celý zážitok z filmu končí. Lebo hoci tu bolo niekoľko napätých a emotívnych momentov, čakal som viac vygradovania, ako to už v takýchto drámach býva (a nie je to na škodu, samozrejme). K tomu vedľajšie postavy, ktoré dejom len tak prešumia a dosť málo priestoru na zobrazenie toho, čím si hlavná postava prechádza po dlhodobej závislosti. 61% ()

Lady ButterFly 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se šla dívat s tím, že od toho příliš nečekám, vlastně jen další skvělý výkon Meryl Streep. A nejsem zklamaná. Meryl byla fantastická, Shirley báječná, příběh takový, jak jsem si myslela - žádná velká hitparáda, ale něco říká - minimálně to, že Hollywood nejsou jen peníze, sláva a šťastný život (To je snad ale každému jasné, aniž by viděl filmy, které na tento fakt upozorňují...). Příjemně strávený čas s několika momenty, které mě opravdu rozesmály. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Scénař napsala herečka Carrie Fisher jako osobní zpověd o svých problémech s drogami a vztahu se slavnou matkou, hollywodskou hvězdou Debbie Reynolds. [Zdroj: Cinema] (kenny.h)
  • V jednom ze záběrů vidíme maskéra, který upravuje Suzanne (Meryl Streep) make-up před následující scénou, kterou má natáčet. Jedná se o J. Roye Hellanda, osobního maskéra Meryl Streep. (jezurka42)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Reklama

Reklama