Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (31)

plakát

Pořád jsem to já (2014) 

Úžasný výkon JM. Téma velmi vkusně a citlivě zpracované.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

V podstatě úplně jinak pojatý, než první film, ale stejně famózní!!!

plakát

Kill Bill (2003) 

Jeden z nejlepších filmů, které byly natočeny!

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Naprosto fantasticky zvládnutý kousek, který vzdává čest westernovkám. Navíc klasická tarantinovská konverzačka, v níž nechybí hektolitry krve. Jsem spokojená a vždy si ráda najdu čas na zhlédnutí tohoto snímku. A vtípek s Nerem se povedl.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Řemeslně skvělé. Leonardo DiCaprio úžasný! Opět!!! Ale ta nesmrtelnost jeho postavy celý snímek shazuje. Škoda.

plakát

Osudný hřích (2013) 

V porovnání s portugalskou filmografií až překvapivě dobrý film.

plakát

Philadelphia (1993) 

Jeden z nejlepších filmů. Kvalitní herecké výkony i scénář. Ve své době velmi pokrokový snímek. Každý, kdo cítí hudbu, určitě ocení i titulní píseň. Samozřejmě, má svoje mouchy...postavy jsou poněkud šablonovité, ale přesto jde o velmi vkusně zpracované téma a nemohu hodnotit nižším než jen plným počtem hvězdiček.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Na české pohádky jsem v posledních letech dost zanevřela, neboť to byla jedna příšernost za druhou, a mnohdy bohužel i příšernost s kvalitním hereckým obsazením. Asi proto, že máme Marthu jako herečku rádi, řekla jsem si, že to zkusím a musím uznat, že jsem docela nadšená. Ano, jsou tam momenty, které mi nepřipadají příliš vhodné ("ňákej sraz", "ty seš UKECANÁ, i když mlčíš" atd.), ale na druhou stranu - ono i ty pohádky se zkrátka musí přizpůsobovat dnešním dětem. Navíc to bylo jediné, co mi na filmu vadilo. Martha byla skvělá! Film krásně natočený, efekt přeměny bratra v krkavce po probuzení Bohdankou - tak ten byl geniální! Jsem velmi spokojená a Alice Nellis podala důkaz, že i v 21. století je pořád možné v Česku (a Slovensku) natočit kvalitní, krásnou pohádku.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Velmi příjemné překvapení! Příliš jsem neočekávala, ale musím říct, že jsem nadšená! Mnozí diváci vyčítali přílišnou stereotypnost postav, ale to mi vůbec nevadí, neboť vzorce chování existují a někde se ty stereotypy zrodit musely. Jiří Bartoška byl naprosto úchvatný! A vlastně i ostatní herecké výkony byly bezvadné! (Pro mne byl velkým překvapením Kohák, kterého dvakrát nemusím...) Film jsem si neskutečně užívala, a dokonce musím přiznat, že jsem se občas i poznávala. Stejně tak, jako jsem poznávala svého muže. Což možná některé situace dělalo vtipnějšími, než ve skutečnosti byly. Byla jsem nadšená z hudby, seděla mi ve snímku jako p*del na hrnec. A záběry, resp, předěly, zachycující Bartoškovo putování nebo postávání s cigaretkou u vody, byly taktéž příjemné, třeba i pro doznívání nějaké emoce (nebo vzpomínky, která byla asociací na předcházející scénu). Celkový dojem z filmu je pro mě velmi příjemný. Mám pocit, že v posledních letech se česká kinematografie dělí na velmi syrovou (Díra u Hanušovic, Kobry a užovky atd.), nebo naopak na takovou čistou, světlou, uklizenou (Teorie tygra nebo filmy Marie Poledňákové). Z filmů od Poledňákové příliš nadšená nejsem, ale tenhle "uklizený" snímek se mi opravdu moc líbil.