Reklama

Reklama

Melrose Place

(seriál)
USA, (1992–1999), 170 h 8 min (Minutáž: 43–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Hrají:

Thomas Calabro, Heather Locklear, Andrew Shue, Josie Bissett, Doug Savant, Grant Show, Courtney Thorne-Smith, Jack Wagner, Laura Leighton, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Melrose Place je obdoba Beverly Hills 90210. Skupina mladých úspešných a najmä sexi ľudí byvá spolu v nájomnom dome a majú medzi sebou rôzne aférky a pletky. Navzájom sa milujú, neznášajú, podvádzajú a klamú, prosto Hollywood ako sa patrí. (ethos)

Recenze (144)

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to sledoval s našima v odpoledních nedělních hodinách až jsem přešel do fáze, že jsem na tomhle seriálu začal ujíždět víc jak máma... :-D tenhle seriál je opravdu americký - v jednom díle se toho odehraje tolik, co by snad běžnému člověku ani ne za celý týden, ale mně tyhle intriky, spletě, vztahy,... prostě bavily a to je to hlavní. Nejlepší jsou ty dramatické konce, které vás prostě přinutí se dívat příště znovu... O:-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní spin-off klasického BH 90210, na který navázaly ještě Modelky s. r. o. Doba intrik v seriálech 90. let v tom nejlepším (nejhorším) světle. Ve 4. sérii byla nezapomenutelná Hudson Leick a pro další televizní zábavu mi zůstala Courtney Thorne-Smith (Ally McBealová, According to Jim nebo Dva a půl chlapa). Kapitolou samo pro sebe pak vždycky byla Marcia Cross. Nejsem si jistá, jestli jsem někdy viděla všechny díly, ale valnou většinu určitě a dodnes mám velmi dobrý pocit z finále, ve kterém to rozbalila Heather Locklear (jako kdyby šlo o úplně jiný žánr). ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Pokračování" Beverly Hills tentokrát o problémech mladší střední generace, který se zpočátku tváří jako lehké dílko o citech, vztazích a běžných životních lapáliích a nakone ústí do téměř thrilerové roviny s kriminálními zápletkami, přestřelkami a až akčními sekvencemi. Nikdy mne však nezaujal, protože mi připadá umělý a fádní ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Při první řadě to vypadalo ještě jako docela slušný seriál. A stalo se to, co se obvykle stává. Nechci to rozebírat, už jen vzpomínání je dost drsný (všimli jste si například, že Amanda - Heather Lockler - se během seriálu stihne vyspat se všemi mužskými postavami kromě Matta, protože ten je homosexuál?). Bez Jacka Wagnera by to byla jen jedna hvězdička. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Seriál, který spolu s "Beverly Hills 90210" neodmyslitelně patřil k mým pubertálním letům. "Merlose place" jsem měl ale radši, jeho hrdinové mi byli sympatičtější než Brandon a spol. :) Lauru Leighton v roli Sydney jsem tehdy zbožňoval. Když jsem se na "Melrose place" po letech podíval na TV Barrandov, překvapilo mě, že to u mě stále funguje :) Stačí porovnat s moderní českou seriálovou produkcí dejme tomu od éry "Rodinná pouta", a hned bolestně vysvitne, jak je tahle americká soap opera kvalitativně úplně někde jinde. Moje soukromé guilty pleasure. ()

Galerie (206)

Zajímavosti (19)

  • Fanúšikovia seriálu spísali trikrát verejnú petíciu - najskôr za záchranu postavy Sydney (Laura Leighton) a jej návrat do seriálu, potom za pokračovanie remaku a napokon za vydanie pôvodného seriálu na DVD. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)
  • Původní formát počítal s tím, že každá epizoda bude tvořena samostatným příběhem. To se však nesetkalo s úspěchem a přešlo se na dlouhodobé děje, které se během sezóny vyvíjely. (kenny.h)
  • Producent Darren Star ako gay obsadzoval do každého svojho seriálu postavu gaya. V tomto prípade ide o Matta (Doug Savant). Jeho ľubostné pomery však tvorili iba letmé objatia. Jedinú scénu, v ktorej pobozkal priateľa Boba, nakoniec vystrihli. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno