Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

genetique 

všechny recenze uživatele

Akási pretransformovaná varianta na 'The Game' s Douglasom len do iného prostredia. Takisto stavia na dezilúzii diváka počas celého filmu, niekedy využíva až prehnané zvraty v deji, ktoré sa však príjemne hodia a na záver aj dokonale sedia. Porcia napätia a akčnej nádielky je slušná, no po uložení myšlienok by som si prial oveľa viac vysvetlení ako sa nám v závere naskytne. 80%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Klasický "agentský" film, kde však, aj napriek očakávaniam, neviete kto klame. O čosi živšie ako SPY GAME, finále menej napínavé. Finálnomonológ-filovia si prídu tiež na svoje, lebo Pacino sa pekne rozohnene vykecáva. A hudba to skvelo dopĺňa (dobrý tréning pred Equilibriom). Nečakajte však nejaký hlboký rozbor praktík CIA... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

U Testu došlo k poměrně neobvyklému úkazu, kdy mě výchozí situace bavila více než její inscenace. Někomu bude zápletka připadat až nadmíru přitažená za vlasy, mi se však finální rozjasnění docela zamlouvalo. A vůbec celá druhá – rafinovanější – polovina filmu mě bavila více než počáteční pokus o psychologické drama. Al Pacino opět nehraje nic nového, mnohem zajímavější je sledovat jak ke své roli přistoupil Colin Farrel. Nejedná se o film zasluhující větší pozornost, pravděpodobně nepotěší ani milovníky nečekaných point (tuhle odhalí každý) a už vůbec ne vyznavače napínavých akčních thrillerů, nevím pro koho tedy je. Vlastně by se svou nenásilností a romantickou prodchnutostí mohl zamlouvat osobám něžnějšího pohlaví, těžko říct. 65% Zajímavé komentáře: tron, PALINO ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

To malo vážne 115 minút? Mne to ubehlo ako voda a to vypovedá niečo o kvalitách filmu. Je remeselne dobre natočený so zaujímavými prvkami, ako je napríklad spůsob výcviku agentov CIA a neustála otázka visiaca vo vzduchu - "Je to realita, alebo test?" Po určitej dobe sa to zvrtne v niečo úplne iné aby sa to znova vo finále vrátilo do starých koľají, kde každý oklame každého...Pohodička s príjemnou atmoškou neurazí a nenadchne.Pre mňa je to za *** a pol hviezdičky. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že existuje fůra překombinovanějších filmů, který řada lidí úplně nepobere, ale jsou v červených barvách a tak níž už nespadnou (protože se všichni bojí jim dát míň, aby nevypydali jako "ti blbci, co to nepochopili"). A podle mě by tenhle v červeným hávu mohl být s nimi. Má totiž zdatný herce i zvraty, u nichž si nejste jisti, jak to bude dál. Jo, zpětně se zdá, že se tohle vyústění nabízelo, ale já se v tu chvíli soustředila na jinou problematiku a zastihlo mě to tím pádem nepřipravenou. A nevím, jak CIA cvičí svoje borce (a byli by sami proti sobě, kdyby to prozradili), nicméně tenhle "look inside" byl poučnej. Stejně tak umění lží, intrik a přetvářky hlavních představitelů. To mě na tom bavilo. Lekce do života. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Obrázky Jamese a jeho otce, které jsou promítány u úvodních titulků, jsou ve skutečnosti fotky Colina Farrella s jeho otcem z dětství. (Káronoš)
  • Film byl inspirován událostmi z let 1994 - 1996, kdy agent Nicholson vyučoval v táboře CIA. Pak se zjistilo, že pracuje pro Rusy. (HappySmile)
  • James Douglas Clayton (Colin Farrell) nosí hodinky značky TAG Heuer Kirium F1 a Walter Burke (Al Pacino) nosí hodinky Tutima Flieger Chronograph. (dyfur)

Reklama

Reklama