Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Magneto 

všechny recenze uživatele

To malo vážne 115 minút? Mne to ubehlo ako voda a to vypovedá niečo o kvalitách filmu. Je remeselne dobre natočený so zaujímavými prvkami, ako je napríklad spůsob výcviku agentov CIA a neustála otázka visiaca vo vzduchu - "Je to realita, alebo test?" Po určitej dobe sa to zvrtne v niečo úplne iné aby sa to znova vo finále vrátilo do starých koľají, kde každý oklame každého...Pohodička s príjemnou atmoškou neurazí a nenadchne.Pre mňa je to za *** a pol hviezdičky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

U Testu došlo k poměrně neobvyklému úkazu, kdy mě výchozí situace bavila více než její inscenace. Někomu bude zápletka připadat až nadmíru přitažená za vlasy, mi se však finální rozjasnění docela zamlouvalo. A vůbec celá druhá – rafinovanější – polovina filmu mě bavila více než počáteční pokus o psychologické drama. Al Pacino opět nehraje nic nového, mnohem zajímavější je sledovat jak ke své roli přistoupil Colin Farrel. Nejedná se o film zasluhující větší pozornost, pravděpodobně nepotěší ani milovníky nečekaných point (tuhle odhalí každý) a už vůbec ne vyznavače napínavých akčních thrillerů, nevím pro koho tedy je. Vlastně by se svou nenásilností a romantickou prodchnutostí mohl zamlouvat osobám něžnějšího pohlaví, těžko říct. 65% Zajímavé komentáře: tron, PALINO ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

K filmům podobného typu mám mírný odstup, takže milovníci žánru prominou, ale ani tento snímek mě nějako neoslovil... Celé to spíš vypadá jako propagační film CIA a přiznám se, že nebýt Al Pacina, tak bych o Test ani nezakopnul. První půlka docela šlape a určitě je hodně zajímavá. Nápad "nic není takové, jak to vypadá" se sice vyvíjí slušně, ale v druhé půlce je to scénáristicky až nehorázně odbyté. Závěr filmu už je pak docela obtížně zkousnutelný. Vrší se jedno scénáristické klišé za druhým a berlička střídá berličku. Charismatický Al Pacino podal opět slušný výkon, ale ten závěr mi prostě nesednul... ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Není nad pořádný špionážný filmek ... první půlka docela dobrá, ale moc mi ten výcvik nesedl...nevím nebylo to ono, bylo to hodně naivní.. divím se že třeba colin neprohlídl ten trik s opilou kolegyní v baru i ten únos .. je to jasný jako facka.. nehledě na to že se při výslechu docela proflákl tím že na jednu stranu tvrdí že nepracuje pro CIA a pak řekne že je to určitě zase jenom nějaký test .. hah super no :) druhá půlka je jiná, nicméně né horší, až na ten překombinovaný závěr, který se mi zdá už trochu přehnaný ... kvalitní podívaná ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Všechno je jinak aneb vítejte ve světě, kde všechno může být test, ale to neznamená, že se zároveň nemůže jednat o drsnou realitu. Al kraluje s přehledem jako vždy, ale nestálo by za to zfilmovat skutečný průběh příjímaček do CIA? To se takhle jednou dostavili tři zájemci ve složení dva muži a jedna žena. Instruktor zahájil akci slovy: "Všichni vám až doteď říkali, že agent CIA musí bejt především silnej, rychlej, trénovanej, vzdělanej, bystrej, schopnej... Kecy. Teď dojde na skutečnou pravdu a lámání chleba. Musíme bejt především bezohlednější a nelítostnější parchanti než ti, co stojej proti nám, protože jinak můžem rovnou sedět doma, řečnit o lidskejch právech a nechat Ameriku, Bůh jí žehnej, napospas všem komoušům, fašounům, Arabáčům, Rusákům, Číňanům, Japončíkům, barevnejm, teplejm, ateistům, altruistům, liberálům, feministkám a vší ostatní pakáži. Takže teď se ukáže, jestli jste ti, co na to maj, nebo ti, co se hoděj právě na to sezení doma a posluhování tý verbeži." Obrátí se k prvnímu muži: "Tady je pistole a vedle v místnosti tvoje manželka. Jestli seš budoucí dobrej agent a loajální Američan, tak ji zastřelíš a ani nemrkneš." Po minutě se adept vrátí se slzami v očích: "Jsem srab a vlastizrádce, ale nedokázal jsem to." Druhý adept, stejná podmínka, stejný výsledek. Nakonec je pistole předána ženě s tím, že manžel už je vedle. Žena odejde a po chvíli se z vedlejší místnosti ozve několik tupých úderů. Když se potenciální agentka poté vrátí k instruktorovi, je viditelně rozpálená hněvem: "To jste mi nemohli říct, že v té pistoli jsou slepé náboje? Musela jsem ho umlátit židlí!" ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Obrázky Jamese a jeho otce, které jsou promítány u úvodních titulků, jsou ve skutečnosti fotky Colina Farrella s jeho otcem z dětství. (Káronoš)
  • Film byl inspirován událostmi z let 1994 - 1996, kdy agent Nicholson vyučoval v táboře CIA. Pak se zjistilo, že pracuje pro Rusy. (HappySmile)
  • Ač je ve filmu James Douglas Clayton (Colin Farrell) pasován do role jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších agentů, tak ve scéně, kdy jsou on a Walter Burke (Al Pacino) v autě a míří na něj zbraní, o níž ho Walter Burke přesvědčuje, že jsou v ní pouze slepé náboje, mu není divné, že když před pár minutami střílel na svého kamaráda, byly vidět záblesky a slyšet, jak se kulky odráží od kovu. Také mu jako nejlepšímu agentovi nepřijde zvláštní, že Walter Burke, který ho přesvědčuje o tom, že zbraň, kterou na něj míří, není skutečná, se ve chvíli, kdy ji na něj vytáhne vyděsí, polije kafem a pak ho neustále s vyděšeným výrazem přemlouvá, aby ji dal pryč a přestal na něj mířit. (fleker)

Reklama

Reklama