Reklama

Reklama

Recenze (71)

Madsbender 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deliaca čiara - to je ôsma kapitola nového Twin Peaks s podtitulom The Return. Deliaca čiara medzi podobou televíznej produkcie a predovšetkým tzv. quality tv pred a po druhom veľkom vstupe radikálneho experimentátora na naše obrazovky. Deliaca čiara medzi starým a novým, ako i etapami Lynchovej tvorby. Deliaca čiara medzi diváckymi tábormi. Ak The Leftovers označím za počiatočnú rozbušku, The Return je atómovou bombou násilne otvárajúcou voľnú cestu tomu, čo sa snáď zmení v úplne novú podobu modernej televízie (resp. jej časti). Pripomínať si pri sledovaní Eraserhead a sledovať búrlivé kontroverzné reakcie publika je zatiaľ to najväčšie potešenie, aké mi nová séria priniesla. "Got a light?" ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už se to zlomilo. Už jsem se dostal z fáze "sakra, je to moc divný, pomalý, nesmyslný, nelíbí se mi to, ale pořád mě to zajímá" do fáze "už mě ten kripl fakt sere". Myšleno Lynch. Takhle, s prominutím, kurvit Twin Peaks, můj oblíbenej seriál! Tohle jsou totiž dva seriály v jednom. Z jedné třetiny pokračování starého Twin Peaks, v němž se dozvíme, že po 25 letech se v našem oblíbeném městečku v horách VŮBEC NIC ZAJÍMAVÉHO NEDĚJE, ze dvou třetin pak seriál sestávající z hala bala poskládaných a vzájemně nesouvisejících útržků různých dějů a bizarních výjevů, který by se mohl jmenovat třeba "sračky z choré hlavy". Po osmém díle moje trpělivost vypršela (a to epizoda sedm budila jisté naděje) a musím tenhle Return považovat za zlou urážku. Nechápu pětihvězdičkáře a opravdu bych si rád přečetl uvěřitelný vysvětlení, proč tohle někdo považuje za dobré. Nemyslím si, že existuje. PS: Koment trochu upraven, aby nezněl tak útočně na spokojenou část publika. Bezprostředně po zhlédnutí jsem byl roztrpčen a hodnocení tu se mi zdálo jako špatný vtip. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lynch tentokrát pripomína Lost Higway, neprestáva prekvapovať, napína do prasknutia a desí do morku kostí. Nine Inch Nails do tejto temnoty krásne zapasovali. Vyžíva sa v čiernobielej kráse atómového hríbu, v šialenostiach, kde uplatňuje svoju dušu umelca (montáž chodiacich ľudí; hra tieňov; zaostrovanie a matnenie obrazu), pričom obsah alebo otázka, prečo práve zakomponovanie sem v tomto čase, zostáva záhadou. No Lynch má taký cit pre detail, brutalitu a mystiku, že Vám je jedno, či niektoré otázky zostanú nezodpovedané. P. S.: Ak si niekto pýta oheň, zapáľte mu. Absťák od nikotínu totižto býva neskutočný a môže mať aj smrtonosné účinky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se nedivím, že je tady tak rozporuplné hodnocení a nadšené reakce komentáře se míchají s těmi naštvanými. Tahle epizoda se totiž totálně liší jak od celého seriálu, tak i od všech ostatních dílů 3.série. V osmé epizodě se totiž celý seriál změnil na totální psycho horor, ve kterém vás vyděsí už jenom pohled na místnost, ve které tlustá žena sedí na gauči, divně se šklebí a do toho hraje hudba z gramofonu. A je tady mnohem, mnohem víc děsivých scén. Proč to vlastně dělím na scény - celá ta epizoda je děsivá, znepokojivá, divná a já z ní měl permanentní husinu. Ale takové psycho už jsem sakra dlouho neviděl, to se musím přiznat. Někteří si tu stěžují, že se v té epizodě vůbec nic nestane, ale to je omyl - stačí jenom dávat pozor a dojde vám, co se v téhle epizodě děje. Řeknu jen to, že se tu dozvíme, jak se zrodilo čisté zlo - Bob. Nejvíc mě na téhle epizodě ale vyděsilo finále s tím špinavým bezdomovcem (dovolil bych si tu udělat jeden vtip, ale vzhledem k tomu, že odkazuje na film, který vidělo málo lidí, tak bych to nejspíš pochopil jenom já), který shání oheň a pak do rádia hlásí pořád dokola dvě věty... No nic, pro mě je Epizoda 8 naprostá pecka, ale taky rozumím těm různorodým reakcím tady - přece jenom, tahle epizoda je veden dost experimentálně a skoro se v ní nemluví, takže je individuální, jak na něj zapůsobí. Na mě zapůsobila. Hodně. Na závěr komentáře musím dát za pravdu uživateli PKD, ta epizoda je fakt něco. 5* ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol fakt úlet hodný Lyncha!! Nechápem tie komenty že o čom to je kua kto nemá rád Lyncha nech to nepozerá je jasné že moc zmysel to nedáva ale ja myslím že každý detail toho seriálu raz zmysel dá a všetko do seba zapadne.Toto bol Lynch ako ho poznám a som zvedavý ako to dalej bude pokračovať. Tento diel je určite nie na jedno pozretie a určite nie pre zadubencov čo čakajú nejaké vysvetlenia a načo?? Ano nový Twin Peaks je iný a to je len dobre načo šlapať v starých koľajoch a áno potešili ma aj Nine Inch Nails že niektorí nevedia čo to je?? Tak zabudnite na to a vzdajte to záporné kritiky sú tu zbytočné bud sa chytím alebo nie a idem si radšej zapáliť Nemáte ohenˇ? :-) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama