Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jenna Elfman je ozaj pekná, pripomína mi moju súčasnú spolužiačku z vysokej školy. Taktiež tento film mal zaujímavý námet, hudba pohodová a aj záver skvelý, no počúvať postavu, ktorú hral Norton, ako hovorí meno Božie nadarmo, vyzýva, aby ľudia prešli cez červenú, to už nebolo ono. Ani vtipné to niekedy nebolo, ono to je len prostý pohodový film, na ktorý po čase možno zabudnete. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Po sesti letech od prvniho shlednuti prehodnocuji ze ctyr na pet hvezdicek. Proc? Pri prvnim shlednuti na DVD mne film totalne citove vyzdimal, v minulosti se to takto povedlo par kouskum ale tento mam spjat s osobni situaci, kterou jsem tenkrat resil a vzdycky mne dojal a vytahnul nahoru svoji nadhernou pohodovou atmosferou, kde je vseho primerene ... Romance, vtipu a skvelych hercu. Uzasny film, ktery vychazi z neceho velmi banalniho, ale v tom je dost mozna jeho krasa. Je to film, ktery ma pro mne velky vyznam prestoze se nestane milnikem ve filmovem umeni tak ma misto v mem srdci a to naprosto zaslouzene. Dluzim mu to. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám doopravdy romantická komedie, aneb opravdové přátelství si s láskou moc nezadá a kadidlo může být celkově nebezpečná zbraň. To, že je Edward Norton všestranný talent dokázal už mnohokrát a tady to jen stvrdil z postu režiséra, potažmo i herce. Kontrast k postavě Bena Stillera, stejně jako kontrast pravidel obou vyznání, to působí vcelku věrohodně a kompaktně. Nenucené hlášky, které si sice moc nezapamatujete, ale k hovorům skvěle padnou. Narážky na toho „velkého šéfa“ tam nahoře, osudy lidí tady dole a citů tady všude kolem. Jenna Elfman je roztomilá a děsně pěkná, což jako třetí kontrast k mužům víry zase skvěle pasuje. Viděl sem stovky podobných slaďáků, některý hráli na citovou notu a jediný co tam bylo vtipnýho asi to, že to moc citový nebylo a naopak některé pokusy zase utopily romantiku v humusoidních vtipech, takže to působení na diváka zasmrádlo, jako koš s ponožkama ragbyového mužstva. Vedlejší postavy ty hlavní nepřebíjejí, dokonce ani v případě dokonalého kancelářského zalamovače, Miloš Forman si tak s Edem na chvilku vyměnil flek z dob spolupráce na Lid versus Larry Flint. No prostě co se v tom pitvat, dobrá podívaná, dobře natočená, dobře zahraná a s patřičným dopadem na diváka. Jen ta stopáž je možná zbytečně moc natažená. Takže dávám za 4 zasloužené, celibátem obehnané a jarmulkou vyzbrojené hvězdičky. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Edward Norton je opravdu všestranný filmový tvůrce. Spoustě hereckých osobností, které se rozhodnou, že se občas z "place" projdou k režisérskému křesílku, se jejich režisérské počiny často nevydaří. Proto jsem ráda, že zrovna u mého oblíbeného herce, je tomu jinak. Ed ukázal, že umí nejen před kamerou, ale i za ní. Jsem zvědavá na jeho další film. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

na oboch poliach - romantických komédií a režijných debutov hereckých hviezd - film pôsobí ako svieži nadpriemer, má šarm, vtip, pohybuje sa na "romantické filmy" v mierne netradičných vodách náboženstva a tak môže priniesť pomerne zaujímavé otázky do oblasti vzťahov a pod. a má peknú elfmanovú, sympatického nortona a vtipného stillera . . . kto by povedal, že drsňák norton, ktorý do pamäti vojde hlavne z Kultu hákového kríža, Prvotného strachu, Fight clubu alebo 25. hour natočí takúto zábavnú romantiku? Možno len ten, kto si spomenie na jeho úplne prvú filmovú rolu v svojsky allenovsky podanej variácii na romantické muzikály Everybody says i love you, kde si zahral snúbenca Drew Barrymore :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama