Reklama

Reklama

Machři a šprti

(seriál)
  • USA Freaks and Geeks (více)
USA, (1999–2000), 13 h 24 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Paul Feig

Hrají:

Linda Cardellini, John Francis Daley, James Franco, Samm Levine, Matt Czuchry, Martin Starr, Joe Flaherty, Busy Philipps, Samaire Armstrong, Seth Rogen (více)
(další profese)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Na střední škole McKinley v americkém státě Michigan se píše rok 1980. Místní, intelektuálně poněkud pomalejší sportovní hvězdy si vyznávají lásku s překrásně povrchními roztleskávačkami... ale v téhle show nás osudy této „zlaté kasty“ nezajímají. Kamera sjíždí pod tribuny, kde právě Daniel (James Franco) a Ken (Seth Rogen) aplikují rockovou filozofii na křesťanskou americkou morálku a jejich kamarád Nick (Jason Segel) se vyznává ze své víry k božstvu jménem John Bonham a skupině Led Zeppelin. Docela jiná, o dva roky mladší trojice kluků – Sam (John Daley), Neal (Samm Levine) a Bill (Martin Starr) – kteří stojí mimo společnost naopak proti své vůli (už jenom proto, že viděli Hvězdné války ne jednou, ale sedmadvacetkrát) jsou opodál šikanováni proto, že si stojí za svým názorem, že Bill Murray je skvělý komik. Mimo pomyslný střední proud stojí také Samova starší sestra Lindsay (Linda Cardellini), nejchytřejší studentka školy, která však po smrti jediné osoby, která ji v životě rozuměla ztrácí víru ve staré hodnoty a hledá nové, mezi novými přátely, kteří pro ni reprezentují opak jejího starého života.

Nejen pro svou dobu-vystihující atmosféru, skvělý soundtrack a sofistikovanost, která jej na první pohled odlišuje od seriálů typu Beverly Hills, má dnes seriál Freaks and Geeks (český překlad je poněkud zavádějící) v Americe téměř kultovní post a na imdb neuvěřitelné hodnocení 9.6 hvězd z desíti. Proto je fakt, že byl přes úpornou snahu jeho tvůrců (Paul Feig a Judd Apatow) pro nízkou sledovanost zastaven hodně nešťastný – naděje na natočení další série se rozplynuly. (Eddard)

(více)

Diskuze

DellEthing

DellEthing (hodnocení, recenze)

Regiee

On-line nevím, snad by se to mohlo časem objevit sledujuserialy.cz ale jinak je prvních 13 dílů anglicky na uloz.to a všechny české titulky zde: http://bit.ly/Yf04w1 (ČT ho dávala jen jednou a na DVD pravděpodobně nikdy nevyjde.) 

Regiee

Regiee (hodnocení, recenze)

Na jakých stránkách bych mohla koukat na tenhle seriál online  nejlépe v originálním znění s titulky ? Díky moc

na příspěvěk reagoval DellEthing, souna

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Trifi: Stačí si do googlu napsat Freaks and Geeks Reunion a vyjede ti o tom několik článků a navíc o tom mluvil Judd Apatow při jejich setkání na nějakém festu, že by se další sérii nebránil (ale jen za podmínek, že by do toho šli všichni herci) a vzpomenul tam i ten celovečerák. Ale jsou to všechno jen spekulace, nic oficiálního potvrzeného není a jak píšeš- určitě už by to nebylo takové, jako kdyby do toho šli hned po první řadě, ale rád bych je zas viděl pohromadě- nejlépe fakt v tom filmu.

Trifi

Trifi (hodnocení, recenze)

Ramirez: Můžu vědět, odkud to vzešlo? :) Protože podobných "kachen" bylo už tolik (hlavně v době setkání herců v rámci Reunited) že člověk ničemu nevěří... A i kdyby to byla pravda, stejně už to nikdy nebude moct být takové, jako kdyby se točilo hned po season 1... Ale stejně by to byla pecka a těšila bych se jak ještě nikdy :)

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Možná se chystá druhá série anebo rovnou celovečerák! Dodnes nechápu Amíky, jak tenhle skvost mohli tenkrát odignorovat, čímž původně plánovaná druhá řada už nevznikla... Rozhodně bych byl pro, aby se tahle parta ještě aspoň jednou sešla :)

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Tak tenhle seriál mi padnul do noty a spočátku otravný a trapný geeky, jsem si postupem času oblíbil. Nejvíc mi sral Sam, jak se staral ze začátku o sestru a chtěl vyměnit sud piva za nealko :D

Eddard

Eddard (hodnocení, recenze)

Myslím, že fanouškům Freaků by se mohlo docela líbit tady tohle fanouškovské video rámující vztah Lindsey a Nicka (potažmo Lindy a Jasona) do sice ne zrovna dobové, ale myslím, že atmosféricky velice přesné písně.

fildatriska

fildatriska (hodnocení, recenze)

Ten seriál se mi dost líbil, prostě příjemná změna. Fakt dobří herci a všimli jste si, že dévátém díle hraje Shia LaBeouf, toho maskota se zlomenou rukou?

muskcz

muskcz (hodnocení, recenze)

to: hrdej brňák. Jediný, co mě napadá, že Seth Rogen alias Ken Miller má v jednom záběru prázdný ruce a pár sekund na to při rozhovoru se Samem drží ze dvou třetin vypitej půllitr s pivkem. To by musel bejt teda sakra rychlej, aby to stihnul, i když mohl ho mít teoreticky postavenej někde mimo záběr kamery. :-)

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

sam (mladší brácha holky v hlavní roli) je fakt nejotravnější seriálovej charakter ever .. něco jako harry potter. FAIL

Tirroz

Tirroz (hodnocení, recenze)

No špatně jsem to napsal.. v těch titulcích je její jméno skloňováno jako mužské - bylo to tam nějak takhle: "Třeba John Bonham paří v nebi s Jimim a Janisem" ;)

Joe321

Joe321 (hodnocení, recenze)

Tirroz: Možná narážka na chraplavý hlas Janis Joplin... jinak netušim:).

Tirroz

Tirroz (hodnocení, recenze)

Všem se moc omlouvám, ale bohužel jsem se k tomu překladu nedostal, snad mi na to vyjde čas někdy později. Určitě vám o tom dám vědět ;)Ale za tím, že to není dobrej překlad, si stojím.. pár příkladů - byly by v roce 1980 na škole IT učebny?! A odkdy je Janis (Joplin) chlap?! K překladu není třeba jen umět znalost jazyka, ale také se trochu vyznat i v dalších věcech, jestli mi rozumíte...

Trifi

Trifi (hodnocení, recenze)

Aaaaaaaaaach jak já tenhle seriál miluju... To by chtělo ukamenovat ČT že to nechce a nechce opakovat... Grrrrr, dabing byl skvělý... Ale myslím že ty titulky nejsou zase tak špatné ;-)

Tirroz

Tirroz (hodnocení, recenze)

No teďkom se na titulky.com objevil překlad od muskcz k dílům 7 a 9, ale úplně mě to znechutilo, podle mě to není dobrej překlad, takže se do toho zkusím pustit sám. Odkazy na titulky pak budu házet sem do diskuze.

riff

riff (hodnocení, recenze)

Naprostý klenot ! superlativní scenář. dialogy, narážky a situace k popukání. neskutečně vtipná vyústění. lidskost ! - to snad ani není seriál, to je život! herci - extratřída. 70-80. léta = dokonalá muzika / Van Halen, Rush, Joan Jett, Cheap Trick, Journey aj./ !!! napadá mě jedno slovo: dokonalost! Fakt : NEJlepší seriál podle lidí na celosvětově proslulé /a asi největší/ filmové databázi IMDB !

Tenoch

Tenoch (hodnocení, recenze)

V obsazeni chybi ´´John Francis Daley´´...to je ten jehoz hlava na plakate je nad pismenem G...A TO SI RIKATE DATABAZE!!!!

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Nema to nekdo, nejlepe z Prahy, stahle z CT v dobre kvalite? Kdyz tak se mi plz ozvete

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

Tak komplet DVDr1p už je na světě, teď už to chce jen ty title.... :/

Reklama

Reklama