Reklama

Reklama

Věčný svit neposkvrněné mysli

  • USA Eternal Sunshine of the Spotless Mind (více)
Trailer

Obsahy(1)

Joel (Jim Carrey) je ohromen, když zjistí, že si jeho přítelkyně Clementine (Kate Winsletová) nechala vymazat z paměti jejich bouřlivý vztah. Ze zoufalství kontaktuje vynálezce tohoto zákroku, doktora Howarda Mierzwiaka (Tom Wilkinson), aby mu naordinoval stejnou léčbu. Když se však jeho vzpomínky na Clementine začnou vytrácet, Joel si náhle uvědomí, jak moc ji stále miluje. Charlie Kaufman získal Oscara za (velmi) originální scénář. V tomto surrealistickém milostném příběhu, který je úchvatným a vizuálně podmanivým mistrovským dílem, hrají také Kirsten Dunstová, Elijah Wood a Mark Ruffalo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 511)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak popravdě nevím co si mám o tomhle velice zvláštním snímku myslet!! Zcela určitě se jedná o jeden z nejoriginálnějších scénářů, který jsem nejen poslední dobou viděl. Excelentní herecké výkony především Jima Carreyho, ale Kate Winslet mu velice zdatně sekunduje. Oscar za scénář je ve správných rukou. Příběh o osudové lásce, kterou nejde ukončit jinak než vymazat všechny vpomínky..... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jon Brion: 1. Theme [2:24] ,2. Mr. Blue Sky - Electric Light Orchestra [5:03] ,3. Collecting Things [1:13] ,4. Light & Day - The Polyphonic Spree [3:02] ,5. Bookstore [0:52] ,6. It's The Sun - The Polyphonic Spree [5:33] ,7. Wada Na Tod - Lata Mangeshkar [5:54] ,8. Showtime [0:55] ,9. Everybody's Gotta Learn Sometimes - Beck [5:54] ,10. Sidewalk Flight [0:31] ,11. Some Kinda Shuffle - Don Nelson [2:10] ,12. Howard Make It All Go Away [0:14] ,13. Something - The Willows [2:23] ,14. Postcard [0:23] ,15. I Wonder - The Willows [2:56] ,16. Peer Pressure [1:12] ,17. A Dream Upon Waking [3:36] ,18. Strings That Tie To You [2:33] ,19. Phone Call [1:03] ,20. Nola's Bounce [1:56] ,21. Down the Drain [0:56] ,22. Row [0:59] ,23. Drive In [2:19] ,24. Main Title [1:23] ,25. Spotless Mind [1:12] ,26. Elephant Parade [0:28], ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Michel Gondry nám ve Věčném svitu ukázal odvrácenou stranu mysli. A my se tak lehce nechali svést, neboť předpokládaný začátek, tak hravě může být i koncem. To aby naše paměť tento filmový zázrak z mysli už nikdy nevymazala.. Příště si dáme třeba lekci o tom, jak si uvařit příjemný sen. Nezapomeňte si připravit cyklistickou přilbu a obraceč toku času. 10/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslim, že by možná filmu prospělo, kdyby tam nebylo těch posledních cca 5 minut, kdy se hlavní postavy dozvěděj, jaká je vlastně pravda. Z toho pak vyústil takovej trochu podivnej happy end. To bylo asi první, co mě napadlo, když se objevily závěrečný titulky. Jinak film je originální, zajímavej, dobře natočenej, dobře zahranej, ale celkově mě to až tak úplně nechytlo. To je asi tim, že romantický filmy (i když tohle je hodně netradiční romantickej film) zkrátka nemam moc rád, takže to vidim na ty čtyři hvězdičky. Jinak hodně lidí tady píše, že se jim to víc líbilo až na druhej pokus. Já jsem teda nějak neměl problém se v tom zorientovat hned napoprvé, takže pochybuju, že po další projekci bych hodnocení zvýšil. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Proč si hrát na to, že partner musí být dokonalý? Vždyť jsme jenom lidi a není důležité žít v dokonalém světě, ale žít s někým v tom našem. Charlie Kaufman to moc dobře ví a jeho Věčný svit neposkvrněné mysli je krásnou ukázkou toho, jak moc stojí za to bojovat o tuhle skutečnou, nepřikrášlenou lásku ()

Galerie (143)

Zajímavosti (46)

  • Charlie Kaufman musel strávit jistý čas nad studiem knih o mozku a o tom, jak paměť filtruje vzpomínky, aby přišel na to, jak by mohlo vypadat její vymazání. (Siriuss)
  • Postava Mary (Kirsten Dunst) nemá v titulcích uvedeno příjmení, ale podle cedulek v pracovně Dr. Mierzwiaka (Tom Wilkinson) se jmenuje Svevo. Toto neobyčejné jméno je odkazem na italského spisovatele Itala Sveva (vlastním jménem Ettore Schmitz, 1861-1928), který se velmi zajímal o práci Sigmunda Freuda a dopisoval si s ním. (imro)
  • Natáčelo se od 13. ledna do 3. dubna 2003 v New Yorku a New Jersey. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama