Reklama

Reklama

Věčný svit neposkvrněné mysli

  • USA Eternal Sunshine of the Spotless Mind (více)
Trailer

Obsahy(1)

Joel (Jim Carrey) je ohromen, když zjistí, že si jeho přítelkyně Clementine (Kate Winsletová) nechala vymazat z paměti jejich bouřlivý vztah. Ze zoufalství kontaktuje vynálezce tohoto zákroku, doktora Howarda Mierzwiaka (Tom Wilkinson), aby mu naordinoval stejnou léčbu. Když se však jeho vzpomínky na Clementine začnou vytrácet, Joel si náhle uvědomí, jak moc ji stále miluje. Charlie Kaufman získal Oscara za (velmi) originální scénář. V tomto surrealistickém milostném příběhu, který je úchvatným a vizuálně podmanivým mistrovským dílem, hrají také Kirsten Dunstová, Elijah Wood a Mark Ruffalo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 511)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Čtyři věci k filmu. První, naprosto užásný herecký výkony Jima Carreyho a Kate Winslet. Druhá věc, děj, proboha nechat si mazat vzpomínky na nějakou holku -- NIKDY, jen ať je v tý kebuli pořádnej bordel. Poslední dvě věci jsou klučíčí poznatky, takže holky sorry - Kate Winslet má hezký nohy a Kirsten Dunst tam skáče po posteli jenom v kalhotkách. Originální scény umím prostě ocenit, ještě navíc v originálním příběhu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ste milí, ale aj úzkostliví a zdá sa vám, že nežijete naplno a že je to chyba? Nemáte odvahu prihovoriť sa človeku, ktorého vidíte prvý raz? Máte pocit, že vás niekoľkokrát v živote potrestali za to, že ste boli úprimní? Chcete konečne zasa pri filme cítiť, že má zmysel? A chcete vidieť, ako Kirsten Dunstová v nohavičkách tancuje na posteli? ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Důvod toho, proč jsem se dal na prznění zvířat a semišových gaučů, je více než prostý. Zaujmout druhé pohlaví natolik, aby si mého ptáka dobrovolně strčilo do úst, je pro mě disciplína prakticky nesplnitelná, anžto jsem objekt esteticky nevhodný k souloži, s mnoha charakterovými vadami a psychickými poruchami, co je agresivní, fetuje, kouří, pije, kouří pyje a každou ženu, která o něj zavadí pohledem, má chuť unést, znásilnit, případně unést a znásilnit. Nehledě na to, že moje genitálie dosahují velikosti buráku a v ústech by mohly spíše působit jako dentální nit. Proto mne udivuje, že filmy o lásce mezi mužem a ženou, ty já můžu a není vzácností, když u nich nabulím kýble slaný vody. Džim Kery, který zrovna nehraje vypaštěného průzkumníka kravých análů, mi sedl jako jehla do žíly a Kejtý a její kejty jsem si mimo roli buržoazní pračky na čuráky užíval taktéž skvěle. Láska je svině a ženský jakbysmet. Otevřete se jim, zamilujete se do nich, darujete jim všechny své city a ony vám pak na oplátku vypárají srdce z těla rezavým srpem a po fazolovým maratónu vám do něj naserou tak, že nepomůžou ani hektolitry osvěžovačů. A když už ležíte na zemi, krvácíte rudé slzy, utápíte se v dušidrásajícím zoufalství a čiré beznaději, ona přijde a sebere vám mikrovlnku a toustovač! Pak už asi nic jinýho, než výmaz mozku nezbývá, a to ať už moderní technikou, nebo revolverem. S chutí do toho, pánové. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nespočetněkrát by mě lákalo služeb společnosti Lacuna Inc.využít a s pomocí jejich plně vyškoleného personálu (snad tam Kirsten Dunst ještě pracuje) si nechat bezbolestně odstranit z hlavy všechny ty smutné vzpomínky, jenže pak bych se stejně jako Joel všemožně jejich vymazání bránil a ukrýval se, jen ať mi zůstanou napořád. Jsem totiž jako puzzle .. jeden dílek mi vezmete a nikdy už nebudu sám sebou .. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

To se prostě musí vidět, to nelze snad ani slovy ohodnotit. Geniální Jim Carrey, stále se lepšící Kate Winslet a k tomu úžasný a bravurní scénář a neméně kvalitní a jedinečná režie Michela Gondryho. Když jsem byl na tomhle veledíle v kině, tak mne film naprosto uhranul a už po prvním zhlédnutí jsem věděl, že jsem měl možnost vidět jeden z nejgeniálnějších filmů celé kinematografické éry. Tohle není normální film. Tohle je skvost, který když pochopíte a dokážete se mu naplno oddat a vcítit se do něj, tak vás potká nevšední filmový zážitek, který vám utkvěje v hlavě na hodně dlouhou dobu. Pro mne jeden z naprosto stěžejních filmů a možná dokonce jeden z nejlepších filmů celého 21. století (to ukáže budoucnost). Bez debat uděluji pět hvězdiček! ()

Galerie (143)

Zajímavosti (46)

  • Jedním z přání Michela Gondryho bylo vyhnout se používání umělého světla. Místo běžných složitých soustav reflektorů si osvětlovači museli vystačit s běžnými žárovkami, které byly součástí scény. (Siriuss)
  • Jako knihkupectví Barnes & Noble posloužilo knihkupectví Columbia University Bookstore. (Nancy...)
  • Při natáčení scény, kdy je Joel ve své vlastní hlavě a vidíme ho dvakrát v jedné místnosti, nebyly použity žádné speciální efekty. Jim Carrey si po záběru na něj sundal čepici a kabát a rychle si sednul do křesla obráceně. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama