Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

E01-E06: Vzhledem k současnému konsenzu paleontologické obce už působí poněkud zastarale. Když ale pomineme tento drobný detail, jedná se o zdaleka nejlepší přírodopisný dokumentární seriál, který byl kdy natočen. Každá epizoda funguje jako povídka zabývající se jedním vzdáleným obdobím v životním cyklu naší planety, přičemž každý zde odvyprávěný příběh má úžasnou výstavbu příběhu a neskutečnou emocionální gradaci. A díky vydařené kombinaci praktických a vizuálních efektů působí celý seriál stejně věrohodně jako libovolný dokument točený v prostředí současné africké savany. Jednou z největších devíz Putování s dinosaury je, že ačkoliv je více jak 20 let staré, do současné doby nebyl natočen podobný pořad, který by jej v rámci vypravěčského a vizuálního zpracování předčil. Je úplně jedno, že tenhle král má vám předává dvacet či více let staré informace. Stále je to král. 10/10 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Výtečný dokument kombinující počítačovou animaci se zábřery skutečné krajiny. Skvělé jako učební doplněk ale i jako poučná zajímavá podívaná. Narozdíl od Jurského parku se i něco naučíte. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to skvělé v každém ohledu, ale přece jen bych rád vypíchl chvályhodný fakt, že v průběhu natáčení nebyl zraněn ani usmrcen žádný dinosaurus:) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#48 Jurský park to není ale po pár dílech už mě otec ani nemusel nutit si k té televizi sedat. Jeden z mála dokumentů, které mi "něco daly", v tomhle případě jsem si další 2 roky hrál s velkou bandou dinosaurů a ničil nejrůznější města od New Yorku až po Olomouc. Teda, pouze obrazně řečeno. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dokumenty mě nikdy nebraly a vlastně jsem je ani nikdy nesledoval, jenže pak přišlo Putování s dinosaury a dokázalo mi, že i v dokumentu se dá úplatnit stará dobrá "škola hrou". Seriál nám poutavě a hlavně zábavně představí život (někdy spíše životní příběhy) dinosaurů, spoustu důležitých faktů i divácky zajímavých perliček. Vše je lehce zpopularizováno, aby přitáhlo a zabavilo i širokou veřejnost a doplněno o velice pěkné záběry až s uměleckým nádechem, takže není téměř co vytknout. Pátou hvězdičk nepřídám snad jen proto, že jsem barbar a dokumentům asi plně holdovat nikdy nebudu. 8/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsem se zmohl jen na "wow", postupně se kouzlo trochu vytratilo. I tak bylo ale fascinující tyhle miliony let staré příběhy sledovat... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

První a jeden z nejlepších BBC Putovaní. Ale jak se říka mezi slepými jednooký králem, tak tady platí mezi velkými mistry velmist králem. Kenneth Branagh a spol. zase vypravěji. I český kvalitně nadabováno. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající dokument, který nás vyšle do dob dinosaurů. Skvěle zvládnutá animace, 6 dílů našláplých pravěkými monstry. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To najlepšie o dinosauroch. Krásny seriál. Tento dokument môžem vrelo odporučiť širokej verejnosti. Pomocou výbornej počítačovej grafiky a úsilia mnohých paleontológov vzniklo mimoriadne pútavé a oslňujúci dielo o živote prehistorických plazov. Celkový dojem navyše umocňuje príbehová línia jednotlivých dielov. BBC skrátka znovu ukázala svoju vysokú kvalitu tvorby. Každý diel je zameraný na nejaký druh, v ktorom ho potom opisujú. Osobne ma tento dokument veľmi zaujal, vizuálna stránka je na koniec tisícročia skvelá a veľmi zaujme predovšetkým priaznivcov druhohorných zvierat. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to sjížděl na VHS pořád dokola, ovšem s přibývajícím věkem můj obdiv k tomuto seriálu ještě zesílil. Jednoznačně nejepičtější výprava do pravěku, jakou jsme doposud mohli na televizních obrazovkách spatřit, podpořená bezchybnou animací, autentickými lokacemi, skvělou hudbou a krásným příběhovým zpracováním, které je pro diváka daleko poutavější než jen záplava informací a faktů. Jestli je nějaký dokument skutečně dokonalý, pak právě tento. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dosud nepřekonaný dokument. Jednou se jistě najde někdo, kdo to v brutálním HD rozlišení zpracuje a ještě lépe zpracuje animace... Ale doposud je Walking with Dinosurs T-Rexem mezi dokumenty o dinosaurech. * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborný vo svojej dobe skoro revolučný dokument. Efekty síce poznačil čas, no stále je to nadmiernu poučné a zaručene prenesie človeka o 65 miliónov rokov dozadu. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Nakoľko som veľká fanúšička dinosaurov musím dať 5*. Jeden z mojich najobľúbenejších dokumentárnych seriálov o dinosauroch. EDIT - Tak by ma zaujímalo, prečo tu mám 4*... Opravené. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o dinosaurech. Jako mladší jsem na tom dost ujížděl. Prostě na tu dobu je to vážně nádhera. :) ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Převelice nádherné zpracování. Když se vžijete, je to jako by jste stáli vedle nich. Naprostá krása. jeden z nejlepších dokumentů co člověk vytvořil. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Snad můj nejoblíbenější pořad. Každou z epizod jsem viděl nejméně 10x a to bez legrace, beru to jako oddechovku, kulisu ale i dost věrohodný zdroj informací. Úchvatně a realisticky zpracovaný život tak pozoruhodných tvorů u kterých často lituji, že již nejsou mezi námi. (Nejoblíbenější epizoda - Kruté moře, nejoblíbenější potvorák - Liopleurodon) 100% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokumentární fikce od BBC, oživení dávno vyhynulých vládců naší planety pomocí virtuální techniky je naprosto dokonalé a úchvatné, děkuji ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný dokument, vždycky mě dinosauři fascinovali a tímto dokumentem jsem nabil dojmu, že si lze na ně přímo "sáhnou". ()

Reklama

Reklama