Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (537)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve své době určitě velmi podařený seriál, kde, a to si přiznejme, je hlavní hvězdou namistrované auto K.I.T.T. Člověk očekává hlavně výborné záběry soubojů aut a téměř v každém díle se dočká. Že většina dílů je na to samé brdo, to je přece jasné, ale najdou se i výjimky. Většinou jsou to přelomové díly mezi sériemi (především díly s K.I.T.T.ovým dvojčetem K.A.R.R.em - viz http://www.knight-rider.wbs.cz/KARR.html) a k tomu jeden výtečný díl ve čtvrté sérii, kde se úžasně paroduje film Psycho. Prostě je to seriál, na který se hodí dívat i po mnoha letech, K.I.T.T. prostě nestárne a stále září. Hudba: Don Peake & Stu Phillips ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí, to kouzelné auto jsem chtěl vždycky mít:-) Moc dobře si pamatuj na tu dobu, kdy jsem byl ještě školou povinné dítko, a tento seriál mě samozřejmě asi i jako jiného kluka v té době neuvěřitelně bral, snad jen proto že tu zkrátka nic lepšího s postupně expandujících západních seriálů zatím nebylo. Doba pokročila dopředu, dnes se tento seriál po technické a trikové stránce, a scénáři zdá už poněkud zastaralý a tak trochu i pitomě naivní, ale stejně to jsou moc příjemné nostalgické vzpomínky na léta osmdesátá a na to zázračné supermoderní mluvící a myslící auto které nese jméno K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand), což byl vlastně Pontiac Firebird Trans Am z roku 1982, v té době vůbec Pontiac nebo Corvetta byl pojem asi jako dnes různé ty Maybachy, Ferrari, McLareny atd.. Od té doby, jsem to neviděl, tedy až doteď. Asi nejvíc nápadný je na tomto vozidle ten červeně svítící skener na předku a kokpit, který spíš než auto připomíná letadlo. Jako detektivka však takový průměr a to i dnes po těch letech, ale titulní melodie je stejně tak nezapomenutelná jako David Hasselhof, v té době ještě daleko před svým neohroženým plavčíkem v Pobřežní hlídce (skoro neznámý herec) musel určitě zaujmout. Pamatuji si, i když trochu matně že tam Kitta v některém dílu rozmačkají na padrť a dokonce ho snad hodí i do nějaké kyseliny, ale vždy je opraven, a jede se dál-:)) ()

Reklama

prsvl 

všechny recenze uživatele

Už si to moc nepamatuju, takže dávám neutrální hodnocení, každopádně je to nemalej kult. Hodláme přezpívat úvodní melodii a vydat to jako béčkový soundtrack :). Poznámka: Komentář jsem psal ještě tehdy, když jsem si díly už nepamatoval. V té době to byly tři hvězdy. Teď, když jsem zjistil jaká je to blbost dávám hvězdu jednu. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Scénář je šit hodně žhavou jehlou. Někdy dokonce to vypadá, že scénaristé moc bušily do kláves a co se protlačilo do další stránky, tak tam nechali a divák měl mnohdy déjà vu. Akce je taky jak z jednoho těsta a hlavní star nevěřím ani za mák, že je takový frajer co zbalí každou. Celkově se však jedná na solidně odvedený seriál z 80tých let. A jako malej jsem vždy u něj na ORF1 žasnul. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

S těmito rádoby kriminálními seriály se v 80. letech roztrhl pytel. (Téměř) jeden vedle druhého, diskotéková éra chrlila přehršle blábolů, stejně tak Knight Rider, mluvící auto a D. Hasselhoff - tragéd, který v tomto seriálu nebyl ještě tolik k smíchu (jako v Pobřežní hlídce), asi proto, že v KR byl ještě oblečený. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (48)

  • David Hasselhoff a William Daniels (v origináli nadaboval KITTa) sa po prvýkrát stretli na vianočnom večierku až šesť mesiacov po začatí natáčania. Dovtedy Hasselhoff počul iba Danielsov hlas. (m.a.t.o.)
  • V čase 01:16:00 je Michael Knight (David Hasselhoff) na útěku z firmy Comtron, kde ho ochranka postřelí do levého ramene. Poté nasedne do auta, projede hlídkou na bráně a ujíždí pryč. Následuje střih, kde vede rozhovor s K.I.T.T.E.M. a drží si ránu na pravém rameni. (Mydlivoj)
  • Jméno Knightova partnera "RC3" vzniklo zkrácením z Reginald Cornelius III. (cheyene)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno